Görüş Bildir
Haberler
Sayıştay Raporundan: Orman Genel Müdürlüğü Envanter Çıkarmamış

Sayıştay Raporundan: Orman Genel Müdürlüğü Envanter Çıkarmamış

Batuhan
05.08.2021 - 09:14

Sayıştay’ın, Orman Genel Müdürlüğü Denetim Raporu’nda, orman kaynaklarını yangınlara karşı korumanın da OGM’nin görevleri arasında yer aldığı belirtiliyor. Ormanların korunması konusunda (yangın, kaçakçılık, usulsüz müdahaleler, otlatma vb.) yerel idarelerle (valilik, kaymakamlık, muhtarlık) işbirliği yapıldığına işaret edilen raporda, Ulusal Orman Envanteri’nin bulunmaması eleştirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, 'Uluslararası Norm ve Standartlara Uygun Bir Ulusal Orman Envanterinin Bulunmaması” başlıklı bulguda, “Türkiye’de, ormanların mevcut durumunun ortaya konulması, zaman içerisinde meydana gelen değişimlerin izlenebilmesi ve orman kaynakları hakkında sağlıklı bilgilerin elde edilmesinde en etkin yöntem olan Ulusal Orman Envanteri’nin mevcut olmadığı görülmüştür” deniliyor. Raporda, şu değerlendirmelere yer verildi:

"OGM’nin Ulusal Orman Envanteri’ni hazırlaması gerekir"

"OGM’nin Ulusal Orman Envanteri’ni hazırlaması gerekir"

Raporda, şu değerlendirmelere yer verildi:

“OGM’nin faaliyetlerinde biyoçeşitlilik ve ekosistem hizmetlerinin entegrasyonu için Ulusal Orman Envanteri’ni hazırlaması gerekir. Böylelikle, orman alanlarından çayır, mera, otlak alanları, yerleşim yerleri, sulak alanlar, tarım alanları ve diğer alanlara dönüşen sahaların tespit edilmesi mümkün olacaktır.

Ayrıca orman yangınlarının yanı sıra, taşkın, su baskını, çığ, heyelan, gibi doğal afetlerle ilgili izleme de yapılacaktır. Bu nedenle Ulusal Orman Envanteri’nin tasarımının ve metodolojisinin kayıt, analiz ve raporlama yazılımları, eğitim ve teknoloji gibi destekleyici unsurlarıyla birlikte tamamlanması gerekmektedir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Equal

Anca makam aracı alıp birbirilerinin varaklı evlerine gidip çay içsinler. Küfretmeden betimlendiremiyorum bunları. Gerçekten çok ilginç.

Sıradan Biri

Boşa suçlu aramayın. Bu yangınlara sebep olan ve kısıtlı mücadelede bulunan akp hükümetidir. Gözlerini para bürümüş rant peşinde koşan akp elbet bu ve geçmiş... Devamını Gör

Ahmet Sevindi

liyakat, LİYAKAT, LİYAKAT ,LİAYAKAT