Görüş Bildir
Haberler
Seo Nedir ? Seo Uzmanı Kimdir ? Ne İş Yapar ?

Seo Nedir ? Seo Uzmanı Kimdir ? Ne İş Yapar ?

fexia
08.10.2015 - 18:24

SEO Nedir ?

SEO (Search Engine Optimization) Türkçesi 'Arama Motoru Optimizasyonu' (Optimizasyon Türkçe Miydi ya?).

SEO güncel arama motorlarında (Google, Yandex, Bing vb.) üst sıralara yükselmek için gerekli optimizasyonların yapılması işlemlerinden oluşan komplike bir iştir.

Sözlük tanımı ile ; arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik düzenlemedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SEO Uzmanı Kimdir ?

SEO bir iş ise her işte olduğu gibi bu işin de bir uzmanı olmalı. Halk arasında (SEO'yu bilen halk vardır heralde) seocu dediğimiz bu insanlar kendilerini SEO Uzmanı diye tanımlar.

Peki kimdir bu seo uzmanları ?

SEO Uzmanları , Arama motorlarının kendilerine has algoritmalarına hakim,  'genel anahtar kelime' yada 'ürün bazlı anahtar kelime'lerde üst sıralara yükselmesi işlemini meslek edinmiş kimselerdir.

Biz bunlara seo algoritmalarına hakim uzmanlar desekte siz buna 'abi/kardeş beni birinci sıraya çıkarsana ya' sorusuna karşılık gelen kişi diyebilirsiniz.

SEO Uzmanı Ne İş Yapar ?

SEO uzmanı , web sitelerinin belli anahtar kelimeler yada ürün bazlı anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmasını sağlayacak algoritmalara hakim olmalıdır.

Organik trafikler , PR'ı yüksek web sitelerinden web sitenizin içeriğine uygun olması şartı ile backlinkler , Blog mantığı ile paravan backlink işlemleri, Taglar, Metalar, uyumlu açıklama işlemleri, uyumlu anahtar kelimeler vb. bir çok işleme el atabilmelidir.

SEO uzmanları genel olarak yazılım kökenli olduğundan, bu kişileri sözel yönü kuvvetli sayısalcılar diye tanımlayabilir miyiz ?

Tabiki tanımlayamayız. (Ama yadsınamaz seviyede kabul edebiliriz.)

BONUS

Eğer sağlam bir yazılım mimariniz yoksa 'abi google'da ilk sıraya getirsene' dememelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın