Görüş Bildir
Haberler
Senin Mezar Taşında Ne Yazacak?

etiket Senin Mezar Taşında Ne Yazacak?

Osman Avcı
26.01.2015 - 11:21 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 15:05

Büyük ihtimalle hepimizin mezar taşında, ölüm-doğum tarihi ve Ruhuna Fatiha yazacak! Peki ama başka ne yazacak? Aslında bu test, senin insanlar tarafından nasıl algılandığını ölçüyor!..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Genellikle, ben kararları:

2. Benim için hayat demek:

2. Benim için hayat demek:

3. Bunlardan birini seçmek zorunda olsan, hangi mesleği seçerdin?

4. Büyük bir aileye sahip misin; yoksa da büyük bir aile ister miydin?

5. Ev insanı mısın, yok dışarının insanı mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öğretici/Eğitmen bir kişiliğin var mıdır?

7. Geçim sıkıntısı senin için ne anlama geliyor?

8. Hangi yoldan gitmeyi tercih edersin?

9. Son soru: Mümkün olsa öldüğünde hangisini yanında götürmeyi tercih edersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Altın Bir Kalp"

"Altın Bir Kalp"

Sevdiklerin senin mezar taşına 'Altın Bir Kalp' ibaresini yazacaklar. Çünkü o kocaman kalbinle onların hayatında iz bıraktın. Kendi dertlerinden çok onların derdiyle ilgilendin. İyi bir dinleyiciydin, iyi bir sorun çözücüydün ve yardımseverdin; empati gücün de çok yüksekti. Sana verilen bu kısacık hayatı başkalarına tahsis ettin. O kadar kocaman bir kalbin vardı ki, eski Türk filmlerinden fırlamış bir konak gibiydi, herkese yer vardı orada. Şimdi sen gittin ve arkanda onlarca yetim kaldı; çünkü sen onların annesi/babası gibiydin...

"Yaratıcı Bir Beyin"

"Yaratıcı Bir Beyin"

Çevrendekiler, hayranların, arkadaşların senin mezar taşına 'Yaratıcı Bir Beyin' diye yazacaklar. Sen bu hayat denilen kısacık hakkı en güzel kullananlardan olacaksın, yani yaptığın eserlerle bir nevi ölümsüzlüğe ulaşacaksın. İçindeki duygular; tuvali, kağıdı, notaları kirletecek ve insanların en derinine sesleneceksin. Çünkü sende sanatçı ruhu var; yaratıcısın, sezgiselsin, içgüdüselsin, duygusalsın. En büyük eserin, aslında kendin...

"Tanıdığımız En Güçlü İnsan"

"Tanıdığımız En Güçlü İnsan"

Sen etrafındakilerinin gözünde öyle imaj yaratacaksın ki, senin mezar taşına 'Tanıdığımız En Güçlü' insan yazacaklar. Sen, connected erectus, yani tutunabilen insan familyasından geliyorsun. Cesursun, gözünü budaktan sakınmazsın, rekabetçi ve mücadelecisin. Yılmayan, yorulmayan, bıkmayan, en sert metal gibi bir iraden var. Karşına bir sürü it kopuk çıkmadı değil, ama sen '15 kişiye saldırdın, vurdun vurdun saymadın' :) Şaka bir yana insanlar sana saygı duyuyor ve bunu mezar taşına yansıtacaklar, hiç şüphesiz!

"Hep Hatırlanacaksın -Ailen"

"Hep Hatırlanacaksın -Ailen"

Öncelikle şunu demek gerek ki, ister çok yaşlıyken öl; ister genç yaşta öl, senin ölümün ailen için hiç beklenmedik bir zamanda olacak. Çok üzülecekler, büyük bir travma yaşayacaklar; çünkü sen onların her şeyisin; çünkü sen onlar için her şeyi yaptın/yapıyorsun/yapacaksın. Hani derler ya, 'Ailem benim her şeyim!', bunu diyen seni görse utanır, öyle bir bağlılıktan bahsediyoruz burada. İşte tüm bu sebeplerle ailen senin mezar taşına 'Hep Hatırlanacaksın' yazacak. Ve ne mutlu sana ki, bu sözlerinde duracaklar!!!

"Yetinmez Bir Maceraperest"

"Yetinmez Bir Maceraperest"

Sen bu dünyaya gezmek için gelmişsin, modern Evliya Çelebi/Marco Polo gibisin bu yönünle. Keşfetmeye, yeni yerler görüp, yeni kültürlerle, yeni insanlarla tanışmaya karşı büyük bir açlığın var. Bu yönünle adeta bir fatih gibisin, bu dünyada fethetmediğin ülke yok. Yani senin için sabit olan tek şey, sabit duramamanın ta kendisi. Bunun yanında sıcakkanlı, girişken ve arkadaş canlısı olduğunu da eklemek gerek. İnsanlar seni seviyor, çünkü kendini sevdirmesini biliyorsun. İşte tüm bu sebeplerle mezar taşına yazılacak şey 'Yetinmez Bir Maceraperest', insanların aklına öyle kazınacaksın çünkü!..

"Hepimizin Öğretmeni"

"Hepimizin Öğretmeni"

Eski bir söz, 'Bir insanın hayatta ne kadar iz bıraktığı, cenazesinde belli olur!' der. Bu sözden hareketle, senin insanların hayatında derin izler bırakacağını söylemek gerekir. Sen doğuştan gelen bir yetenekle muazzam bir eğitmen, doğal bir öğretmensin. Hayat denen bu kısa yolda, o kadar insanın hayatına dokunacaksın ki, bu, mezar taşında ortaya çıkacak. Çoğu insanın miladı seninle tanıştıkları an olacak. Bilge ve yaşlı ruhunla yollarını aydınlattığın insanlar, mezarının önünde seni saygıyla yad edecekler. Böyle bir insan olma potansiyeli var sende, bunu yapmaksa yine senin elinde!..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
278
150
51
49
40
23
17