Görüş Bildir
Haberler
Sevgilimize Göndereceğimiz Mesajı Bile Google’dan Arıyoruz!

Sevgilimize Göndereceğimiz Mesajı Bile Google’dan Arıyoruz!

Onedio Medya
12.02.2015 - 19:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Online” ve “offline” dünyanın iç içe geçtiği günümüzde gündemin aynası olan Google Arama Trendleri‘nde ‘sevgiliye gönderilen/gönderilecek mesaj ve söz’ aramaları da ciddi oranda arttı. 

Gelişen mobil teknolojilerle birlikte sevgiliye gönderilecek mesajların ne olması gerektiğini de artık Google’a sorar hale geldik.

Google Arama Trendleri’ne göre Türkiye’de yapılan “Günaydın Sevgilim…” “İyi Geceler Aşkım…” mesajlarının arama hacimlerindeki artış dikkat çekici noktaya ulaştı. Google Arama Trendleri analizinde Türklerin aşk hayatında da ekranlardan kopamadığı ve mesaj gönderirken de içeriği belirlemede Google’a danıştığı sonucu ortaya çıktı.

‘Günaydın’ı, ‘iyi geceler’i de ‘google’lıyoruz

‘Günaydın’ı, ‘iyi geceler’i de ‘google’lıyoruz

Google Türkiye’nin yayınladığı yukarıdaki grafiğe bakıldığında sevgiliye yönelik mesajların hangi dönemlerde ne kadar arandığı görülebiliyor. Sevgiliye özel “günaydın” ve “iyi geceler” mesajları en çok mobil cihazlarda aranıyor. Akıllı telefonlardan yapılan aramalar tabletler ve bilgisayarlarda yapılan aramaların 4 katına ulaşıyor. 2014’ün 4. ve 12. ayları arasındaki dönemde günlük ve saatlik arama paylarına göre ise, sevgililer günaydın mesajlarını gözünü açar açmaz planlıyor.

Bilecik ‘aşk’ını, Erzurum ‘mektup’unu arıyor

Bilecik ‘aşk’ını, Erzurum ‘mektup’unu arıyor

Biz de 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde üşenmedik, Google Arama Trendleri’nden “Seni Seviyorum”, “Aşkım”,… gibi klasik sözlerin Türkiye’de hangi bölgelerde daha çok arandığına bir göz attık.

Buna göre “Seni seviyorum” aramalarının en yoğun olduğu il Burdur, “Aşkım” aramasında ise Bilecik birinci sırada. “Sevgilim”de Osmaniye ve Kastamonu, “Aşkitom”da İstanbul, “Seni çok seviyorum”da Hatay, “Aşk sözleri”nde Kars ve Şırnak, “Sevgiliye mektup”ta Erzurum, “Aşk mektubu”nda Ankara, “Yarim”de Çorum, “Sana aşığım”da Samsun, “Alın yazımsın”da Adana, “Sensiz yaşayamam”da Gaziantep, ilk sırada yer alıyor.

Liste uzayıp, gidiyor… Eğer siz de Türkiye’nin iller ve dönemler bazında internette neyi yoğun olarak aradığını merak ediyorsanız, Google Arama Trendleri’ni buradan inceleyebilirsiniz.

  • Teknoyo
Kaynak: http://teknoyo.com/sevgi-sozleri-google/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

salak bunlar yemin ederim bırakın elinizdeki o boktan aletleri de sevdiğinizin gözünün içine bakın , ilham gelmiyorsa tekmeyi koyun hayat geçmez öyle -.-

gunaydinmsjlari

o tarz mesaj arıyorsanız http://mesajlarimvar.blogspot.com.tr adresinde bulabilirsiniz