Görüş Bildir
Haberler
Sen misin ODTÜ'ye Fidan Diken!

Sen misin ODTÜ'ye Fidan Diken!

adem kara
11.02.2014 - 10:12 Son Güncelleme: 11.02.2014 - 12:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen misin ODTÜ'ye Fidan Diken!

Ankara'da sökülen ağaçların yerine fidan diken gruptan 3 kişiye dava açıldı. Gerekçe: Çam fidanları elden ele geçirilerek kamyonların geçişi önlendi.

Türk yargı sistemi bir ilke imza attı. Agaç dikmek suçtan sayıldı.

Ankara Başsavcılığı, ODTÜ arazisinden geçerek binlerce ağacın kesilmesine neden olan otoyol projesini ‘fidan dikerek’ protesto edenlere dava açtı. İddianamede, üç kişi için 14 yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi.

ODTÜ’lüler, ‘belediyenin açtığı yola yeniden ağaç dikmek için zincir oluşturmak ve fidanları elden ele vererek kamyonların geçişini engellemek’ le suçlandı.

Gökçek’in ODTÜ yolu projesine karşı çıkan ODTÜ’lüler 21 Ekim 2013′te bir protesto gösterisi düzenlemiş, polisin sert müdahalesine maruz kalan eylemcilerden üçü gözaltına alınmıştı.

Radikal’den Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak eylemde gözaltına alınan üç kişi hakkında dava açıldı.

İddianamede, ‘grubun yanlarında getirdikleri çam fidanlarını ODTÜ alanına dikmeye başladıkları’ belirtilerek şöyle denildi:

“Grup, Vişnelik karşısı yol ile ODTÜ arasında zincir oluşturup çam fidanlarını elden ele vermek suretiyle karşı tarafa geçirerek inşaat alanında çalışan kamyonların geçişini engellemişlerdir. Daha sonra gruptan kopmalar olmuş ve 20-25 kişi kalmış, grup ile alanda çalışan belediye personeli arasında tartışma çıkmış ve arbede yaşanmıştır.”

İddianamede üç kişi için ayrı ayrı olarak, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ , ‘kamu kurumu veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi’ suçlarından iki yıl altı aydan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Diken.com.tr

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/sen-mi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0