Görüş Bildir
Haberler
Senin Zihnin Hangi Müslüman Düşünür Gibi Çalışıyor?

etiket Senin Zihnin Hangi Müslüman Düşünür Gibi Çalışıyor?

Trex
17.06.2016 - 11:05

1400 yıllık islam kültürü birçok düşünür yetiştirdi. Peki senin zihnin bu düşünürlerden hangisi gibi çalışıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle şu anki ruh halini anlatan emoji hangisi?

2. Ramazan ayı denilince aklına ilk önce ne geliyor?

3. Hiç tanımadığın bir akrabandan çok büyük bir miras kaldı. Ne yaparsın?

4. Hangi dönemde yaşamayı daha çok isterdin?

5. Bir arkadaşın evine iftara davet etti. Boş gitmek olmaz. Ne götürüsün?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arkadaşın iftardan sonra ne içersin diye sorup evde olan içecekleri sıraladı... Yok yok evde..

7. Kendini hangisine daha yakın hissediyorsun?

8. Sana sınavsız ücretsiz bir üniversitede öğrenci olma şansı veriyoruz. Hangi bölümü tercih ederdin?

9. Son olarak günün en sevdiğin vaktini söyle.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yunus Emre!

Yunus Emre!

Senin zihnin Yunus Emre gibi çalışıyor. Senin hakkında öncelikle şunu demek gerekiyor: Sen yüce bir ruhsun. Herkesin salt kendi faydasını düşündüğü devrimizde sen başka dünyalardasın. Zihnin sadece yüce duygularla dolup taşıyor. Tevazu ile yoğrulmuş yüreğin beyninle müthiş bir ahnek içinde belki de seni yüce-ulu yapan şeyin kendisi de bu. Çoğunun tevazusu kibirden gelirken, seninkisi şol cennetin ırmakları kadar saf, kendiliğinden ve doğal. Sıradan bir insan olmaya çalıştın hep, çünkü biliyorsun ki, en büyük farklılık sıradanlığın ta kendisi. Kendini biliyorsun son olarak, en büyük alimsin bu yüzden!

Ali Şeriati!

Ali Şeriati!

Senin zihnin Ali Şeriati gibi çalışıyor. Her şeyden önce isyan senin göbek adın. Kolay kolay itaat etmiyorsun. Ne olursa olsun rasyonel düşünceye önem veriyorsun ve senin için her şeyden önemlisi adalet! Adil bir dünya için her şeyi yaparsın.   Ayrıca bilgiye karşı bariz bir zaafın olduğunu itiraf etmek gerek. Araştırmacısın, meraklısın, akılcısın; yani tam bir bilim insanı mayası var sende. ;)

İbni Sina!

İbni Sina!

Senin zihnin İbni Sina gibi çalışıyor. Senin analitik zekan oldukça gelişmiş. Şüphecisin, analitiksin; ama her şeyden önce de meraklısın. Bu evrene herkesten farklı bakıyorsun, sıradan değilsin yani. Hayatın her alanına karşı meraklısın. Her şeyi öğrenmek istiyorsun.  Zihnin hem edebiyat hem matematik hem felsefe yapmaya çok müsait. Tabi sen istersen ;)

Gazali!

Gazali!

Senin zihnin Gazali gibi çalışıyor. Senin zihnin devamlı sorular soruyor ve hiçbir zaman tatmin olmuyor. Hakikatı aramak için her şeyi sorguluyorsun. Varlık, iinanç, felsefe, yaşamın ta kendisi... Çünkü senin için hayat 0 ve 1'lerden ibaret değil. Bazen çevrenden kopuyorsun. Başkalarının ''Kafayı yedi bu'' diyeceği noktaya geliyorsun. Çünkü sen sıradan değilsin. Bu beyinle de sıradan olma ihtimalin yok ;)

Hacı Bektaşı Veli!

Hacı Bektaşı Veli!

Senin zihnin Hacı Bektaşı Veli gibi çalışıyor. Senin zihin dünyan o kadar net ki.. İçi dışı bir dediğimiz insanlardansın. Soyut düşünme becerilerin oldukça gelişmiş ve bu özgüvenle düşüncelerini açıkça beyan ediyorsun. Sen bütün bu aynı şeyler içinde, farklı söyleyen, farklı söylemeye cesareti olan birisin. Çünkü doğruluk kapısının kulusun sen. Seni darağacına götürseler, Hakk'tan bir saniye olsun taviz vermezsin. Sakın şiddet yanlısı biri olduğun anlaşılmasın, aksine sen 'incinsen de incitme' sözüne sıkı sıkıya bağlısın. Son olarak yalansız, yalın, 'bir lokma bir hırka'ya göre yaşamaya dikkat ediyorsun; samimiyet senin göbek adın olmuş.

İbni Haldun!

İbni Haldun!

Senin zihnin İbn Haldun gibi çalışıyor. Sen her zaman büyük resmi görebilen bir beyne sahipsin. Detaylara takılmıyorsun. Beynin her şeyi kodluyor ve bu kodlamalardan yola çıkarak her türlü problemi çok rahatlıkla çözüyorsun. Olayları açıklarken hiç ama hiç zorlanmıyorsun. Sorunları çözerken zihnin yorulmuyor. Birçok insanın asırlar sonra göreceği gerçekleri çok öncesinden görecek bir vizyona ve öngörüye sahipsin. ;)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1479
600
181
153
51
48
47
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
prens dastan

abicim o kadar şerbet saymışşın da hiçbirini içmedim ki ben

Barış Aktaş

Yunus Emre :)

theodora

ya ben evrene herkesten farklı baksam burada test mi çözerim onedio