Görüş Bildir
Haberler
Senin Ruhun Aslında Hangi Felsefi Görüşe Ait?

etiket Senin Ruhun Aslında Hangi Felsefi Görüşe Ait?

Taner Bayram
26.10.2015 - 16:20 Son Güncelleme: 16.11.2022 - 15:31

Hepimizin bir hayat tarzı ve dünya görüşü var. Bu görüşler kimi durumlarda felsefi görüşlere denk düşüyor. Bakalım sen şu ana kadar fark etmemiş olsan da, senin ruhun aslında hangi felsefi görüşe ait?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk soru çok temel: Senin için hayatın anlamı nedir?

2. Çok önemli bir soru daha: Sence gerçek nedir?

3. Peki senin için hayattaki en önemli değer ne?

4. Boş gününü kitap okuyarak geçirmeye karar verdin. Hangi kitabı tercih edersin ?

5. Malum, yaşadığımız dünyada çok fazla sorun var. Sence bu sorunları nasıl çözeriz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gelelim ahlak/etik meselesine: Ahlak/etik anlayışını nasıl tanımlarsın?

7. Cin şişeden çıktı ve bir soru sorma hakkın var. Cevabını merak ettiğin soru hangisi olurdu?

8. Cin sana bir güzellik yapmaya karar verdi ve sana bir yetenek bahşedeceğini söyledi. Nasıl bir yeteneğin olsun istersin?

9. Ya kaderimiz? Sence kaderimiz önceden belirlenmiş midir?

10. Peki sence ölümden sonra da hayat var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ve son olarak bunlardan hangisine kendini daha yakın hissediyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Hümanizm çıktı!

Hümanizm çıktı!

Sen gerçek bir hümanistsin. Yani, bir insan-merkezci. İnsanlara değer veren, sevgi dolu, insancıl birisin. İnsanlara değer vermenin önemini ve bunun dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğini çok iyi biliyorsun. Dünyayı senin gibi insanlar kurtaracak!

Hedonizm çıktı!

Hedonizm çıktı!

Sen tam anlamıyla bir hedonistsin! Yani, bir hazcı...Hayattan sonuna kadar tat almayı biliyorsun. Yaşamını zevkle ve zevk için sürdürüyorsun. Kaliteli yemekten, içkiden acayip anlıyorsun ve bunlar senin açından çok önemli ve ayrıca tensel hazları yaşamak ve yaşatmak konusunda da gerçek bir uzmansın !

Nihilizm çıktı!

Nihilizm çıktı!

Sen bir nihilistsin! Yani, bir hiççi. Evrenin ve yaşamanın anlamsızlığını fark etmiş, nadir bir insansın. Aile, toplum, devlet, ahlak gibi kavramlar senin için ruhunu daraltan baskı unsurları. Bunların hepsinin insan yapımı olduğunu bildiğini için aşmış bir insansın. Kimi zaman yaşadığın anlamsızlık hissi can sıkıcı olsa da ruhunda gerçek bir isyankarın izlerini taşıyorsun!

Existansiyalizm çıktı!

Existansiyalizm çıktı!

Sen bir existansiyalistsin! Yani, bir varoluşçu. 'Olmak ya da olmamak...' işte senin için bütün mesele bu. Kaderini ve hayatını kendi özgür seçimlerinle belirleyebileceğini biliyorsun. Kendi hayatının sorumluluğunu taşıyan olgun birisin. Bir varoluşçu olarak özgürlük senin vazgeçemeyeceğin en önemli değer. Hayatını tam bir özgürlük ve bağımsızlık içinde dolu dolu yaşamayı seçmiş bir insansın. İnsanlar senin bu özgür ruhun ve güçlü kişiliğinden dolayı sana imreniyorlar!

İdealizm çıktı!

İdealizm çıktı!
semancha.files.wordpress.com

Sen bir idealistsin! İnsanlar senin biraz hayalperest olduğunu düşünüyorlar ancak, sen bu hayatta her şeyin idealinin olduğunu bilecek kadar  zekisin. Senin için kavramlar, fikirler, düşünceler çok büyük önem taşıyor. Gündelik gerçeklikleri, sınırlamaları asla kabul etmiyorsun. Ufukların ötesine uzanan bir vizyonun var. Büyük başarıları gerçekleştirecek, lider özellikli birisin!

Pozitivizm çıktı!

Pozitivizm çıktı!

Sen bir pozitivistsin ! Yani, bir olgucu. Nedenlerle, niçinlerle oyalanmayı çok sevmiyorsun, ancak 'nasıl'ları çok iyi biliyorsun. Bilimsel bir kafa yapısına sahipsin ve bilime büyük saygı duyuyorsun. Bilim dışı görüş ve inanışları batıl olarak görüyorsun ve hiç ciddiye almıyorsun. Bilimle uğraşan ya da bilimsel alanlarda başarılı olabilecek aydın bir insansın. Bilim ve teknoloji senin gibi insanlar sayesinde gelişiyor!

Pragmatizm çıktı!

Pragmatizm çıktı!

Sen tam bir pragmatistsin! Yani, bir faydacı. Dünyanın ve toplumun şartlarını çok iyi bilen gerçekçi bir insansın. Bu yüzden sana vakit kaybettirecek ayrıntılarla ya da kuramlarla uğraşmayacak kadar olgun bir bireysin. En kötü şartlarda dahi, senin için en yararlı olanı bulabilecek kadar keskin bir kavrayışa ve pratik bir zekaya sahipsin. Bu yüzden son derece başarılı bir insansın. Henüz değilsen bile olacaksın!

Absürdizm çıktı!

Absürdizm çıktı!

Sen bir absürdistsin ! Yani, bir saçmacı. 'Ne demek şimdi bu' der gibisin. Sen bu dünyanın faniliğini, boşluğunu kısacası absürdlüğünü anlamış, son derece zeki bir insansın. Bunu iliklerine kadar hissettiğin için, ölümlü dünyada hiçbir şeyi ciddiye almıyorsun. Bu durum sende içten içe bir hüzün yaratsa da müthiş mizah duygunla tüm bu durumları aşan acayip bir kafa yaşıyorsun!

Entüisyonizm çıktı!

Entüisyonizm çıktı!

Sen bir entüisyonistsin ! Yani, bir sezgici. Akıl, mantık, bilim gibi kavramları önemsiz bulmuyorsun ama sezgilerin karşısında yetersiz görüyorsun. Çünkü sen kendi sezgilerin sayesinde birçok kişinin göremediği şeyleri hissetmeyi başarmış sıra dışı bir insansın! Başka insanlar seni anlamakta biraz zorlansalar da, seni gizemli buluyorlar ve sana imreniyorlar. Sezgilerinin sesini dinlediğin sürece hayatın anlamını keşfedecek ve büyük başarılar elde edeceksin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3579
700
339
243
114
94
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Lafcı

Bu kadar az hümanizm çıkarsa tabi Dünya bu halde olur.

Annabel

hümanist çıktı ama insanları pek sevmem sadece ırkçılık homofobilik gibi ayrımcı etkiketlerden nefret ederim benim gözmde herkes eşşittir ve önemli olan kişi... Devamını Gör

Sercan Türkoğlu

Sen bir entüisyonistsin ! Yani, bir sezgici. Akıl, mantık, bilim gibi kavramları önemsiz bulmuyorsun ama sezgilerin karşısında yetersiz görüyorsun. Çünkü sen... Devamını Gör