Görüş Bildir
Haberler
Schumacher’in Kaza Geçirdiği O Nokta!

Schumacher’in Kaza Geçirdiği O Nokta!

Batuhan
02.01.2014 - 15:20 Son Güncelleme: 02.01.2014 - 22:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Schumacher’in Kaza Geçirdiği O Nokta!

İngiliz Daily Mail gazetesi yedi kez dünya şampiyonu olan Alman Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in kaza geçirdiği noktanın fotoğraflarını yayınladı.

Kayak yaparken kaza geçiren Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in durumu biraz iyileşme göstermesine karşın ciddiyetini koruyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi Schumacher'in kaza geçirdiği noktanın fotoğraflarını yayınladı.

Kaynak: http://tr.eurosport.com/formula-1/sch...

Schumacher'in kazasının perde arkası

Pazar günü Fransa'nın İtalya sınırı yakınlarındaki Meribel kayak merkezinde kaza geçiren Alman Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher'in durumu ciddiyetini koruyor. Schumacher'in yardımına koştuğu arkadaşının kazadan sorumlu tutulup tutulmayacağı tartışması başladı.

Doktorlar, şiddetli kafa travması geçiren Schumacher'i hipotermi ve yapay komayla hayatta tutmaya çalışıyorlar. Schumacher bir yandan ölüm kalım savaşı verirken, bir yandan da kazanın nasıl meydana geldiği ve sorumluluğun kime ait olduğu hakkında tartışma yaşanıyor.

Tartışma ilk olarak Schumacher'in basın sözcüsü Sabine Kehm tarafından dün başlatıldı. Kehm, Alman basınına yaptığı açıklamada, normal parkur üzerinde kayak yapan Schumacher'in 'pist dışında düşen bir arkadaşına yardım etmek isterken kaza yaptığını' söylemişti.

Bu senaryo kazanın meydana geldiği Meribel kayak merkezini olası bir sorumluluktan kurtarıyor. Zira kayak merkezleri sadece özel düzenlenmiş pist içinde meydana gelen kazalardan sorumlu tutulabiliyor.

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Albertville Cumhuriyet Savcılığı, Schumacher'in düşmeden önce bir kayaya çarparak dengesini kaybettiğini doğrulamakla birlikte, kazanın Schumacher'in basın sözcüsünün iddia ettiği gibi hıza bağlı olmadığı konusunda henüz görüş belirtemeyeceğini bildirdi.

İkinci bir senaryo ise Schumacher'in kullandığı kaskla ilgili. Birçok uzman kaskın şok anında kırılmış olmasını sorguluyor

Bazı medya kuruluşları ise Schumacher'in yardımına koştuğu arkadaşının sorumlu tutulup tutulamayacağı sorusunu soruyor.

Gündeme getirilen konulardan biri de sigorta açısından sorumluluk. Fransa'da kayak özel sigorta gerektirmeden yapılan tek spor olma özelliğine sahip.

Schumacher özel olarak kayak için sigortalanmadıysa, kazanın neden olduğu yüklü masrafların kime faturalanacağı konuşuluyor.

Ancak uzman hukukçular Schumacher gibi ünlü bir sporcunun sağlam bir sigortaya sahip olmadığını hayal etmenin güç olduğunu söylüyorlar.

Bu arada Schumacher'in tedavi gördüğü Grenoble Tıp Fakültesi Hastanesi önünde beklemekte olan medya mensupları, dün ortaya çıkan 'içeriye sızma' skandalının ardından hastane kapısının önünden uzaklaştırıldılar.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/25...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0