Görüş Bildir
Haberler
Sebze Sularıyla Zayıflamak

Sebze Sularıyla Zayıflamak

Pegarose
10.09.2014 - 17:51 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 19:32

Sebze Sularıyla Zayıflamak!

Beslenme düzeninden egzersize ve psikolojik motivasyona kadar pek çok unsuru içeren Omni diyet programı, sebze yemeye alternatif olarak sebzeleri içmeyi öneriyor.

Amerikalı beslenme ve sağlık uzmanı Tana Amen’ın,New York Times’ın en çok satanlar listesinde yer alan ve Pena Yayınları’ndan çıkan “Omni Diyeti” adlı kitabı iki haftada 5 buçuk kilo verdiren bir beslenme planı öneriyor.

Basit, bilime dayalı, bitkisel besinler ile yüksek kaliteli proteinlerin ideal oranından oluşan Omni Diyeti’nde Tana Amen’ın geliştirdiği diyet planına göre yüzde 70 meyve, sebze ve yüzde 30 protein tüketerek enerjiyi yükseltmek, hastalık riskini düşürmek, beyin ve hormon fonksiyonları düzenlemek, kilo vermek ve vücuda tamamen sağlık kazandırmak mümkün.

Sebze ağırlıklı bu diyet vücudun ihtiyacı olan sebze alımının sadece yemekle değil, sebzeli içeceklerle de tamamlanabileceğini söylüyor.

Tana Amen, günlük diyete daha çok besleyici yiyecek katmanın uygun yolları olarak yeşil su, buğday çimi ve sebze smoothie’leri içmeyi öneriyor.

Omni Diyeti Listesi (Örnek)

Omni diyetinde izin verilen yiyecekler: taze sebze, meyve, kuru yemiş (doğal) mercimek, fasulye, tahıllar, ton ve somon balığı, taze ve kuru bitkiler, kırmızı et.

Sabah

Lahana salatası

Taze yeşil biber ve kırmızı biber

Soğan ve sarımsak

1 bardak yeşil çay (şekersiz olacak.)

Ara öğün

Taze sebze yahut meyve suyu

Öğle

Büyük bir kase, domates, salatalık, soğan ve biberli salata

Ara öğün

Bir avuç kuru yemiş

Akşam yemeği

Izgarada pirzola

Brokoli ve patates püresi

Not: Diyetteki besinlerde belli bir miktar (porsiyon) yoktur. Doyum anına ulaştığınızı hissettiğiniz de yemeyi bırakmalısınız. Diyet 2 hafta boyunca uygulanır. Ayda 1 kez uygulayabilirsiniz. Ortalama olarak 5,5 (beş buçuk) kilo verdirmektedir. Diyet boyunca günde 30 dakika spor yapmanız gerekmektedir. Omni diyetinde soya ürünleri, rafine şeker, dondurulmuş etler tüketmeniz kesinlikle yasaktır ! Daha çok ayrıntı ve diyet listesi için Omni Diyeti kitabını satın almanızı öneriyoruz.

Kaynak: http://www.pegarose.com/sebze-sulariy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın