Görüş Bildir
Haberler
SEDAT PEKER; TÜRKİYE CIA ve MOSSAD’ın SÖZÜNDEN ÇIKAMAZ HALDEYDİ!

SEDAT PEKER; TÜRKİYE CIA ve MOSSAD’ın SÖZÜNDEN ÇIKAMAZ HALDEYDİ!

Mahir Gün
04.02.2015 - 09:00 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 10:03

SEDAT PEKER; TÜRKİYE CIA ve MOSSAD’ın SÖZÜNDEN ÇIKAMAZ HALDEYDİ!

Sedat PEKER dün sosyal medya sayfalarından başkanlık sistemini desteklediğini dile getirmişti. Bugün ise başkanlık sistemini destekleme nedenlerini anlattı. İşte Sedat PEKER'in yakın tarihimizde yaşanan ülkemizdeki sıkıntıları hatırlatan o yazısı;

Kıymetli dostlarım;

Dün yazdığım başkanlık sistemini desteklediğime dair yazıya bazı genç arkadaşlarımız eleştirilerde bulunmuşlar. Dünyada başarıyla yönetilen koalisyon hükümetlerinden bahsetmişler.

Benim o kardeşlerime söyleyeceğim düşüncelerinin doğru olduğu; ancak bizim ülkemizin dünyadaki bazı ülkelerle aynı şartlara sahip olmadığı gerçeğidir.

Ülkemizin koalisyon hükümetleriyle yönetildiği zamanlarda insanların benden destek istemek amaçlı yaptıkları bazı ziyaretlerde, hastanede yakınlarının ölüsünün bulunduğunu, hastaneye olan tedavi aşamasındaki borçlarından dolayı yakınlarının ölüsünün kendilerine teslim edilmediğini söylüyorlardı.

Bu anlattığım o genç arkadaşlarımıza şaka gibi gelebilir. Ancak bu bir şaka değildi. En az iki olayda hastaneye olan tedavi borçlarını kapatacak parayı vererek insanların ölülerini hastaneden çıkarttım. (Farkındayım şuan aklımız böyle bir şeyi kabul etmiyor, ancak bu bir gerçek.)

Adapazarı Depremi olduğu zaman diğer ülkelerden gelen yardım paralarıyla ülkedeki memur maaşları ödendi. Çünkü o zaman tamamen İMF’ye teslim olmuş durumdaydık. Devletin kasası ise tam takırdı.

Gazete patronlarının ülkenin başbakanlarını evlerinde pijamayla karşıladıkları bir dönemdi. Ya da bütün herkese korku salmış dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın canlı yayında gazete patronu Aydın Doğan tarafından; ‘’sen artık ekipler amiri değilsin, içişleri bakanısın, dikkatli konuş!’’ diye fırçaladığı günlerdi.

MİT denilen ülkemizin en önemli kuruluşlarından bir tanesi, ‘MİT Raporu’ adı altında sadece yarı pornografik raporlar yayınlardı. (Kim hangi kadınla yatmış, kimin hangi kadınla ilişkisi varmış gibi) Şuan ise MİT’in yaptığı çalışmalar taraflı tarafsız herkesin taktirini kazandığı ortada olan bir gerçektir.

Ülkemizin istihbarat teşkilatları geçmişte CIA ve MOSSAD’ın sözünden ve onların çizdiği rotadan çıkamaz haldeydi.

Bu saydıklarımın hepsi keşke benim yalanım veya abartmam olsaydı. Ancak maalesef ki değil, tamamı gerçek. (Ve bunun gibi sayılacak binlerce yaşanmış kötü örnek var.) İşte bu sebeple koalisyon hükümetlerine asla olanak sağlamayan başkanlık sistemi ülkemizde mutlaka uygulamaya geçirilmelidir.

Denetim mekanizmaları kurulduktan sonra başkanlık sistemi bence en güvenilir sistemdir.

Bazı arkadaşlarımız Ergenekon Davası’ndaki yaşananlarla ilgili neden yazı yazmadığımı devamlı suretle sormaktalar. İnşallah önümüzdeki günlerde uzunca bir süre bu konularla ilgili anılarımı da yazacağım.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER

Kaynak: http://sedatpeker.com/-284.htm
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0