Görüş Bildir
Haberler
Şehrin Stresinden Kurtulmak İçin Hafta Sonları Gidilebilecek 13 İstanbul Köyü

Şehrin Stresinden Kurtulmak İçin Hafta Sonları Gidilebilecek 13 İstanbul Köyü

ecenaz dolunay
07.02.2017 - 13:43 Son Güncelleme: 07.02.2017 - 15:24

İstanbul'da yaşarken bir monotonluk akımına kapılıyoruz ve nefes almadan, stresten boğuluyoruz. İlk bulduğumuz anda da kaçmak istiyoruz. İşte bu kaçma isteği geldiğinde gidebileceğimiz 13 İstanbul köyü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çayağzı (Riva) Köyü

1. Çayağzı (Riva) Köyü

Çayağzı Köyü bilinen adıyla Riva, İstanbulluların en ufak bir ara bulduğunda kaçtığı köyler arasında zaten. İsteyen dar sokaklarında gezebilir, isteyen yazın denizine girip serinleyebilir.

2. İnceğiz Köyü

2. İnceğiz Köyü

Çatalca'ya bağlı İnceğiz Köyü diğer köylerden biraz farklı. Tahminlere göre bundan 5 bin yıl önce kayaların içi oyularak apartman gibi yerleşim yeri haline getirilmiş. Hayli ilginç olan bu mağaraları gezmek, İnceğiz'in tarihi geçmişine şahit olmak; yoğun bir haftanın ardından iyi gelebilir.

3. Garipçe Köyü

3. Garipçe Köyü

Sarıyer'e 10 km olduğundan gidilmesi en kolay köylerden bir tanesi. Bütün hafta iş yoğunluğundan çıkıp biraz köy havası alalım, deniz kenarında salaş bir balıkçıda akşam yemeği yiyelim diyenler için güzel bir tercih.

4. Karaburun Köyü

4. Karaburun Köyü

Çatalca'ya bağlı balıkçı köyü İstanbullular için bulunmaz nimet gibi. Yazın uzun plajında denize girmek, kışın şehrin stresinden uzaklaşmak için ideal yer.

5. Ağva

5. Ağva

Göksu ve Yeşilçay arasında kalan Ağva doğasıyla insanları etkiliyor. İstanbul'un stresinden sonra Göksu kenarında geçirilen bir kaç huzurlu saat insanda ne dert bırakır ne tasa.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Polenezköy

6. Polenezköy

İstanbul'a 25 km uzaklıkta bulunan Polenezköy'e günübirlik gidip tüm haftanın enerjisini toplamak lazım. Çimlerin üstünde gezip, piknik yapıp, güzel orman havasını içimize çekip bütün stresimizden kurtulabiliriz.

7. Rumelifeneri

7. Rumelifeneri

İstanbul Boğazının Rumeli tarafının en kuzeyinde bulunan bu balıkçı köyü, İstanbul'un karmaşasından kurtulmak için biçilmiş kaftan. Denize bakan çay bahçelerinden çay içmeden, kulenin bahçesine gidip manzarayı izlemeden, dar sokaklarında dolaşmadan dönmeyin.

8. Durusu

8. Durusu
ekonomi.dunyabulteni.net

Durusu (Terkos) Gölününde bulunduğu Durusu, İstanbul'a 40 km uzaklıkta. Sakin bir hafta sonu için tercih edilebilecek yerlerden biri olan Durusu, temiz hava için, göl kenarında yürüyüş için, biraz stresten arınmak için ideal bir nokta.

9. Balaban Köyü

9. Balaban Köyü

Terkos Gölünün kenarında olan Balaban tabiatıyla, havasıyla, kuş sesleriyle cennet gibi. Tüm haftanın gerginliğini burada piknik yaparak, çimenlerde yatarak, güzel gökyüzünü izleyerek atabilirsiniz.

10. Gökmaslı Köyü

10. Gökmaslı Köyü

Şile'ye bağlı Gökmaslı Köyü'nün tarihi evlerini görmek, eski sokaklarında dolaşmak insanı birkaç saatliğine gerçek dünyadan koparıyor. Bu yüzden Gökmaslı Köyü stresten uzaklaşmak için güzel bir alternatif.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İmrenli Köyü

11. İmrenli Köyü

Şile'nin sakin, kargaşadan uzak köyü misafirlerine huzurlu birkaç saat veriyor. Nüfusunun neredeyse tamamının emeklilerden oluşan bu köyün, tarihi evlerini görmelisiniz. Ormanlarla çevrili olan İmrenli köyünün havası da insanı sakinleştiriyor.

12. Anadolufeneri

12. Anadolufeneri
store.donanimhaber.com

Rumelifenerinin tam karşısında bulunan Anadolufeneri'de İstanbul'un stresinden uzaklaşmak için kaçılabilecek köyler arasında. Anadolu Fenerini gezebilir, köyün eski dar sokaklarında yürüyebilir, yeni bir gün için enerji toplayabilirsiniz.

13. Kilyos

13. Kilyos

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan Kilyos, hem şehre yakınlığıyla hem de kolay ulaşımıyla hafta sonu stresten uzaklaşmak için gidilebilecek en güzel yerlerden birisi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
78
19
11
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sariseksin

mecidiyeköy ?

Şah Yılmaz

Karaburun ve Balaban Arnavutköy'e bağlı

Nur Bozar

Kadıköy?