Görüş Bildir
Haberler
Selçuk'tan 'Avrupa' Kararı!

Selçuk'tan 'Avrupa' Kararı!

Batuhan
20.01.2014 - 15:29

Selçuk'tan 'Avrupa' Kararı!

Futbolu Galatasaray'a bırakmak istediğini söyleyen Selçuk, lider Fenerbahçe'yle aralarındaki puan farkıyla ilgili, '8 puanlık fark, nasıl açıldıysa öyle kapatılır' dedi.

Kampı değerlendirerek sözlerine başlayan Selçuk, 'Hocamız ve bizim için iyi bir kamp oldu. Son zamanlarda defansta üçlü oynuyoruz ama takım olarak savunma yapmamızı istiyor. Sürekli ileride basmamızı istiyor, zaten iki forvetle oynuyoruz. Topu kaybettiğimiz zaman hepimizin topun arkasına geçmemizi istiyor' dedi.

'BRUMA ADINA ÇOK ÜZÜLDÜM'

Tokat maçında yan bağları kopması sonucu sezonu kapatan Bruma için çok üzgün olduklarını belirten kaptan, 'Onun adına çok üzüldüm, çok iyi bir insan ve çok seviyorum onu. Biz ve kendisi çok şey kaybetti. İnşallah çabuk iyileşir ve Dünya Kupası'nda forma giyer. Zor bir sakatlık, ona buradan geçmiş olsun diliyorum. Hep pozitif olması gerekiyor' diye konuştu.

Yeni transferlerle ilgili ise Selçuk, 'Hepsi çok genç yaşta Galatasasaray'a geldiler. Hepsi çok yetenekliler ve büyük şans yakaladılar. Aşama kaydederlerse daha iyi yerlerde olabilirler' diye konuştu.

'FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

'19-20 yaşında Galatasaray'ı yakalasaydım daha farklı yerlerde olabilirdim' diyen milli oyuncu, '6 yıldır büyük takımlarda oynuyorum, istikrarlı bir şey bu. Daha uzun yıllar futbol oynamak istiyorum. Arda'yla da sürekli konuşuyoruz ve gurur duyuyoruz. İnşallah bu sene de şampiyon olacaklar, bize söz verdi.

Hedefimde Avrupa'da büyük bir takımda oynama hayalim vardı, hala da var. Avrupa hayalimden vazgeçip G.Saray'da futbolu bırakmayı düşünüyorum. Avrupa hayalim çocukluk yaşlarımda daha fazlaydı. Futboldan sonra da Galatasaray'da bir şey yapacağımı düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Selçuk, 'Buraya gelebilmek için çok çalıştım, çok fedakarlıklar yaptım. Kolay kazanmadım, kolay da kaybetmeyeceğim. Bu büyüklüğün farkındayız ve buna göre davranmaya çalışıyoruz' dedi.

'BİZ İSTEDİK, MAÇ ERTELENDİ'

Kar nedeniyle ertelenen Juventus maçıyla ilgili de konuşan kaptan Selçuk, 'Ertesi gün o kadar taraftarın gelebileceğini düşünmemiştik. Bizi mahçup ettikleri için onlara teşekkür ediyorum. Saha ve hava şartları olumsuzdu. İlk gün aşırı kar yağışı vardı. Hakem benimle Buffon'u çağırdı ve bizi düşündüğünü söyledi.

'Siz ne düşünüyorsunuz?' diye sordu ve ben de 'Hemen ertelensin' dedim. Buffon da istemiyordu. Hakem siz öyle istiyorsanız, tamam dedi. İyi ki de oynamamışız, bizim için avantaj skoru bilmekti. Kaybedecek bir şeyimiz yoktu, bunun bilincinde çıktık sahaya. Bir üst tura çıkmamız inanılmazdı. Onlar ikinci gün bile oynamak istemediler. Saha gerçekten çok kötüydü ve onlar çekindi ve korktu diyebilirim' dedi.

'CHELSEA'NİN YÜKSELEN BİR FORM GRAFİĞİ VAR'

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile çok zorlu iki maç yapacaklarını belirten Selçuk, 'Çok zor bir eşleşme... Son zamanlarda çok iyi bir form grafikleri var. Son 3 yılları başarılarla dolu. İkinci turda kolay bir rakip yok, bunun bilincindeyiz. Biz de büyük bir takımız, yeteri kadar konsantre olursak geçen sene yakaladığımız başarıyı yakalayabiliriz.' dedi.

'Drogba çok heyecanlı ve zor bir olacağını söylüyor' diyen Selçuk, 'Nasıl kazanabileceğimizi de anlatıyor. Yıllarca orada top oynamış ve başarılarında pay sahibi olmuş. Bizim için önemli bir oyuncu, eski dost belki bir şeyler yapacaktır onlara..' diye konuştu.

'FARKI KAPATABİLMEK İÇİN HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ'

Selçuk, Fenerbahçe ile arasındaki 8 puan fark ve şampiyonluk hakkında ise, '8 puanlık fark, nasıl açıldıysa öyle kapatılır. Maç kazanmamız ve seri yakalamamız gerekiyor. Bu farkı kapatabilmek için her şeyimizi ortaya koyacağız. Fikstür avantajı diye bir şey olduğunu düşünmüyorum, derbilerin içeride oynanması bir avantaj. 8 puanlık farkı kapatıp sezon sezonunda şampiyon olacağımızı düşünüyorum' dedi.

'İKİNCİ YARI DAHA İYİ BİR GALATASARAY OLACAK'

Sezona inişli çıkışlı bir performansla başladığını belirten Selçuk, takımın durumuyla ilgili, 'Sezona inişli çıkışlı başladım, farklı bölgelerde oynadım. Yeni bir mevkiiye alışmak kolay değil. Bireyselden çok takım olarak inişler çıkışlar yaşadık. Sakatlıklar da yaşandı... Hepsini geride bıraktık. Bunu atlattık. İkinci yarı daha iyi bir Selçuk, daha iyi bir Galatasaray olacak' diye konuştu.

'TERİM'İN AYRILMASI BİZİ ETKİLEDİ'

Fatih Terim'in ayrılmasının takımı etkilediğini söyleyen Selçuk, 'Fatih hocayla 2,5 sene çalıştık, başarılar elde ettik. Hocamız ilk gittiğinde çok üzüldük ve hiç beklemediğimiz bir anda gitmiştik. Aramızda iyi bir iletişim vardı. Sözleşmelerimizi takımımızla yapıyoruz, o süreci atlatırken birkaç maçta puan kaybı oldu. İkinci yarı kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz' dedi.

Yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak Selçuk, 'Yabancı oyuncuların dışarıda beklemeleri, maç yapamamaları üzücü. Yabancı kuralının artması ya da azalmasıyla ilgili bir yorum yapamayacağım, planlamayı bu şekilde yapmak lazım. Onlar performans olarak zorlanınca biz de zorlanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'FUTBOLUN GÜZELLİĞİ GOL SEVİNÇLERİ'

Gol sevinçlerini futbolun içindeki güzellik olarak yorumlayan Selçuk, 'Yeni sevinçleri forvet oyuncularına ya da Melo'ya sormak lazım, onlar bu işleri iyi biliyor. Futbolun güzelliği de bu... Futbol bir şov, insanların bunu unutmaması gerekiyor. Bizim ülkemizde farklı boyutlara çekiliyor. Nasıl bu boyutlara geldik, ona da inanıyorum. Bundan zevk alsınlar, eğlensinler. Kaybetsek de kazansak da en azından güzel şey izledim desinler' dedi.

'HOCAMIZ PENALTIYI KİMİN ATACAĞINI SÖYLÜYOR'

Duran top ve penaltı kullanma konusuyla ilgili ise 'Takımda çok iyi oyuncular var, sen vuruyorsun, ben vurmuyorum diyemezsin. 3-4 tane frikik oldu son maçlar, herkes mesafesine göre kullanıyor. Biz birbirimize saygı duyuyoruz. Hocamız, penaltıyı kimin atacağını tahtaya yazıyor' diye konuştu.

Takımdan ayrılan Engin Baytar'la ilgili, 'Engin ile uzun yıllar beraber oynadık, ben değil herkes söylüyor. Engin'in zararı kendine olur, hep de öyle olmuştur. 6 yıl beraber oynadım, başarılar diliyorum. İnşallah yanlış yapmaz ve yeteneklerini herkese izletir' ifadelerini kullandı.

'ONLAR BİZİM HER ŞEYİMİZ'

Son olarak Galatasaray taraftarına seslenen milli futbolcu, 'Onlar bizim her şeyimiz, kalbimiz. Biz onlara sürekli mutluluk yaşatmak istiyoruz, hep birlikte kupalar kaldırmak istiyoruz. Onlar bize inansınlar ve bizi desteklesinler' dedi.

Radyospor

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17271...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın