Görüş Bildir
Haberler
Selülitten Kurtulmak İçin Diyet Yapmak Yeterli mi?

Selülitten Kurtulmak İçin Diyet Yapmak Yeterli mi?

Pegarose
23.06.2014 - 12:31 Son Güncelleme: 23.06.2014 - 12:52

Hem tıbbi hem estetik bir sorun olan selülitten kurtulmak için diyet yapmak yetersiz.

Boğum boğum ve pürüzlü bir cilt, ergenlik çağını geçmiş kadınların yüzden 90′ını etkiler. Vücutlarını kusursuz hale getirmek için her yolu deneyen kadınlar; bacak gerdirmeden geçici diyetlere, pahalı kremlerden ‘mucize’ tabletlere kadar birçok yolu denemişler, en iyi ihtimalle de hızla etkisini kaybeden geçici, çok az etkili sonuçlar elde etmişlerdir. Ancak selülit hayatınızın kaçınılmaz bir gerçeği değil. Beslenme alışkanlıklarınızda ve yaşam tarzınızda yapacağınız bazı değişikliklerle selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

Selülit, tıbbi bir bozukluk olarak ifade edilebilir. Gözle görülmeyecek kadar küçük değişimlerle başlar ve bu değişimler yüzeye yansımaz. Görünmeyen bu değişimler, daha sonra kendilerini kozmetik problemler olarak su yüzüne çıkarır, biz de bunu genelde çukurlar olarak görürüz. Selülit sürekli ilerleyen bir durumdur. Çok küçük bir pürüz olarak başlayabilir ancak daha sonra hem özgüveni, hem de vücut sağlığını derinden etkileyen büyük bir probleme dönüşebilir.

Pek çok popüler teoriye göre selülit, vücuttaki fazla yağlar sonucu ortaya çıkar; bu sebeple çözüm, diyet yapmaktır. Başkalarına göre ise selülit, suyun bir bölgede fazla toplanmasıyla ortaya çıkar ve etkilenen bölgenin susuz bırakılması çözüm getirir. Ancak selülit ve çatlaklarla ilgili popüler teoriler yanılmaktadır. Geleneksel teoriler bir bakıma doğrudur; problem, yağ ve su ile ilgilidir. Ancak çözüm fazla su ve yağı vücuttan atmak kadar basit değildir. Zaten bildiğiniz gibi birçok zayıf kadının selüliti vardır ya da vücudunda yoğun olarak su depolayan birçok kadında da hiç selülite rastlanmayabilir. Önemli olan vücunuzdaki su ve yağın miktarı değil, var olan suyu ve yağı nasıl tedavi ettiğinizdir.

Kaynak: http://www.pegarose.com/selulitten-ku...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın