Görüş Bildir
Haberler
Sezen Aksu: 'Hepimiz Ahmet Kaya'ya Karşı Suçluyuz'

Sezen Aksu: 'Hepimiz Ahmet Kaya'ya Karşı Suçluyuz'

adem kara
30.05.2014 - 13:23

Almanya’nın Bochum kentinde Kardeş Türküler ile aynı sahneyi paylaşan Sezen Aksu, “Biz hepimiz Ahmet Kaya’ya karşı suçluyuz” dedi.

21′inci yılını kutlayan Kardeş Türküler, Sezen Aksu ve Ermeni müzisyen ve besteci Ara Dinkjian ile Avrupa Turnesi kapsamında Almanya’nın Bochum kentinde bir araya geldi.

Irkçılığa karşı, şarkılarla barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği konserde Sezen Aksu, “Biz hepimiz Ahmet Kaya’ya karşı suçluyuz” dedi.

Kardeş Türküler’in Avrupa Turnesi önceki gün 28 Mayıs günü Mannheim’de başladı. Perşembe günü de Bochum ile devam eden konserler dizisi, 15 Haziran’da Berlin ile son bulacak.

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Bochum Ruhr Kongress salonunda verilen konseri binlerce kişi izledi. Konserde, Kardeş Türküler, Sezen Aksu ve Ara Dinkjian birlikte sahne aldı.

Türkçe, Kürtçe , Arapça, Ermenice, Romence, Çerkezce ve Makedonca şarkılarının seslendirildiği konserde barış mesajları verildi.

“Barış, kardeşlik için müzik yapıyoruz”

Grubun solistlerinden Vedat Yıldırım, Kürtçe yaptığı konuşmada 21 yıldır kurulduklarını belirterek, “Barış, kardeşlik için müzik yapıyoruz. Tekçi ve milletçilik bir hastalıktır. Çekilmez bir bir yaşam biçimidir. Çoğulcu ve eşitlikçi yaşam için mücadele etmeliyiz” dedi.

Soma’da yaşamını yitiren madencilerin de anıldığı konserde, “Gezi Direnişi”nin yıl dönümü olmasından dolayı, dayanışma mesajları verildi.

İki bölümde oluşan konserde, ilk bölümde Kardeş Türküler sahnede kaldı. Eski ve yeni repertuarından şarkılar seslendiren grup üyeleri, sık sık kadına yapılan şiddete karşı parçalan söyledi.

“Hepimiz Ahmet Kaya’ya karşı suçluyuz”

Konserin ikinci bölümünde ise Kardeş Türküler’e Sezen Aksu ve Ara Dinkjian eşlik etti.

Konserde Kürtçe bir parça seslendiren Sezen Aksu, sürgünde yaşamını yitiren Ahmet Kaya’yı da andı. Kaya’nın anısına sanatçının bir parçasını seslendiren Aksu, Kardeş Türküler ile aynı sahneyi paylaşmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek “ Biz şimdiye kadar ayrı ayrı sahnelerdeydik ama hayata aynı vicdan sesiyle bakıyoruz. Çünkü hepimizi Allah yarattı. Nedir bu öfke ve cahillik” diyerek, tepki gösterdi.

Sezen Aksu, Ahmet Kaya’ya yönelik linç girişimini de hatırlatarak şöyle dedi: “Kimse kendini farklı göstermesin. Hepimiz Ahmet Kaya’ya karşı suçluyuz.”

IMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/05/30/se...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
0
0
0
0