Görüş Bildir
Haberler
Ses Yarışmasına Katılan Genç Şarkıcıya Silahlı Saldırı

Ses Yarışmasına Katılan Genç Şarkıcıya Silahlı Saldırı

Muhammed Çiçek
18.05.2015 - 13:33 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 17:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sesi Çok Güzel' yarışması ile tanıdığımız Mutlu Kaya Diyarbakır Ergani'deki evinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Mutlu Kaya tedavi altına alınırken olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde Mutlu Kaya'nın, akrabaları tarafından tehdit edildiği iddia edilmişti.

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde yaşayan ve bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılan 19 yaşındaki Mutlu Kaya, dün gece evinde bulunduğu sırada dışarıdan açılan ateşte başından vurularak ağır yaralandı.

Ergani’de bir okulun kantininde çalışan Mutlu Kaya, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ’Sesi çok güzel’ isimli ses yarışmasına katıldı. 

Sanatçı Sibel Can’ın Ergani İlçesi’ne gelerek İstanbul’a götürdüğü Mutlu Kaya, bugün saat 03.30 sıralarında evinde silahlı saldırıya uğradı.

İddiaya göre Mutlu Kaya’nın oturduğu evin bahçesine gelen kimliği belirsiz kişi, pencereden içeriye tabanca ile ateş etti. Genç kız bir anda yere yığılırken silah sesini duyan Kaya’nın yakınları odaya koştu. Şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralanan genç kız, çağırılan ambulansla Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Mutlu Kaya, daha sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 

Hayati tehlikesi bulunan Kaya’nın yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, yaptığı ilk incelemede bahçeden iki kez ateş edildiğini birinin Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti.

Baba Mehmet Kaya, hastane önünde yaptığı açıklamada, 'Ben olay sırasında evde değildim. Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4 kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor. Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar' dedi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polisin bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

SİBEL CAN DİYARBAKIR'DA BULMUŞTU

Sibel Can, yarışma için keşfettiği 19 yaşındaki genç kızı Diyarbakır'dan İstanbul'a getirmişti. Sibel Can çalıştığı okulun kantininde ziyaret etmiş, genç kızın annesine 'Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim' demişti.

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can, Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitmişti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can'ı karşısında görünce şaşırmıştı.

Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, yoksul bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar. Tek bir odada yatıp kalkan Mutlu ve ailesinin hikayesi izleyen herkesi derinden sarstı. Mutlu Kaya'nın Sibel Can'ın teklifini kabul edip İstanbul'a gelmeye karar verdiği anda söylediği 'Benim elbisem ve ayakkabım yok' sözü herkesi çok üzmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Nisan'da Posta gazetesinde çıkan habere göre, Mutlu Kaya, yarışmaya katılmaya karar verdiği zaman akrabalarının kendisine kızdığı ve 'Televizyona çıkıp şarkıcı mı olacaksın? Biz aşiretiz seni öldürürüz' dedikleri belirtilmişti.

Haberde olayı Sibel Can'ın da doğruladığı ifade edilerek, Can'ın şu açıklamasına yer verildi: 'O benim Sindirellam, prensesim. Sonuna kadar arkasındayım. Bu tehditler onun geleceğini karartmamalı. Mutlu okuyacak, bu işin eğitimini alacak. Sesi kadar kaderi de güzel olacak.'

İHA ve Posta

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
1