Görüş Bildir
Haberler
Sevgilisini Yakarak Öldürdü, İyi Hal İndiriminden Yararlandı ...

Sevgilisini Yakarak Öldürdü, İyi Hal İndiriminden Yararlandı ...

Onedio Medya
17.06.2014 - 02:23 Son Güncelleme: 17.06.2014 - 14:09

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sevgilisi Çilem Hülya Berkil’i üzerine benzin döküp yakarak öldüren Abdurrahman Gazi Göçer’e verdiği cezada, “iyi hal” gerekçesiyle 6 yıl indirim yaptı. Mahkeme, Göçer’in, “intihar etmek için kendi üzerine benzin döktü, ben sigara içmek için çakmağı çakınca alev aldı” savunmasını yerinde görmeyerek sanığı, “nitelikli öldürme” suçundan mahkum etti.

24 yıl yattıktan sonra çıkıyor

Sanığa “canavarca bir hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçu” gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, sanığın, “sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları, cezanın sanığın üzerindeki olası etkileri ve dosya kapsamına göre” hakkında TCK’nın 62. maddesi gereğince cezada indirim yaparak cezayı, “ağırlaştırılmış” müebbetten, müebbet hapis cezasına düşürdü. Kanuna göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar, 30 yılını yattıktan sonra tahliye olabiliyor. Müebbet hapis cezası alanlar ise 24 yıl yatıp çıkabiliyor. Yani mahkemenin iyi hal indirimiyle sanığın cezası 6 yıl daha düşürülmüş oldu.

‘Pişmanlık duymuyor’

Karar tepki gösteren müdahil avukatı Zeliha Şengöz, şunları söyledi:

“Sanığın duruşmalarda suçtan kaçmaya yönelik davranışları, pişmanlık duymaması, soğukkanlılıkla işlediği eziyeti anlatması ve usulde yeri olmamasına ve mahkemenin bu konuda bir kararı olmamasına karşın katılan avukatlarına soru sorma cüretini göstererek ve bu soruyu sorarken duruşma tutanağına da yansıyan, ‘Avukat hanım siz de Çilem gibi yansaydınız’ ile başlayan sorular sorması dikkate alınmalı, sanığın bu soruyu sorma cüretinin altında yatan erkek egemen sistem tartışılmalıdır ve hiçbir indirim sebebi uygulanmamalıdır. Sanıkların takım elbise giyip gelmesi iyi hal sebebi olarak alınırsa toplumsal vicdanımız ve kadının insan hakları kavramının zedelenmesi söz konusu olacaktır.”

Annesini bile dövdüler

Mahkemenin ardından davaya alınmayan ve karara tepki gösteren sanığın yakınları, adliye çıkışında Çilem Hülya Berkil’in avukatları ve anne Serpil Demirbaş’a saldırdı. Sanık yakınlarınca darp edilen kadın avukatlar ve anne Serpil Demirbaş, darp raporu alarak saldırganlardan şikâyetçi oldu.

Kemal Göktaş | Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/sevgili-ya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0