Görüş Bildir
Haberler
Sesil Aktürk Yazio: Dim Zach

etiket Sesil Aktürk Yazio: Dim Zach

Sesil Aktürk
07.12.2020 - 12:09 Son Güncelleme: 16.01.2021 - 17:50

Dim Zach’le birkaç yıl önce yine çok iyi ve başarılı bir DJ-Prodüktör olan “Güven Pakgüç” aracılığı ile tanıştım. Zach sanki kalbimi çalıp onu notalara bölmüş gibiydi ya da onun aklındaki zamanı, ritmin sakinliğini, yaşama coşkusunu çok sevdim. Müzik dinlerken genelde, ritim hep bir şeyi anımsatır, bekletir, özletir ama Dim Zach en hüzünlü şarkıda bile gülümseten yaşamak, deneyimlemek, var olmak ne güzel dedirten ve insanın hevesini kırmayan, bitter-sweet bir ritim algısına sahip.

’80 lerin ritimlerini günümüze taşıyan Dim Zach; Alison MacCallum, Bee Gees, Michael Sembello, Kathy Barnes, Hi-Gloss gibi önemli isim ve grupların şarkılarını “atlamadan” hepsine yeni bir soluk kazandırmış.

Yunan asıllı Zach, Selanik’te liseyi okumuş ve şehirdeki discolarda Dj’lik yapmış.

Yunan asıllı Zach, Selanik’te liseyi okumuş ve şehirdeki discolarda Dj’lik yapmış.

1995 ten sonrada dünya çapındaki sanatçıların şarkılarını düzenlemeye ve sonrasında da dinlemeye doyamadığım çoğunlukla bir kaç kez üst üste dinlediğim remixler yapıyor. 

Dim Zach’in 10 remix çalışması Tom Gaebel haricinde hepsi ’80 ler dokunuşu ama Tom Gaebel’in de bu listeye uymakta hiç zorlanmadığını dinleyince fark edeceksiniz…

You Make Me Feel

If I Never Sing Another Song

Yellow Moon

Grease

Psycho Killer

Stay

Oh Babe Babe! Why’d I Have to Fall in Love With You?

Sign Your Name

Gardenias

Liberian Girl

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
10
7
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın