Görüş Bildir
Haberler
Sen İlerde Nasıl Bir Ebeveyn Olacaksın?

etiket Sen İlerde Nasıl Bir Ebeveyn Olacaksın?

sinek kovar
29.01.2016 - 16:06

Hepimizin anne ve babalarımızdan şikayet ettiği zamanlarımız, bizi anlamadıklarını düşündüğümüz anlarımız olmuştur. Hep bize dediler ki ''Ben senin iyiliğin için yapıyorum!'', bakalım sen çocuklarının iyiliği için neler yapacaksın?

1. Çocukların arkadaşlarıyla buluşmak için dışarı çıktı ve günler sonra kendine ayırdığın bir gün düşün... Ne yapıyor olacaksın?

2. Sence çocuklarının arkadaşları seni nasıl görecekler?

3. Gergin anlarında nasıl rahatlamaya çalışırsın?

4. Hepimizin başı sosyal medyada 15 sene önce çekilmiş fotoğraflarımızın bir anda belirmesiyle dertte!.. Peki sen çocuklarının fotoğraflarını çektikten sonra ne yapacaksın?

5. Sence en çok hangisi zararlı?

6. Şimdi de bizim için bir ebeveyn seç lütfen!

7. Çocuğuna ilk vereceğin öğüt ne olur?

Rahat Olacaksın!

Sana göre fazla korumacı olmak doğru değil. Çocuğunun hayatı kendi kendine öğrenmesi ve yolunu bulması taraftarısın. O yüzden biraz onları kendi yollarına bırakacaksın diyebiliriz. Sürekli ‘’Nerede kaldın?’’ diye darlayan tiplerden olmayacaksın yani. Sonuçta eve geldikleri zaman evde olacaklardır, değil mi? Ne diye hem kendini hem çocuğunu huzursuz edesin?

General!

General!

Senin kendi kuralların var ve çocuklarının da asla bu kuralların dışına çıkmasına izin vermeyeceksin. Biraz korkmak iyidir, saygıyı da beraberinde getirir. Hayata karşı daha dayanıklı olmalarını sağlar hem, çünkü prens/prenses gibi yetiştirsen de dış dünyada işler hiç de öyle değil. O yüzden kendi ayaklarının üstlerinde durmayı en iyi derecede öğrenmeleri lazım. Sen bunu zor yoldan da olsa zihinlerine kazımaya hazırsın!

Süper kahraman!

Sen çocuklarının süper kahramanı olacaksın! Kafasını dolaba çarptığında gerekirse dolaba vuracaksın, masaların köşelerine koruyucular takacaksın. Bazen sadece sıcacık bir sarılmaya ihtiyacı olabilir diye düşünüp sürekli kollarını açık tutacaksın ona karşı. Karşılaşabileceği bütün kötü olasılıkları şimdiden hesapladığını ve planlar yaptığını bile söyleyebiliriz senin için. Büyük bir güven ve sevgi içinde yetiştireceksin çocuğunu :)

Kontrol Manyağı!

Çocuk sahibi olmanın bu kadar zor olacağını muhtemelen tahmin etmiyorsundur. Annenin ya da babanın sana söylediği şeyler baya kulağına küpe olmuş gibi... Evin için adeta bir 5N1K yaşayacaksınız çocuklarınla; ne? ne zaman? nerede? nasıl? neden? kim? sorularının cevapları olduğu sürece huzurlu olacaksın yani. Ama seni böyle olmaya iten şey kesinlikle onlara duyduğun sonsuz sevgi :)

Çılgın Bir Emekli!

Sen çocuğunun doğumundan sonra yemin ederiz disipline girmiş bir ebeveyn olacaksın. Her ne kadar işten güçten elini eteğini çekip kendini çocuk büyütmeye adamış da olsan içinin kıpır kıpırlığı asla durmayacak. Böyle ne kadar kurs varsa gidip, bütün Avrupa turlarına katılıp çocuklarına öğrendiğin şeyleri anlatacak, onlara hızlı zamanlarından tecrübeler yağdıracaksın!

Hipster!

Hipster!

Şimdinin hipsterları, ilerinin annesi babası olduğun zaman sence sevdandan vazgeçecek misin?! Hiç sanmıyoruz.. Sen şimdiden çocuğun için dar jeanler, son moda saç modelleri falan düşünmüşsündür eminiz. Onu da küçük, sevimli bir hispter yapacağından şüphemiz yok! Şaka bir yana, senin ruhundaki o farklı olma içgüdüsü kesinlikle çocuğuna da yansıyacak ve çok farklı bir vizyonla yetişecek. Ona çeşit bakış açılarını, yargılamadan, sorgulamadan katacağın için çok şanslı :)

Tırnağına Taş Değdirmeyeceksin!

Sen ilerde bütün hayatını çocuğunun doyması için harcayacaksın. Küçükken onu ciğerlerle besleyip, kolayla tanıştığı ilk anı olabildiğince geciktireceksin. Yaşıtları çizgi film izlemek için erkenden uyanırken onu spor kurslarına götüreceksin. Ye yavrum, ye çocuğum diye diye büyüteceksin yavrunu. Onu belki küçük bir fanusun içine almış gibi görünüyor olabilir ama sen onu aslında ona zarar verecek insanlardan korumaya ant içmiş gibisin!

Cool Olacaksın!

Senin ilerde çocuklarınla çok iyi anlaşacağına hiç ama hiç şüphemiz yok. Onlar iletişim kurmak için elinden geleni hatta fazlasını yapacaksın kesinlikle! Öyle bir insansın çünkü; sıcak, samimi ve sevgi dolu. Evet, onlara ayak uydurmak  için belki hiç duymadığın müzik gruplarını dinleyecek, ilgini çekmeyecek filmler izleyeceksin ama olsun... Yine de bütün bu iletişimlerinin yanı sıra bebek bezi bağlamaktan, geceler boyunca uykusuz kalıp sinir krizi geçirmekten, veli toplantılarına katılmaktan çok da haz etmeyeceksin...