Görüş Bildir
Haberler
Senin Mesleğin Ne Olmalı?

etiket Senin Mesleğin Ne Olmalı?

Kai Hiwatari
22.02.2021 - 11:22 Son Güncelleme: 09.03.2021 - 16:31

Sen bu dünyaya hangi işi yapmak için geldin, neye yeteneğin var, potansiyelin ne? Bu soruların cevabını öğrenmek için tek bir yol var!..

1. İyi bir haberle başlayalım. Piyango sana vurdu, bu parayla ilk ne yapacaksın?

2. Çalıştığın şirkette IT departmanıyla aran nasıl?

3. Türkiye'den taşınmaya karar verdin, haritayı önüne koy bakalım en çok nereyi sevdin?

4. Akşama sinema gecesi var, sabaha kadar film izleyeceksin. Bir üçleme seç.

5. Ayakkabı seçimi önemli. Sonuçta her işi her kıyafetle yapamazsın. Peki seninki hangisi?

6. Son olarak, bir alet seç!

"Filozof" çıktı!

Sen derin düşüncelerin insanısın, düşüne düşüne kurudun da diyebiliriz bir bakıma. Diyalektiktik deyince, senin için, zaman akmayı bırakıp, durur. İçkinlerin aşkın olduğunda alt yapı ile üst yapı öyle bir senteze uğrar ki, sorma gitsin. Evet, sözlerin çoğu kişiye anlamsız gelse de, anlayan anladı. Ve evet, her şeyin başı su!..

"Atlet" çıktı!

Sen tam bir sportmensin ve her sportmenin olduğu gibi zeki, çevik ve de çalışkansın. Sağlam bir kafan var ayrıca, çünkü sağlam bir vücudun var. Hırslı ve mental olarak güçlü bir yapının olduğunu da söylemek gerek. Kısaca kazanmak senin işin; finiş çizgisi seni bekler: Hadi!

"CEO" çıktı!

"CEO" çıktı!

Sen plazaların tanrısısın ve her şeyin üstündesin. Senin için 'onun şununla arası iyi değil', 'falan kişi filan kişinin arkasından konuşuyormuş' hiç mühim değil, ortada bir win win durumu varsa, sıkıntı yok! Bir üst levela atlama processinde, schedule'un çok gerisinde kalmanızsa, sizin için asla kabul edilemeyecek bir şey! Yeteneklisiniz de, bir case'i hemen handle edersiniz. Dilinizdeyse tek bir laf: PUSH, PUSH, PUSH, PUSH...

"Yazar" çıktı!

Senin en belirgin özelliğin, çok usta bir gözlemci olman. Psikoloji, sosyoloji, felsefe... ortada ne kadar sosyal bilim varsa senden sorulur sonra. Ayrıca betimlemelerin insanısın. Senin tasvirlerini en benim diyen yönetmen gözler önünde canlandıramaz, o derece!..

"Twitter Fenomeni" çıktı!

“Takip edeni takip ederim” gibi basit bir yöntemle buralara gelinmeyeceğini biliyorsun. Havayı koklayabilmek en önemlisi bu işlerde. Sen de bunu iyi beceriyorsun. Parlak zekanla her şeyi tüm ayrıntılarıyla yorumlamak Twitter çıktı çıkalı senin işin! Bu iş zor zanaat. Art arda 18 tweet atmakla fenomen değil, spam olunur. Sen de bu ayarı iyi tutturmuşa benziyorsun. RT’lerin fav’larından hep daha fazla, unfollow’lar senden uzak olsun!

"İnsan Hakları Avukatı" çıktı!

Sen duyarlı ve hassas birisin öncelikle. Empati becerin yüksek ve asla 'bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın' insanı değilsin. Aktivistsin de. Koca tankı, küçük bedeninle durdurabilirsin. Çünkü fikirler 'bulletprof'tur, ey ezilenlerin yılmaz savunucusu!

"Tasarımcı" çıktı!

Sen büyücü gibi bir şeysin. Mesela dünyanın en kazulet insanını, o acayip hilelerinle kainat güzeline evirebilirsin. Fontların, renk bilgin, tasarladığın logolarınsa zaten takdire şayan. Tek kötü özelliğin, yavaşlığın. Ama Michelangelo gibisin sen: 1 ay mermere bakarsın da, 1 günde Davut Heykelini meydana getirebilirsin, ki 'deadline'ı kaçırdığın vaki değildir :)

"DJ" çıktı!

Sen tam bir eğlence gurususun, ki sana sormadan eğlenmek, o geceyi çöpe atmak demektir. Bir kere hayattan lezzet almayı biliyorsun: Mottonsa çok net: 'Hızlı yaşa, genç öl!' Havayı da koklamayı iyi bilirsin, öyle iyi biliyorsun ki işini, pistteki insancıkların kopmaktan canı çıktı :)

"Genel Cerrah" çıktı!

Sen korkusuz birisin, hiçbir şey korkutamaz seni. Soğukkanlısın da, ki böyle olmak zorundasın. Baskıyı kaldırabiliyorsun yani. Ayrıca çok çalışkan birisi olduğunu söylemek elzem. Kısaca Sobotto'yı yiyip bitirmiş; bütün çıkarmış çalışmaya devam ediyorsun :)

"Siyasetçi" çıktı!

Senin işin gerçekten dünyanın en zor işi. Bir kere insanları memnun etmek, deveye hendek atlatmakla eş; ne yapsan yaranamazsın. Sonra bin türlü ayak kaydırmayla, şantajla, Brütüs'le uğraş dur. Tüm bunların üstüne, çık halkın karşısına, gülen gözlerle etrafa güven dağıt! Yok yok, normal insanın işi değil bu; fakat sen bu niteliklere sahipsin, bay/bayan lider!

"Yönetmen" çıktı!

"Yönetmen" çıktı!

Öncelikle, senin bariz bir görsel yeteneğin var ve bu da doğuştan. Ama yönetmen olmak için sadece bu yetmez. İnsan yönetmeyi biliyorsun bir kere. Sonra, oldukça organize ve planlısın da. Her ne kadar sana takıntılı deseler de, sen buna detaycılık ve mükemmeliyetçilik olarak tanımlıyorsun. Hadi, ortada ne kadar portakal, palmiye, Oscar varsa topla gel :)

"Mucit" çıktı!

Seni anlatan en anahtar kavram: 'merak'. Evet merak eden birisin, ki öğrenmenin en temel kuralı merak etmektir. Bunun yanında yaratıcı biri olduğunu söylemek gerek. Tek kötü özelliğin: Takım çalışmasından nefret etmen. Tek başınasın yani. Sebebi de, kimseyi kendi zekana yakın görmemendir çok büyük ihtimal!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
526
414
278
227
115
89
76
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat

Aslında bu dünyaya gelmemeliydim.

zeynep iklil

atletmi koşamıyorum bile hem size çıkan sonucu en az 10 kişiye daha veriyolar siz kendinizi o mesleğe şartlıyorsunuz

su soylu

atlet ne mk yaaaa?????