Görüş Bildir
Haberler
Satışlarda Artış Yaşanmıştı: Oyun Konsollarına Yüzde 50 Gümrük Vergisi

etiket Satışlarda Artış Yaşanmıştı: Oyun Konsollarına Yüzde 50 Gümrük Vergisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, bazı ürünlerin ithalatında yerli üretimi destekleme amacıyla ek gümrük vergisi getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, son dönemde satışlarında artış yaşanan oyun konsollarında da yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyun konsollarında yüzde 50 ek gümrük vergisi

Oyun konsollarında yüzde 50 ek gümrük vergisi

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararında, yerli üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın korunması amacıyla bazı ürünlerin gümrük vergisinde yüzde 5 ile 50 arasında artış yapıldı.

Oyun konsolları, koronavirüs önlemleri nedeniyle evde zaman geçirmenin arttığı bugünlerde, satışlardaki artış ile gündeme gelmişti.

Golf sopası, hoparlör, saat ve kronometrelere de ek vergi

Golf sopası, hoparlör, saat ve kronometrelere de ek vergi

Vergi artışının uygulanacağı diğer ürünler arasında kauçuk iplikler, tutkallar, plastik plaka/levhalar, demir veya çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bazı kaynak telleri, kağıt kesme makinaları, hava perdeleri, transformatörler, redresörler, sesli işaret cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler, saatler, kronometreler, aydınlatma cihazları aksam ve parçaları, hidrolik presler, video konsolları, bayram ve karnaval eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları ve açık hava oyunları da yer alıyor.

Demir çelik sanayisi ürünleri kapsamda

Demir çelik sanayisi ürünleri kapsamda

Kararla, slab ve kütük, yassı hadde mamulleri, alaşımlı ürünler, profiller ve paslanmaz sac gibi demir çelik ürünlerinde uygulanan gümrük vergileri, 15 Temmuz 2020 tarihine kadar uygulanmak üzere geçici süreyle 5 puan artırıldı.

Sıcak haddelenmiş sacdan soğuk haddelenmiş sac ve sıcak haddelenmiş sacdan dikişli boru üreten tesisler ile beyaz eşya üreticilerinin doğrudan ithalatında bu artış 2 puan olarak uygulanacak.

Vergi artışı sosyal medyanın da gündemindeydi...

Vergi artışı sosyal medyanın da gündemindeydi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
100
25
10
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sercan Güler

ulan avradını siktiklerim ülkede yerli konsol var da biz mi almıyoruz aq?

feyk

insanlarin biraz zevk aldigi, eglendigi herseyi vergi firsati olarak goruyorlar, sonra tum o paralari kullanilmayan yollarda koprulerde ihalelerle ic ediyorl... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Kanserli doku da olabilir, bilemedim.

xmx

bu milletten ölesiye nefret ediyorlar...