Görüş Bildir
Haberler
Seyirciyi Yepyeni Dünyalarla Tanıştıran Netflix'in En İyi Animasyon Dizileri

Seyirciyi Yepyeni Dünyalarla Tanıştıran Netflix'in En İyi Animasyon Dizileri

R.G.
21.04.2021 - 12:08

Animasyon dizilerini sadece çocuklar izler sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Yediden yetmişe herkesi ekranları başına kitleyen ve Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi animasyon dizilerini keşfetmeye hazır mısınız? O zaman iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Disenchantment (IMDb: 7.2)

14. Disenchantment (IMDb: 7.2)

Konu: Orta Çağ Krallığı Dreamland'de geçen animasyon dizisinde görevlerini yerine getirmek yerine içmeyi seçen özgür ruhlu Prenses Bean, Prens Merkimer ile evlenmeye zorlanınca oldukça sinirlenir. Bir süre sonra Luci isimli bir iblisle ve Elfo isimli bir elfle saraydan ayrılır ve ortalığı birbirine katarak eğlenmeyi tercih eder.

Yaratıcı: Matt Groening

13. Carmen Sandiego (IMDb: 7.9)

13. Carmen Sandiego (IMDb: 7.9)

Konu: Profesyonel hırsızlar yetiştirmek için eğitim veren V.I.L.E. Akademisi'ne kaydolan Kara Koyun lakaplı Carmen Sandiego, yankesicilik yeteneklerini iyilik için kullanmayı tercih eden ve hırsızlardan çalan bir hırsızdır. Arkadaşlarının desteğiyle V.I.L.E'nin dünyanın dört bir yanındaki planlarını bozmaya çalışır.

Yaratıcı: Duane Capizzi

12. She-Ra and the Princesses of Power (IMDb: 7.9)

12. She-Ra and the Princesses of Power (IMDb: 7.9)

Konu: Hayatı boyunca birlik kaptanı olmak için çalışan Horde askeri Adora, sihirli bir kılıç tarafından seçilince efsanevi savaşçı Güç Prensesi She-Ra kimliğine bürünür. Prensesler Birliği'nin yeniden kurulmasına öncülük eder ve Etheria'yı kurtarmak için büyük bir ayaklanmaya katılır. Ancak bu durum, Adora'yı en yakın arkadaşı ile düşman haline getirir.

Yaratıcı: Noelle Stevenson

11. F is for Family (IMDb: 8.0)

11. F is for Family (IMDb: 8.0)

Konu: 5 sezonluk animasyon dizisi ile çocukların sokaklarda koşup oynadığı, erkeklerin televizyonlarıyla adeta aşk yaşadığı 1970'li yılları keşfetmeye ne dersiniz? O zaman ağzı bozuk Frank, girişimci olma mücadelesi veren Sue, asi Kevin, utangaç Bill ve sinsi Maureen ile tanışmanızın vakti çoktan gelmiş demektir.

Yaratıcı: Bill Burr, Michael Price

10. Voltron: Legendary Defender (IMDb: 8.1)

10. Voltron: Legendary Defender (IMDb: 8.1)

Konu: Evrenin en güçlü robotu Voltron'u oluşturma gücüne sahip olduğunu keşfeden 5 uzay kaşifi, Kral Zarkon'un liderlik ettiği vahşi uzaylılara karşı evreni korumaya çalışır. Ama evrenin son umudu olan beş gencin bu büyük mücadeleye katılmadan önce büyük bir iş birliği yaparak Voltron'u nasıl oluşturacaklarını öğrenmeleri gerekir.

Yaratıcı: Joshua Hamilton

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Midnight Gospel (IMDb: 8.3)

9. The Midnight Gospel (IMDb: 8.3)

Konu: Clancy isimli bir uzay yayıncısı, evinin rahatlığını arkasında bırakarak ölmekte olan dünyalara doğru yola çıkar. Evren simülatörüyle birleşerek istediği evrene seyahat eden Clancy, gittiği yerdeki canlılarla varoluşsal konular üzerine röportajlar gerçekleştirir.

 Yaratıcı: Pendleton Ward, Duncan Trussell

8. The Dragon Prince (IMDb: 8.4)

8. The Dragon Prince (IMDb: 8.4)

Konu: Ejderhalar Kralı'nı ve onun varisini öldüren insanlar, Ay Gölgesi Elfleri'nin hedefi haline gelir. İnsan ırkından iki prensi öldürmek için gönderilen suikastçı bir Elf, büyük bir sırrı açığa çıkarınca bu üçlü arasında sıra dışı bir bağ oluşur. Ülkeleri arasındaki savaşı bitirmek isteyen üçlü, barışı sağlayabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yaratıcı: Aaron Ehasz, Justin Richmond

7. The Legend of Korra (IMDb: 8.4)

7. The Legend of Korra (IMDb: 8.4)

Konu: Avatar: The Last Airbender'den 72 yıl sonrasını konu alan dizide ateş, su ve toprak elementlerini bükebilen Korra, hava bükme eğitimlerine başlamak için oldukça heveslidir. Ancak bir taraftan elementlerin kontrolünde ustalaşmaya çalışırken diğer taraftan şehri Republic City'yi fiziksel dünyanın ve Ruhlar Alemi'nin kötü niyetli güçlerinden korumak için mücadele etmesi gerekir.

Yaratıcı: Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

6. Archer (IMDb: 8.6)

6. Archer (IMDb: 8.6)

Konu: Yayınlanmaya başladığı 2009 yılından bu yana birçok ödüle aday gösterilen ve 'En İyi Animasyon Dizisi' başta olmak üzere 10 ödül kazanan Archer, gizli bir uluslararası istihbarat örgütünde çalışan Sterling Archer isimli bir ajanı merkezine almış durumda. Sterling'in bir ajan olarak başarıya ulaşmaya çalışırken aynı ekipte yer alan annesi, eski sevgilisi ve eski sevgilisinin yeni sevgilisiyle de uğraşması gerekir.

Yaratıcı: Adam Reed

5. Young Justice (IMDb: 8.6)

5. Young Justice (IMDb: 8.6)

Konu: Batman, Superman ve Wonder Woman gibi süper kahramanlardan oluşan Justice League dünyayı kötülere karşı korumaya çalışırken Robin, Aqualad, Kid Flash ve Superboy kendilerini hem örnek aldıkları kahramanlara hem de dünyaya kanıtlamak ister ve Young Justice ekibini kurar. Ancak kötülerle savaşırken aynı zamanda ekip olmayı öğrenebilmek düşündüklerinden çok daha zor olur.

Yaratıcı: Greg Weisman, Brandon Vietti

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. BoJack Horseman (IMDb: 8.7)

4. BoJack Horseman (IMDb: 8.7)

Konu: Animasyon dizisine ismini veren ana karakter BoJack Horseman, 80'li ve 90'lı yıllarda yayınlanan Horsin' Around isimli popüler televizyon programının yıldızıydı. Günümüzde ise her şeyden şikayet eden huysuz ve depresif biri. Ama ipleri eline alarak eski popüler günlerine dönmeye karar verir.

Yaratıcı: Raphael Bob Waksberg

3. South Park (IMDb: 8.7)

3. South Park (IMDb: 8.7)

Konu: 1997 yılında yayınlanmaya başlayan 24 sezonluk animasyon dizisi, bu listenin belki de en ünlü yapımı. South Park isimli bir kasabada yaşayan Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman ve Kenny McCormick isimli karakterlere odaklanan dizi, bu çocuklar aracılığıyla ünlüler ve siyasilerle dalga geçen bir taşlama niteliğinde.

Yaratıcı: Trey Parker, Matt Stone

2. Rick and Morty (IMDb: 9.2)

2. Rick and Morty (IMDb: 9.2)

Konu: Dahi ama alkolik bir bilim insanı olan Rick, uzaylılar ve paralel evrenlerle dolu maceralara katılırken pek de parlak bir zekaya sahip olmayan torunu Morty'yi de yanına alır. Ancak huysuz bir çocuk olan Morty, Rick'in sorunları çözerken kullandığı akıl almaz yöntemlere ayak uydurabilecek midir?

 Yaratıcı: Dan Harmon, Justin Roiland

1. Avatar: The Last Airbender (IMDb: 9.2)

1. Avatar: The Last Airbender (IMDb: 9.2)

Konu: Animasyon dizileri söz konusu olduğunda Avatar listelerin olmazsa olmazı! Dizinin konusuna gelecek olursak Ateş, Su, Toprak ve Hava Ulusları barış içerisinde yaşarken Ateş Ulusu'nun saldırmasıyla büyük bir savaş başlar. Dünyaya barışı ve uyumu geri getirebilecek tek kişi ise dört elemente de hükmedebilen Avatar'dır. Ancak Avatar Aang, uçan bizonu Appa ile okyanusun derinliklerinde kaybolmuştur.

Yaratıcı: Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
14
5
4
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın