Görüş Bildir
Haberler
Senin Öfken Hangi Doğal Afete Benziyor?

etiket Senin Öfken Hangi Doğal Afete Benziyor?

Herkesin öfkesi farklıdır aslında. Kimi saman alevi gibidir; bir anda yanar ve söner, kimisinin acısı ise sonradan çıkar. Acaba senin öfken hangi doğal afete benziyor? 

Testi çöz ve öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak; ne sıklıkla öfkelenirsin?

2. Sosyal medyada bir gönderinde seninle zıt düşünceye sahip bir yorum gördün ve sinirlendin. Ne yaparsın?

3. Senin kişiliğine en çok uyan müzik türünü seç!

4. Sinirlendiğin zaman kendini kontrol etmekte zorlanıyor musun?

5. Bir türlü öğrenemediğimiz bir konu. Metroda yürüyen merdivende vatandaşın biri solu kapamış, acele işin var ama geçemiyorsun. Tepkin ne olurdu?

5. Bir türlü öğrenemediğimiz bir konu. Metroda yürüyen merdivende vatandaşın biri solu kapamış, acele işin var ama geçemiyorsun. Tepkin ne olurdu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seni en çok gıcık eden şeyi sorsak ne dersin?

7. Pekii senin için en iyi sakinleşme yolu nedir?

8. Son olarak senin öfkenin çeşidi şunlardan hangisi?

''Yanardağ çıktı!

''Yanardağ çıktı!

Senin öfken yanardağa benziyor! Sinirlendiğin zaman tehlikelisin, ona ne şüphe! Fakat senin sinirin kontrol edilemez değil. Daha önceden neye sinirlendiğin, ne zaman sinirleneceğin tahmin edilebilir ve önlem alınabilir. Her şeyden önce senin insanı görür görmez ürküten bir havan oluşuyor sinirlendiğin zaman. Gözlerindeki acımasızlık etrafa saçılıyor, yanına yaklaşmak cesaret istiyor. Ama aslında durum böyle değil, tabii bunu sadece sen biliyorsun. Her ne kadar gözün dönse de kendini tutmayı ya da birinin kontrol etmesini çok iyi biliyorsun.

"Çığ" çıktı!

"Çığ" çıktı!

Senin öfken çığa benziyor! Yani çok soğukkanlı bir insansın bu bir gerçek. Her durumda olduğu gibi öfkelendiğin zamanlarda da sakinliğini koruyorsun. Bağırmıyorsun, saldırmıyorsun kimseye. Fakat öyle bir bakıyorsun ki insan yer yarılsa da yerin dibine girsem diyor o an.Ne zaman öfkelendin, ne zaman patlayacaksın kestirmek çok zor. Ama korkma yer yüzündeki insanların yarısından çoğu senin gibi.

"Deprem" çıktı!

"Deprem" çıktı!

Senin öfken depreme benziyor! Sen aslında dünyanın en sakin insanı olabilirsin, öyle kolay kolay sinirlenmezsin. Her şeyin iyi tarafından bakmaya, pozitif kalmaya ve kusurları örtmede gece gibi olmaya çalışıyorsun. Sinirlendiğin zaman, aman aman evlerden ırak.Taş taş üstünde bırakmıyorsun. Bir anda bağırıyor çağırıyor, yakıp yıkıyorsun. Yalnız sağlam bir yakıp yıkmaktan bahsediyoruz, çok güçlü bir öfken var yani senin. Ama o anlık sadece yani saman alevi gibi. Sinirin geçince kafanı duvarlara vuruyor, pişman oluyorsun fakat iş işten geçmiş oluyor.

''Hortum'' çıktı!

''Hortum'' çıktı!

Senin öfken hortuma benziyor! Evet sinirlendiğin zaman yıkıcı ve de kırıcı olabiliyorsun fakat senin sinirin tam anlamıyla saman alevi: Aynı hortum gibi 1 saatin içinde yerinde yeller esiyor. Ayrıca öfkeyle kalkan zararla oturur sözü senin için söylenmiş olabilir. Sinirlendiğin zaman gözün dönüyor ve önünde ne var ne yok katıp götürüyorsun. Ama seni de çileden çıkarıyorlar değil mi? Kızdırmasalar seni mis gibi insansın. Neyse olur öyle :)

''Fırtına'' çıktı!

''Fırtına'' çıktı!

Senin öfken fırtınaya benziyor!  Genel olarak son derece tutkulu ve duygularını en uçlarda yaşayan bir insan olduğun için öfkenin de bu kadar güçlü ve yıkıcı olması şaşırtıcı bir durum değil. Sen öfkelendiğin zaman seni tutabilene aşk olsun. Yakar yıkar, bağırır çağırırsın.  Gülerken birden köpürebilir; yavaş yavaş usul usul çıkarırsın hıncını. Öfken de öyle hemen geçmez, daha doğrusu geçer de, geride bıraktıkların geçmez. Ve kesinlikle özür dileme taraftarı da olmazsın. Valla açık açık konuşalım, biz senin etrafında bir insan olsak seni sinirlendirmemeye bakardık. Ne diyelim, senin doğan böyle. :)

''Sel'' çıktı!

''Sel'' çıktı!

Senin öfken sele benziyor! Çığrından çıkman zor evet ama, çıktığın zaman ortalıkta ne var ne yok dağıtıyorsun: Yani etrafında kim var kim yok mahvediyorsun. Şimdi açık açık konuşmak gerekirse bu öfkelenme hali sende bir alışkanlık olmuş. Ama üzülme duygularını yoğun yaşayan insan samimi insandır. Sen de samimi bir insansın. Sen çok şey yaşamış ve biraz sinirli hale gelmişsin. Bundan sonra sadece kendin için uğraşacak, kendin için en iyisi neyse onu yapacaksın. Biraz daha sakin olmalısın diyoruz nacizane, yine de sen bilirsin. :)

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1083
347
265
104
67
45
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslıhan

hiç deprem çıkan yok mu ya :(

Oğuzhan Yıldız

Yan lız son soruda cevabı bize sormuş zaten ne uğraştırıyosun bizi madem en sonunda bize soracan