Görüş Bildir
Haberler
Şeffaf Duvarlı ve Tamamen Dijital: İşte İnternetten Satışa Çıkan 'Mars Evi'nin Fiyatı

Şeffaf Duvarlı ve Tamamen Dijital: İşte İnternetten Satışa Çıkan 'Mars Evi'nin Fiyatı

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk paylaşımının ve Gucci'nin 'dijital ayakkabısının' ardından, internet üzerinden dijital bir 'Mars evi' de satışa çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Torontolu bi sanatçı tarafından tasarlanan dijital 'Mars evi', son dönemde revaçta olan ve dijital alanda bulunan bütün eserlerin satışı yoluyla sertifikalanması anlamına gelen NFT sistemi üzerinden satışa çıkarıldı.

Satışa çıkan ilk dijital ev

Satışa çıkan ilk dijital ev

Krista Kim'in satışa sunduğu eserin fiyatının 500 bin dolar olduğu belirtilirken, NFT pazarı SuperRare ise, Kim'in bu ilanının 'satışa çıkarılan ilk dijital ev' olduğunu açıkladı. 

Kim'in tasarımına göre, evin şeffaf duvarları var ve sakinlerin 'güneşlenebilmeleri için' evin dışında solunum cihazı bağlı olan şezlong benzeri sandalyelerin yerleştirildiği görülüyor.

'Yeşil enerji için gerçek siyasi eylem yaratacak'

Dezeen'a açıklamalarda bulunan Kim,  NFT pazarının 'kripto devrimi yoluyla olumlu yönde değişimi desteklediğini' ve bu devrimin 'yeşil enerjiyi ve sürdürülebilirliği desteklemek için gerçek siyasi eylem yaratacağına inandığını' söyledi.

NFT üzerinden dijital eser satışları, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in 15 yıl önce paylaştığı ilk Twitter mesajını açık artırmayla satışa çıkarmasıyla gündeme gelmişti.

Daha sonra da, İtalyan modaevi Gucci, 12 dolar karşılığında satın alınabilen ancak giyilemeyen, dijital spor ayakkabı 'Virtual 25'i piyasaya sürmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yaz: Mars'ta Sevişenler.