Görüş Bildir
Haberler
Senin Pişmanlığın Ne?

Senin Pişmanlığın Ne?

diazepam
15.07.2015 - 11:07 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 11:51

Geçmişinden yakanı bıraklamayan, seni 'keşke'lere mahkum eden şeyi söylüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Senin hayattaki en önemli önceliğin hangisi?

2. Bir dizi seçecek olsan?

3. Seni en çok etkileyen kare?

4. Şıklara bakma, kafanı kaldır ve bir ağaç hayal et... Hayalindeki ağacın öne çıkan özelliği ne?

5. Hafifçe gözlerini kıs ve hızlıca şıklara göz at... Hangi resim parlıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu fotoğraf sana ne düşündürdü?

6. Şu fotoğraf sana ne düşündürdü?

7. En büyük korkun?

8. Geçmişe gitsen kendine vereceğin tek öğüt hangisi olurdu?

9. Yaşlandığında hangisine benzeyeceğini düşünüyorsun?

10. Sende hangisinden daha fazla olmasını isterdin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Keşke onu terk etmeseydin.

Keşke onu terk etmeseydin.

Sen hayatından çıkan, senin için çok özel birinin pişmanlığını yaşıyorsun. Belki üzerinden yıllar geçti, belki evlendin, belki o evlendi ama senin içinde bir köşede hala bırakıp gittiği gün bir mıh gibi kazınmış durumda. Ara ara aklına gelmiyor mu keşke bitmeseydi diye?

Keşke kendine güvenseydin.

Keşke kendine güvenseydin.

Sen başkalarının sözüne çok kulak asmanın, kendine bir türlü güvenememenin pişmanlığını yaşıyorsun. Belki de böyle olunca suçu başkalarının üzerine atmak seni bir parça olsun rahatlatıyor olabilir ama geçmişinde kendine güvenememenin sana yaşattığı sıkıntıların pişmanlığı var.

Keşke bu bölümü okumasaydın.

Keşke bu bölümü okumasaydın.

Keşke kimseye kulak asmayıp, 'para kazandırmaz o' diyenleri umursamayıp, istediğin bölümü okusaydın. Şimdi belki 3-5 kuruş fazla kazanıyorsun ama mutlu değilsin. Hayattaki her şeyin maddiyat olmadığını böyle bir tecrübe ile öğrenmek istemezdin. Zamanda geri gidip, o çok istediğin bölümü tercih etmek için neler vermezdin değil mi?

Keşke arkadaşlığın, dostluğun kıymetini biraz daha fazla bilseydin.

Keşke arkadaşlığın, dostluğun kıymetini biraz daha fazla bilseydin.

Arkadaşlık bu kadar kolay harcanabilecek bir şey değil, aslında bunu sen de biliyorsun ama oldu bir kere. Senin içinde kaybettiğin arkadaşlarının acısı, üzüntüsü var. Zaman zaman aklına o güzel günler geliyor, hüzünleniyorsun. Belki bugün bu kadar tek başına kalmak zorunda olmazdın kim  bilir.

Keşke o fırsatı kaçırmasaydın.

Keşke o fırsatı kaçırmasaydın.

Geçmişte biraz daha cesur olmak için neler veremezdin. Önceliklerini yanlış sıraladığın için elinden kaçan fırsatların pişmanlığı var sende. Öyle olsaydı, böyle olsaydı diye sürekli düşünüp duruyorsun ama artık olan oldu. Önüne bakmanın ve yeni fırsatlar kovalamanın zamanı şimdi.

Keşke annenin/babanın lafını dinleseydin.

Keşke annenin/babanın lafını dinleseydin.

Büyük sözü dinlemek boşa söylenmiş bir söz değil, bunu en iyi bilen sensin. Dik kafalı olmanın, bencil davranmanın, dediğim dedik demenin pişmanlığı var sende. Ailenin söylediklerini kulak arkası etmenin, babanın uyarılarına hiç uğruna diklenmenin, annenin sözlerini duymazdan gelmenin üzüntüsü içinde. Keşke dinleseydin.

Keşke biraz daha fazla emek verseydin.

Keşke biraz daha fazla emek verseydin.

Ailene, işine, derslerine, sevgiline keşke biraz daha fazla emek verseydin, zaman ayırsaydın. Günler sanki hiç geçmeyecekmiş, insanlar bana hep hoşgörülü davranacak, tahammül edecekmiş gibi yaşamanın pişmanlığını yaşıyorsun sen. İçindeyken yaptığın yanlışı görememenin sıkıntısını yaşıyorsun.

Keşke herkesi kendin gibi bilmeseydin.

Keşke herkesi kendin gibi bilmeseydin.

Belki biraz hepimizin pişmanlığı bu. Herkesi kendimiz gibi sanmak, insanlara koşulsuz güvenmek, onları sevmek, sonra sırtımızdan vurulup, neden diye sormak. Sen başkalarını kendin gibi sanmanın pişmanlığını yaşıyorsun. Ama bu insanlara artık hiç güvenmemeye dönüşmesin, daha dikkatli, daha temkinli olmakla başlayabilirsin mesela.

Keşke daha tutumlu olsaydın.

Keşke daha tutumlu olsaydın.

Paranı, eline geçince hiç bitmeyecekmiş gibi harcamanın pişmanlığı var sende. İstediğin şeylere sahip olmak için biriktirmek yerine, yarın olmayacakmış gibi har vurup harman savurmanın üzüntüsü. Senin pişmanlıkların daha çok maddiyat üzerine, sahip olduğunun kıymetini bilmemek, sahip olmadıklarına üzülmek üzerine.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
292
166
123
55
38
32
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kesinlikle keşke bu bölümü okumasaydım, bildin -.-

kevizabeth

keşke istemediğin bölümü okumasaydın diyor ama keşke istemediğim bölümü okusaydım da belki şimdi bi işim olurdu:(( üfff gece gece snne be slk.s.s