Görüş Bildir
Haberler
Şehidin Yarbay Abisi: Şu Güne Kadar Çözüm Diyenler Neden Şimdi Sonuna Kadar Savaş Diyor?

Şehidin Yarbay Abisi: Şu Güne Kadar Çözüm Diyenler Neden Şimdi Sonuna Kadar Savaş Diyor?

Deniz Gök
23.08.2015 - 15:44 Son Güncelleme: 24.08.2015 - 09:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tarafından şehit edilen Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazı, AK Partililerin namaza katılması nedeniyle oluşan gerginlikten dolayı kılınamadı. Şehidin abisi Yarbay Mehmet Alkan, 'Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor' dedi.

Şehidin abisi Yarbay Mehmet Alkan, ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” dedi. 

Bakan Taner Yıldız geçtiğimiz günlerde “Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır”  demişti.

Acılı ağabey hükümete de tepki göstererek, 'Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor' dedi.

AK Partili vekillere tepki

Şehit Yüzbaşı için öğlen namazının ardından Osmaniye Enverül Hamit (Büyük) Camii’nde bir tören düzenlendi. Binlerce Osmaniyeli Türk bayraklarını alarak törene katıldı. Öğle namazının ardından ise cenaze namazına geçildi. 

Bu esnada AKP İl Başkanı Hamza Tor, AK Partili milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal’ın namaza gelmesiyle birlikte bir anda gerginlik oluştu. Vatandaşlar, AK Partililerin alandan ayrılmasını isteyerek yuhaladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz araya girerek AK Partilileri korudu. Bu esnada MHP’liler AK Partililerden korumalarının yanlarından ayrılmasını istedi. Daha sonra metanetli bir şekilde bekleyen şehit yüzbaşının abisi Yarbay Mehmet Alkan sinirlerine hakim olamayarak bağırmaya başladı. 

Yarbay Alkan’ın etrafına toplanan askerler konuşmasını engellemek istedi. Yarbay Alkan, kalabalığı yararak şehit kardeşinin tabutunun yanına geldi. 'Ali’m' diyerek tabuta sarılan Yarbay Alkan, çözüm sürecine tepki gösterdi.

"Çözüm diyenler neden şimdi sonuna kadar savaş diyor"

Kardeşinin tabutunu göstererek, “Burada vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine, dünyaya doymadı. Bunun katili kim, bunun sebebi kim, düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Kendileri gitsin savaşsın.” dedi. Şehidin abisi alandan ayrılırken de ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de şehit olmak istiyorum diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” diye konuştu. Yarbay Alkan’ı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara polis aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı.

Daha sonra namaz başlamadan önce şehidin astsubay kardeşi, Müftü Ramazan Çortul’un yanına gelerek namazın alayda kılınmasını istedi. Şehidin kardeşi, “Ben bu çocuğun abisiyim. Alaya götürelim, alayda kıldıralım. Ben burada bu çapulcuları istemiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara devreye girerek şehidin kardeşini sakinleştirdi. 

Gerginliğin artması üzerine namazı kıldırmak için alanda bulunan Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, tek başına tekbir alarak cenaze namazını kıldı. Tabut alandan ayrılırken ise vatandaşlar ‘cenaze namazı kılınmadı’ diyerek tepki gösterdi.

MHP'li Yılmaz: AKP'lilerin bu gösteriş merakını anlayamıyorum

Cenaze törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile birlikte katılan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 'Cenaze törenleri gösteriş yeri olmamalı' diyerek gerilimin artmasına Ak Parti milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor'un neden olduğu görüşünü savundu. MHP Milletvekili Yılmaz, şunları söyledi:

'Camiden namazdan çıkıp cenaze namazı için saf tutarken, doğal olarak aile fertleri ön sıraya yerleştirildi. Biz de Genel Başkan Yardımcımız da orada olmasına rağmen geri planda saf tuttuk. Tam bu sırada AKP'liler eze eze ön safa yürümek istedi. Aile çevresi buna tepki gösterince gerginlik oldu. Gerginlik artınca da müftü hemen namazı kıldırdı, bu yüzden binlerce kişi toplanmışken acele ile namaz kıldırılmış oldu. AKP'lilerin bu gösteriş merakını anlayamıyorum. Gösterişin zamanı mı? Osmaniye 24 günde 6'ncı şehidini vermiş. Burada her kesimden insan birlikte şehidine sahip çıkıyor. Bu olup bitenlere büyük bir tepki ve üzüntü var. Açılıma tepki var. Orada dikkatli olmak lazım. Biz tüm ocak başkanlarımızın gayreti ile kontrol sağlamaya çalıştık. Yürekleri yananlar haykırıyordu, arkadaşlarımız ağızlarını kapattı.'

Osmaniye'nin 220'nci şehidi

1 Ağustos'ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'yi, 4 Ağustos'ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta Fatih Gökşen'i, 15 Ağustos'ta da Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek'i şehit veren Osmaniye'ye dün de Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın şehit haberi geldikten sonra yaklaşık 30 kişilik bir grubun HDP il binasını taşlaması üzerine cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, tören için 1500 polis görevlendirirken, HDP Osmaniye il binasının da bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Ak Parti il binasının bulunduğu Akyar Caddesi'ni bariyerlerle trafiğe kapattı. Önlemler çerçevesinde Atatürk Caddesi ile Dr. Ahmet Alkan Caddesi'nde park yasağı uygulandı ve tören öncesinde caddelerde park halindeki araçlar polis anonslarıyla kaldırıldı.

CHA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
1
1
1
0
0