Görüş Bildir
Haberler
Savcı Mehmet Selim Kiraz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Savcı Mehmet Selim Kiraz Son Yolculuğuna Uğurlandı

FreiGeist
01.04.2015 - 10:35 Son Güncelleme: 01.04.2015 - 13:34

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rehine operasyonunda öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için ilk tören Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi. Törene katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, saldırıyı lanetleyerek, “Devam eden bir soruşturmanın gerekçe gösterilmesi asla kabul edilemez” dedi. Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camii'nde öğlen kılınan cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda kendisini rehin alan teröristler tarafından vurularak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için İstanbul Adliyesi’nde tören düzenlendi.

örene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başbakanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yüksek yargı mensupları ve çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Burada sözlerin çok zor olduğu bir anda bu menfur olayı, haince saldırıyı yapanları ve bu konuda tüm kamuoyunun vahşetin nereye vardığını görerek yeniden bir silkinip kendine gelmesini diliyorum. Kıymetli arkadaşımızı mesaisi başında akla gelmez bir menfur saldırıya uğradı ve şehit oldu. Ruhu şad olsun. Ama arkasında binlerce Mehmet Selim olduğunu unutmasın. Biz onun adalet yolundaki mücadelesini en yüksek seviyede yürüteceğiz” diye konuştu.

Adalet Bakanı Kenan İpek, ise saldırıyı lanetleyerek,

“Bu saldırıyı sadece meslektaşımıza değil, tüm Türk adalet sistemine yönelmiş bir saldırı olarak görüyoruz Milletimize çevrilmiş silah olarak görüyoruz. Dün öğle saatlerinde sayın savcımız odasına teröristlerce rehin alınmış, tüm çabalara rağmen bırakmaya yanaşmamıştır. Akşam saatlerinde odadan duyulan silah sesleri üzerine polisimiz operasyonu başlatmıştır. Elinde sadece kalemi ve yüreğinde adalet duygusu olan savcımız yaralı hastaneye kaldırılmış, doktorlarımızı tüm çabalarına rağmen vefat etmiştir” şeklinde konuştu.

Fotoğraf: Kemal Soğukdere | Al Jazeera

Bakan İpek, “Devam eden bir soruşturmanın gerekçe gösterilmesi asla kabul edilemez. Öldürme, zarar verme, yıkma gibi yollar hangi amaç için olursa olsun yanlıştır, alçakçadır. Teröre hiçbir talep gerekçe olamaz. Adalet ile ilgili talepleri dillendirmenin yolu bellidir. Bunun dışındaki yolar hukuk dışıdır. Terörün ahlakı olmaz. Terör mazlum insanlara yönelmiş bir insanlık suçudur. Bunun son örneği dünkü saldırıdır. Psikolojik sorunlar içinde yaşadıkları toplumla bir bağı olmayan bu marjinal sapkınlar, tedaviye muhtaç kesimlerdir. Bu sapkınlar, aziz milletimizle bir bağ kurmayı beceremedikleri için şiddet ve terör yolunu seçmektedir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyüp Sultan'da cenaze

Eyüp Sultan'da cenaze

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze adliyede düzenlenen törenin ardından cenaze töreni için Eyüp Sultan Camii'ne getirildi. 

Eyüp Sultan Camii'nde de büyük bir kalabalık toplandı. Ailesi, meslektaşları Kiraz'ı son yolcuğunda yalnız bırakmadı. Cami avlusundaki bazı yakınları ellerinde Kiraz'ın posterlerini taşıdı. Cami çevresinde üst düzey güvelik önlemi vardı.

Cenaze namazına Mehmet Selim Kiraz'ın oğlu ve yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Yalçın Akdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’li milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, kuvvet komutanları, hakim ve savcılar, avukatlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından Mehmet Selim Kiraz'ın naaşı, Eyüp Sultan Mezarlığı'da toprağa verildi.

Savcı Kiraz Kimdir?

Savcı Kiraz Kimdir?

Savcı Kiraz'ın fotoğrafı Çağlayan Adliyesi'ne asıldı. 

Fotoğraf: @Mahmudiyye

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet BaşsavcılığıMemur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. 

9 ve 6 yaşında iki çocuk babası olan Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terzilik yaparak okumuş

Terzilik yaparak okumuş

Ailenin 15 yıllık komşusu Ferhat Taşın, Hakkı-Saadet Kiraz çiftinin uzun bir süredir şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın çocuklarına bakmak için İstanbul'da olduklarını söyledi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Kiraz'ın şehit olmasından dolayı kendisinin ve tüm komşularının büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Taşın, şunları söyledi:

'Lisede okurken aynı zamanda terzilik yapıyordu. Çalışarak okudu. Olayı internetten öğrendim. Savcı Beyin fotoğrafını gördüm, çocuğun ağzını bantlamışlar. Şok oldum, böyle bir şey olamaz. Çok üzüldüm ve hemen Hakkı Bey'i aradım. Telefonda operasyonun iyi sonuçlanmasını diledim. Sesi çok üzgün geliyordu. Evlat acısı çok zor. Şu anda Hakkı Bey'in durumuna üzülüyorum.

Şehit Savcının Babası: 'Yüreğim Yanıyor'

Şehit Savcının Babası: 'Yüreğim Yanıyor'

Oğlunun cenaze törenine katılan baba Hakkı Kiraz, törenin ardından uzatılan mikrofonlara kısa bir açıklama yaptı. Şehidin babası Hakkı Kiraz şunları söyledi:

' Valla ben sakindim. Allahtan geldi dedim. Takdiri ilahi dedim. Kaderimizde bu var dedim. Oğlum bunu hak etmemişti. Ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız. Hamdolsun, gayrimeşru bir yolda değildi. Namusuyla, alnının akıyla, şerefiyle, onuruyla, haysiyetiyle, görevinin başında takdir-i ilahi oldu. Ben memnunum, ben şükrediyorum. Yüreğimde yanıyor ama şükrediyorum.'

İHA, DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0