Görüş Bildir
Haberler
Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Duru Uzun
03.06.2016 - 12:38

Bu yazımda şeker hastalığının belirtileri nelerdir? sorusuna yanıt vermeye çalıştım. Türkiye’nin diyabet haritasına baktığımız zaman nüfusun 1/10’inden fazlası halihazırda şeker hastası, 2/10’si de önümüzdeki birkaç sene içinde şeker hastalığına yakalanacak gibi görünüyor.

Şeker hastalığı kontrol altına alınmadığı takdirde damarların yapısını bozmakta, bunun neticesinde; böbrek yetmezliği, kalp rahatsızlıkları ve kalıcı körlük gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir.

Çok ciddiye alınmasa da aslında çok ciddi bir sağlık problemi olan şeker hastalığının; tıbbi tedavi, düzenli yapılan egzersiz ve sağlıklı beslenmenin hakim olduğu bir hayat tarzıyla takibi yapıldığında az önce değindiğim komplikasyonlar engellenebiliyor.

Fakat erken teşhis ve tedavi için ilk olarak şeker hastalığının belirtilerini bilmek ve zamanında doktorunuzu bilgilendirmek oldukça fazla önem arz ediyor.

Peki diyabet olarak da bilinen şeker hastalığının ne gibi belirtileri vardır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bacaklarda oluşan kramplar

1. Bacaklarda oluşan kramplar

İnsülin yetersizliğinden dolayı, kandaki şeker miktarı artmasına rağmen hücrede yakıt olarak kullanılamamakta, bu da hücrelerde bir enerji açığına neden olmaktadır. Bacaklarda kramplar, tatlı krizleri, sabah uyanırken çekilen zorluk, konsantrasyon kaybı, halsizlik, uykunun alınmış olmasına rağmen gün içindeki uykusuzluk halleri bu dönemde yavaş yavaş kendisi gösteren ve kandaki şeker miktarı arttıkça şiddeti de artış gösteren belirtilerdir.

2. Ağız kuruluğu

2. Ağız kuruluğu

Şeker hastalığının önceden farkına varılıp alınması gereken tedbirler alınmazsa yorgunluğu artan pankreas kan şekerini kontrol edecek düzeyde insülin salgılayamadığı için tokken kan şekeri yükselir. Çok fazla su tüketmek ve ağız kuruluğu bu durumun ilk belirtileridir diyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın