Görüş Bildir
Haberler
Şeyh Nazım Kıbrısi Vefat Etti

Şeyh Nazım Kıbrısi Vefat Etti

ramazan boz
07.05.2014 - 17:46 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 17:55

Lefke'de Defnedilecek

Şeyh Nazım Kıbrısi’nin tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'Şeyh Nazım Kıbrısi (Mehmet Nazım Adil) 17 Nisan 2014'te Cengiz Topel Hastanesi’nden akut solunum yetmezliği ve kalp yetmezliği ön tanıları ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Göğüs Hastalıkları, Alerji ABD Başkanı ve Uyku Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ve Kardiyoloji ABD Başkanı, Prof. Dr. Barış Ökçün  tarafından muayene edilerek, gerekli tüm tetkikleri yapıldı. Hasta geldiği zaman şuuru kapalı, tansiyonu düşük ve solunum cihazına bağlıydı. Gerekli tüm tedavilere başlandı ve yoğun bakımda takibe alındı. Yapılan tüm tetkikler neticesinde kalp fonksiyonlarının daha iyi olduğu, esas rahatsızlık nedeninin enfeksiyona bağlı akut solunum yetmezliği ve kronik böbrek yetmezliği zemininde gelişen, akut böbrek yetmezliği tablosu olduğu tespit edildi.

17 Nisan 2014'ten beri yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Şeyh Nazım Kıbrısi'nin yapılan tüm tetkik ve tedavilere rağmen var olan kronik karaciğer yetmezliğinin de etkisi ile üç günden beri durumu daha da ağırlaşmış, şuuru kapanmış ve tüm destekleyici tedavilere rağmen tansiyon düşüklüğü devam etmiştir. YDÜ Hastanesi ve doktorları, 92 yaşında olan Şeyh Nazım Kıbrısi’nin hayatta kalması için tüm imkanları seferber etmiş fakat çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 13.30 itibariyle hakkın rahmetine kavuşmuştur.'

ÖLÜM HABERİ YALANLANMIŞTI

Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde 20 gündür yoğun bakımda tutulan Nazım Kıbrısi’nin sağlık durumuyla ilgili ilk haberler sabahın erken saatlerinde yakınlarından geldi. Yakınları Kıbrısi’nin iç organlarının da fonksiyonunu yitirdiğini ve şeyhin hayatını kaybettiğini söyledi. Ancak hemen ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden açıklama geldi. Hastane Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Nazım Kıbrısi’nin yaşadığını, durumunun ise son üç gündür giderek kötüye gittiğini söyledi. Erkmen, şeyhin yaşlılıktan kaynaklanan sağlık sorunlarının yanı sıra karaciğer yetmezliğiyle de karşı karşıya olduğunu belirtti.

Hastane ve aileden peş peşe gelen açıklamalar, şeyhin öldüğünü düşünen müritleri arasında bir umut kaynağı olmuştu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0