Görüş Bildir
Haberler
Senin Totem Hayvanın Hangisi?

etiket Senin Totem Hayvanın Hangisi?

Ayşe Korkmaz
01.11.2015 - 14:02

Kızılderililer'de, her insanın mutlaka doğada bir karşılığı, yani bir totem hayvanı vardır. Peki senin totem hayvanın hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bizim için bir renk seç bakalım..

2. Peki seni nasıl bilirdik?

3. Hangi görsel sana daha çok huzur veriyor?

4. Seda Sayan'ın gelmiş geçmiş en efsane atarından bir kesit seç şimdi!

5. Canın sıkıldığında sen..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Kızılderili olsaydın isminin ne olmasını isterdin?

7. Peki hangisi senin için daha önemlidir kudretli reisimiz?

8. Son olarak seni..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yılkı Atı!

Yılkı Atı!

Senin totem hayvanın yılkı atı! Kızılderili inançlarına göre yılkı atı, özgürlüğü ve asiliği temsil eder. Sen alıp başını gidenlerdensin kimseye de ihtiyacın yok çünkü hayata nasıl tutunman gerektiğini kendi kendine öğrenmişsin. Kendinden başka kimseye güvenemediğin için çevrendekilere daha ürkek yaklaşıyorsun ama yine de gücünden şüphe edilmesine asla izin vermezsin! Asi bir ruhun var, damarına bastıkları zaman şahlanmasını da en iyi sen bilirsin! Seninle beraber olan insanları korursun, güvenilirsin ama en önemlisi senin özgür ruhun, seni bağlasak durmazsın.

Puma!

Puma!

Senin totem hayvanın puma! Kızılderililerde puma, liderliği, cesareti, sadakati, sorumluluğu temsil eder bu yüzden de en saygın totemlerden biridir. Evet sayın yalnız ama cesur yürek, sen tam bir dava adamısın! Yoldaşlarını asla geride bırakmazsın o yüzdendir ki hep insanlara önder olmuşsun. Her ne kadar etrafındakileri sahiplenen bi yanın olsa da tek başına olmanın tadı başka, biliyorsun ki yalnızlık paylaşılmaz... Sen hayatını planlayarak, temkinli bir şekilde yaşamayı seçsen de riskler almaktan asla çekinmezsin! Merak etme risklerin, hataların seni korkutmayacağını biz de iyi biliyoruz!

Arı!

Arı!

Senin totem hayvanın arı! Kızılderililerde arı, üretkenliği ve bilgeliği simgeler. Çok klasik ama özetle senin en büyük erdemin çalışmaktır! Ama sen organize işlerin adamısın birlikten kuvvet doğuruyorsun yani. İşin için girmedik taş, yarılmamış baş bırakmadığın için çevrende çalışkanlığınla bilinmiş ve saygı duyulmuşsun. Dünyanın en iyi savunma mekanizması sensin, kendini ve etrafındakileri korumaya yönelik ilginç bir iç güdün var, hatta bu konuda biraz obsesif de olabilirsin. Bi sakin ol ya, her gelen sana zarar verecek değil ya?! Bir kişiyi hayata bağlayan en önemli şey üretkenlik ve insanlardır demiş bir kabile reisi, ne mutlu sana!

Kobra!

Kobra!

Senin totem hayvanın kobra! Kızılderili inanışlarına göre kobra yılanı hızın ve kararlılığın göstergesidir. Senin içinde insanların dışardan fark edemediği bir cevher yatıyor! Fazlasıyla yeteneklisin ama yeteneklerini sadece gerektiği yerde, gerektiği kadar kullandığın için başardığın her şeyde insanlarda şaşkınlık ve hayranlık uyandıran biri olmuşsun. Öyle bu memlekette ahkam kesip soytarılık yapmazsın. Kimseye kendini kanıtlama peşinde değilsin. Kafana bir şeyi koydun mu tamam, seni artık yolundan döndüremeyiz! Zekanı çok iyi kullanırsın ama önsezilerin de senin için çok önemli, onlara ses vererek kimseye bulaşmadan her şeyin üstesinden tek başına gelirsin. Senin asaletin kıskanılmayacak gibi değil!

Kelebek!

Kelebek!

Senin totem hayvanın kelebek! Kızılderili inanışına göre kelebek, başkalaşım, zarafet ve dengeyi temsil eder. Sen gününü gün etmelisin ki hayat bir şeye benzesin! Hızlı yaşamak senin karakterin. Hızla değişen kararlar, insanlar, yerler... Senin için hiçbiri sorun değil çünkü değişimlere ayak uydurma konusunda kimse senle yarışamaz bile! Ayrıca sen çok yetenekli ve zarif birisin. Bu uyum ve zerafet içinde dahi vazifen girdiğin her ortamda dikkatleri üzerine çekmek olacaktır!

Kuzgun!

Kuzgun!

Senin totem hayvanın kuzgun! Kızılderili inanışlarına göre sen zekayı ve sadakati temsil ediyorsun. Sen etrafındaki herkese göre daha farklı bir kafa yapısına sahipsin ve bunu etrafındaki insanların iyiliği için kullanıyorsun. Dışardan görünenin aksine sen çok sosyal ve eğlenceli birisin. Aşk senin için bir tutku. Derler ki kuzgunlar yalnızca bir defa sever, bin defa ölür... Sevgilin için yapamayacağın şey yok adeta, helal sana koca yürekli! Sakın korkma, bu sonuç sana asla kötü şans getirmeyecek!

Kurt!

Kurt!

Senin totem hayvanın kurt! Sen kızılderili inanışına göre soyluluğu ve koruyuculuğu temsil ediyorsun. Ah ne destanlar yazılır seni anlatmak için... Bilgeliğin karşısında saygıyla eğilmeli, önderliğin için diz çöküp tövbe istemeliyiz!  Sen etrafınca çok sevilen birisin ama daha da önemlisi girdiğin ortamlarda hep saygı duyulan bir insan da olabilmişsin. Kalabalıkların hep en olgunu, akıl hocasısın ama gene de seni sinirlendirmemekte fayda var. Senin için hayatta en önem şey, ailen. Onlara karşı yapılan her tehdit karşısında adeta bir savaşçısın! ''Bak beyim, sana iki çift lafım var...'' der, büyüklüğünü kanıtlar, yoluna devam edersin.

Fil!

Fil!

Senin totem hayvanın fil! Sen kızılderili inanışlarına göre gücü, bilgeliği ve sevgiyi temsil ediyorsun. Bir kere senin zehir gibi bir hafızan var zaten gücünü ve bilgeliğini de burdan almışsın. Deneyimlediğin her şey seni yetiştirmiş, görmüş geçirmişsin. Olmuşsun ya sen, bırakalım da sen anlat bize bizi! Ayrıca senin çok fedakar ve sevgi dolu bir kalbin var, insanlara güven veriyorsun. Biliriz ki sen bizim sığınacak limanımızsın!

Bal porsuğu!

Bal porsuğu!

Senin totem hayvanın bal porsuğu! Üzgünüz ama kızılderili inanışları bile seni anlatmaya yetmemiş... Çünkü sen şahsına münhasır mı desek, ah yöner döner a acayip mi desek bilemediğimiz çok değerli bi insanımızsın! Sen değil bir kişi, bütün insanlığa ayak kaldıracak kadar yüreklisin! İkiyüzlülükler sana göre değil, kimseye eyvallahın yok bu yüzden. Korkusuzsun! Haksızlıklara gelemiyorsun. Dışardan çok sempatiksin ama senin mangal gibi yüreğini biz biliriz, biz! Delikanlılığın kitabını sana yazdırsak olurmuş.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1441
533
480
292
123
110
35