Görüş Bildir
Haberler
Savcı Bharara: ‘Zarrab'ın Reddi Hâkim Talebi Kabul Edilemez’

Savcı Bharara: ‘Zarrab'ın Reddi Hâkim Talebi Kabul Edilemez’

ATKN
15.09.2016 - 10:35 Son Güncelleme: 15.09.2016 - 10:47

Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge savcısı Preet Bharara, kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı iş adamı Zarrab'ın ’reddi hâkim’ talebinin geri çevrilmesini istedi. Bharara tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, savunmadan gelen talebin zamansız ve gecikmiş olduğu vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Preet Bharara

6 Eylül’de yapılacak duruşma öncesinde mahkemeye başvurup, mahkeme hâkimi Richard Berman’ın tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle davadan çekilmesini talep eden tutuklu Reza Zarrab'a savcı Preet Bharara’dan yanıt geldi.

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre New York Güney Bölgesi Başsavcısı Bharara, mahkemeye sunduğu yeni dilekçede, Zarrab'ın reddi hâkim talebinin kabul edilemez olduğunu savundu, talebin mahkeme tarafından reddedilmesini istedi.

Zarrab, avukatları aracılığıyla mahkemeye reddi hâkim talebinde bulunmuştu

Dilekçede hâkim Berman’ın, Türkiye’de ‘FETÖ’ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Yüksel Karkın Küçük (YKK) hukuk firması tarafından İstanbul’da düzenlenen bir hukuk sempozyumunda Zarrab davasıyla ile ilgili görüşlerini yeterince ortaya koyup taraf olduğu ifade edilmişti...

'Madem hâkimin tarafsızlığı konusunda şüpheleri vardı neden ilk mahkemede itiraz etmediler?'

'Madem hâkimin tarafsızlığı konusunda şüpheleri vardı neden ilk mahkemede itiraz etmediler?'

Savcılığın mahkemeye sunduğu 21 sayfalık dilekçede, Zarrab'ın hâkim Berman’ın davadan çekilmesi için somut bir gerekçesi olmadığı ifade edildi. 

Savcı Bharara ve yardımcıları tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, savunmadan gelen talebin zamansız ve gecikmiş olduğu vurguladı.

Dilekçede, 'Zarrab başvuruyu yapmakta çok geç kaldı. Bu başvuruyu davanın hemen başında yapmak durumundaydı. New York’ta mahkeme huzuruna ilk çıktığı 27 Nisan tarihinde Zarrab, mahkeme hâkiminin iki yıl önce İstanbul’da düzenlenen bu konferansa katıldığını biliyordu. Ayrıca Zarrab'ın avukatları da mahkemenin başında, hâkimin iki yıl önce bu sempozyuma katıldığı biliyorlardı. Madem hâkimin tarafsızlığı konusunda şüpheleri vardı neden ilk mahkemede itiraz etmediler?” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Sempozyumda Zarrab ile ilgili tek söz kullanılmadı’

‘Sempozyumda Zarrab ile ilgili tek söz kullanılmadı’

Hâkim Berman’ın aralarında AB temsilcileri ve üst düzey hukukçuların da katıldığı sempozyumda Türkiye’deki hukuk sistemiyle ilgili birçok kişinin de ifade ettiği genel eleştirileri dile getirdiği belirtildi. 

Bu sempozyumlarda Zarrab veya Türkiye’de tutuklanmasına yol neden olan davayla ilgili tek söz edilmediği belirtildi. Hâkim Berman’ın hukukun üstünlüğü ve tarafsızlığı yönünde bir konuşma yaptığı belirtildi.

Zarrab'ın avukatı Brafman’dan hâkimin adil ve tarafsızlığına övgü dolu sözler

Zarrab'ın avukatı Brafman’dan hâkimin adil ve tarafsızlığına övgü dolu sözler

Savcılık ayrıca ilk mahkeme tutanaklarından Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman’ın mahkeme hâkimine İstanbul’da katıldığı hukuk sempozyumuna katıldığını açıklamasının ardından dürüstlüğü ve açık sözlülüğüne vurgu yaptığı cümlelere de yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
12
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Her boku fetöye atmayın 17 25 te çaldınız fetö caldiginizi farkedince ifşa etti zarrab ta para akliyordu çifte vatandaşlık bunu kolaylaştırıyordu bunların v... Devamını Gör

Ali Veli

Haklısın da birisi ayakkabı kutusuyla, FETO ise kamyonla götürmüş paraları.