Görüş Bildir
Haberler
Sevgililer Günü Nedir ? Niçin Kutlanır ?

Sevgililer Günü Nedir ? Niçin Kutlanır ?

kitapsozler.com
10.02.2015 - 12:40 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 14:12

Sevgililer Günü Nedir ? Niçin Kutlanır ?

Orijinal adı St. Valentine’s Day olan Sevgililer Günü; Türkiye’de ve tüm dünyada 14 Şubat’ta kutlanan özel bir gündür.

Sevgililer Günü’nü Niçin Kutlarız? Sevgililer Günü Nedir?

Valentine kelime anlamı olarak sevgili veya hoşlanılan kişi anlamına gelmektedir.

Sevgililer Günü’nün Kökeni Roma Katolik Kilisesi’nin inancına dayanmaktadır.

Her yıl 14 Şubat gününün Sevgililer Günü olarak kutlanmasının nedenlerinden biri; Roma Katolik Kilisesi’nin inancına dayanmaktadır. Roma azizlerden biri olan Valentine ya da Valentinus’un 14 Şubat tarihinde öldürülmüştür. Aşıkların Azizi olarak da Aziz Valentine, her yıl 14 Şubat günü anılmaktadır. Zaman içinde bu gün Sevgililer Günü’ne dönüşmüştür.

Ortaçağın meşhur İngiliz şairi Geoffrey Chaucer sevgililer gününü yani Aziz Valentine gününü aşkla, romantik sevgiyle ilk kez ilişkilendirmiş şairdir.

İngiliz şairi Geoffrey Chaucer’in The Parliament of Foules veya Parlement of Fowls Türkçe anlamı ise Kuşlar Parlamentosu veya Kuşlar Meclisi olarak çevrilen 699 dizelik şiir kitabında sevgililer günü ile ilgili dizelere yer vermiştir.

Kitapta yer alan ‘’For this was on Saint Valentine’s day, When every fowl comes there his mate to take’’ dizelerinin Türkçe anlamı ise ‘’Çünkü Aziz Valentinus günüydü o gün. Ki her kuşun buraya çiftleşme için geldiği zaman.’’

Antik Yunan’da ise Sevgililer Günü; Zeus İle Hera’nın kutsal evliliğine adandığı Gamelyon ayına dayanmaktadır. Ocak ayı ile Şubat ayı arasında kalan zamana ‘Gamelyon’ ayı denir.

Antik Roma’da Sevgililer Günü; 15 Şubat, bereket tanrıçası olan Lupercus’un onuruna o gün Lupercalia Günü olarak kutlanmakta ve Lupercalia Bayramı’nın arife günü olan 14 Şubat gününde, genç kızların, genç erkeklerin isimleri yazılır ve kura çekilerek bayram boyunca çift olma olurlardı.

Sevgililer Günü’nün tüm dünyada yaygın olarak kutlanması ise Esther Howland’ın 1800’lü yıllarda sevgilisine bir kart yollaması dayanmaktadır. Esther Howland, Mount Holyoke Koleji’nden mezun olduğu 1847 yılı onun ilk sevgililer günü kutladığı yıldır.... Haberin Devamı için http://www.bilgebilir.com/sevgililer-gunu-nedir-nicin-kutlanir/

Kaynak: http://www.bilgebilir.com/sevgililer-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0