Görüş Bildir
Haberler
Sen Ne Kadar Planlı Birisin?

etiket Sen Ne Kadar Planlı Birisin?

Bu test, senin ne kadar planlı biri olduğunu ortaya çıkarıyor!..

1. Bir durum sorusuyla başlayalım. Mesela 3 hafta sonra bir konser var diyelim, bu konser için nasıl bir ön hazırlık yaparsın?

2. Yine bir durum sorusuyla devam... 2 gün sonra çok özel biriyle, çok özel bir buluşman olacak diyelim. Peki şu an ne durumdasın?

3. Saat 3'te arkadaşınla buluşacaksın diyelim. Kaç gibi orada olursun?

4. Peki hangisi sana daha yakın?

5. Çok net bir soruyla devam ediyoruz: Yarın ne giyeceksin?

6. Şimdi biraz kısa vadeli planlardan çıkıp, uzun vadeli planlara geçelim. 5 yıl sonra nerede görüyorsun kendini?

7. Peki geleceğin sana ne kadar karanlık. Bu siyah-beyaz skalasından birini seç!

8. Eğlenceli bir soruyla devam: Sen acaba yaşlandığında nasıl biri olacaksın?

9. Pekala o zaman emekli olduğunda nerede yaşamak isterdin?

10. Son soru: Acaba "Yapılacaklar Listesi" gibi bir şey tutuyor musun?

Plan mı? O da ne?

Plan mı? O da ne?

Yani şimdi güzel kardeşimiz, demeyelim demeyelim diyoruz ama dost acı söyler tutmayın konuşacağız: Senin planla, programla alakan yok. Bir saniye sonrasını bile düşünmeden yaşıyorsun, tamamen kafana göre. Aslında bazı konularda bu iyi bir şey, şimdi bunu söylemeden geçemeyeceğiz. Bir kere kafan çok rahat, keyfin ve kahyasının durumu da iyi. Zaten senin huyun da bu, biz ne dersek diyelim değişmezsin. FAKAT dünyanın bin türlü hali var. Hele yıllar hızlı geçip emekli olduğun zaman işler hiç şimdi olduğu gibi olmayabilir.

Sana reçeteyi yazıyoruz, not et: Anadolu Hayat Emeklilik''ten Genç Emeklilik Planı! Tamam sen yine böyle kal, ama GEP'i de yaptır, bırak geleceğini biz güvenceye alalım, dememiz o!

Planlılık Seviyen: Orta Şekerli!

Planlılık Seviyen: Orta Şekerli!

Kısa vadede planlı biri olduğun su götürmez bir gerçek, verdiğin cevaplardan bunu çıkardık. Amma velakin senin sıkıntın uzun vadede. Senin geleceğin tam olarak karanlık da diyemiyoruz; tam olarak aydınlık da: Gri birazcık, hafif puslu ve sisli. Aslında sen de haklısın, kime ne olacağı belli olmaz, yıllar ve zaman bize ne getirir falan! Ancak en azından, uzak geleceği de planlamak lazım; bu işin emekliliği var, hastalığı var, sağlığı var... 

Biliyoruz, zordur uzak geleceği planlamak ama bunun da bir yolu var: Bu yolun adı: Anadolu Hayat Emeklilik'ten Genç Emeklilik Planı! Yaptır bir GEP, gelecekle ilgili soru işaretleri gitsin kafandan. Tertemiz!..

Planların efendisi!

Planların efendisi!

Evet evet sen planların efendisisin! Senin hayatına, geleceğine dair karanlık hiçbir nokta yok. Tüm hayatını ince ince planlamışsın. Mesela sana 26 Ekim 2016 desek, nerede ne yapacağını şak diye söylersin, o derece planlısın. Bu senin hem gerçekçiliğinden hem de mükemmeliyetçiliğinden geliyor gayet tabii. Ancak sende sadece A planı yoktur; zor zamanlar ve aksi durumlar için de bir B planın mutlaka vardır. Neyse bu planları saymaya kalksak Latin alfabesinde harf kalmayacak, Çinceye geçeceğiz :)

Bak senin gibi planların efendisi birine muhteşem bir önerimiz var: Anadolu Hayat Emeklilik'ten Genç Emeklilik Planı yaptır, geleceğini şimdiden planla. Tam senlik değil mi?

Yarınını çok düşünen gençlerin yarınları için Genç Emeklilik Planı!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1585
675
536
302
237
231
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdem Çelik

Planla proglamla alakam olmadığını zaten biliyorum ve çok da memnunum bu durumdan. Acı değil, asıl tatlı söylediniz... Planlı deseydi gidip intihar ederdim, ... Devamını Gör

Sahra Başaran

orta şekerli=D

Ayşe Berra Erturan

Planlılık Seviyen: Orta Şekerli! Kısa vadede planlı biri olduğun su götürmez bir gerçek, verdiğin cevaplardan bunu çıkardık. Amma velakin senin sıkıntın uzu... Devamını Gör