Görüş Bildir
Haberler
Sergio Rodriguez: "Türk Basketbolu Sıra Dışı Bir Seviyede"

Sergio Rodriguez: "Türk Basketbolu Sıra Dışı Bir Seviyede"

Enver K.
29.04.2015 - 15:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Turkish Airlines Euroleague’de Final Four ilk maçında Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak olan Real Madrid’in yıldızı Sergio Rodriguez, sarı-lacivertlilerden çekindiklerini ifade etti. 

Vatan Gazetesi’nden Merve Toy’un sorularını yanıtlayan tecrübeli oyun kurucu, Anadolu Efes serisini, Final-Four’dan beklentilerini, Türk basketbolu hakkındaki düşüncelerini ve hakkında bilinmeyenleri anlattı…

İşte Rodriguez’in açıklamalarından bir bölüm;

Final-Four’un Madrid’de olması sizi ekstra motive ediyor şüphesiz ancak aynı zamanda baskı da yaratıyor mu?

“Euroleague’i kazanma ihtimali bile tek başına güçlü bir motivasyon sebebi. Ev sahibi olmak daha cesaretlendirici bir faktör gibi görünse de bizim için önemli olan her durumda elimizden gelenin en iyisini yapmak. Baskı için bir farklılık yok. Ev sahibi olmasak da aynı baskıyı hissederdik. Çünkü her biri çok güçlü olan ve bizimle aynı hedefe konsantre olmuş takımlara karşı oynayacağız. Adım adım hedefimize ulaşmak için her şeyi yapmalıyız.”

Türk basketbolu adına düşüncelerini merak ediyorum. 3-4 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde nasıl farklar gözlemliyorsun?

“Büyük fark var. Türk basketbolu şu an sıradışı bir seviyede. Türkiye’de insanlar basketbolu seviyorlar. Bu yalnızca sponsorlarla alakalı bir durum değil bence. Güçlü sponsorlar var ama takımlar ve taraftarlar da bu gelişimin parçası oldular. Türk insanının basketbola gösterdiği ilgi çok etkileyici. Türk basketbolseverlerden mesajlar alıyorum. Bu bile Türkiye’deki basketbol sevgisini gösteriyor. Türkiye’deki takımların gelişimi böyle bir sevgi ve destek varken sürpriz değil.”

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/ser...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın