Görüş Bildir
Haberler
'Hükümet Gerginliği Tırmandırıyor'

'Hükümet Gerginliği Tırmandırıyor'

ATKN
28.12.2014 - 17:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Hükümetin Cizre ile ilgili yaptığı açıklamaların gerginliği tırmandırdığını kaydetti. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hüda- Par üyesi oldukları belirtilen kişilerin, YDG-H üyesi gençlere saldırıda bulunmak istemesiyle başlayan ve 3 kişinin yaşamını yitirdi. İlçede gerginlik devam etti.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Hükümetin Cizre ile ilgili yaptığı açıklamaların gerginliği tırmandırdığını kaydetti. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hüda- Par üyesi oldukları belirtilen kişilerin, YDG-H üyesi gençlere saldırıda bulunmak istemesiyle başlayan ve 3 kişinin yaşamını yitirdi. İlçede gerginlik devam etti.

Cizre’de bulunan Faysal Sarıyıldız, gelişmeleri gazetemize değerlendirdi. Sarıyıldız, “Halkımız, kirli ve tehlikeli bir tezgahla karşı karşıyadır” dedi. “Halk ile Hüda-Par arasında bir sorundan öte devletin içerisindeki karanlık güçler devrededir” sözlerini kullanan Sarıyıldız, “Bülent Arınç’ın sorumsuzca açıklamaları da eklenince iki gün içerisinde üç kişi yaşamını yitirdi. Bu sorumsuzluk bölgeye kan ve gözyaşı olarak yansıyor” diye konuştu. Halkı dindarlar ve dinsizler diye ayırmanın öteden bu yana başvurulan kirli bir argüman olduğuna dikkat çeken Sarıyıldız, hükümet yaptığı açıklamaların gerginliği tırmandırdığını söyledi.

HÜDA-PAR’DAN ÖTESİ VAR...

“Açık söyleyeyim halk ile Hüda-Par arasında bir savaş söz konusu değildir. Bu sadece Hüda-Par meselesi değildir. Devletin tüm imkanlarını arkasına alan karanlık bazı güçlerin halka dönük saldırıları söz konusudur” diye konuşan Sarıyıldız şöyle devam etti: “Dün Kaymakam ile birlikte olayları yatıştırabilmek için olay yerine gittiğimizde üzerimize ateş açıldı. O zaman karşımızdaki tezgahın ne kadar derin ve kirli olduğunu fark ettik.” Sarıyıldız, “AKP bu odakları bildiğini ifade ediyor. O zaman bunları açığa çıkarmak konusunda sorumlulukları var” dedi

AKP VE MEDYASI YALAN SÖYLÜYOR’

Gerilimin düşmesi adına sürekli sokakta olduklarının altını çizen Sarıyıldız, “AKP’yi de sorumluluğa davet ediyoruz. İktidar medyası Arınç’ın söylemlerinin anında manşetten sundu. PKK, dindarların bulunduğu bir mahalleyi ateşe verdiler diye yazıyorlar, konuşuyorlar. Bu külliyen yalandır. Cizre’de ateşe verilmiş bir mahalle söz konusu değildir. Asıl bu tarz açıklamalar Cizre’yi ateşe verilecek noktaya getiriyor” dedi. İlçenin önceki günlere oranla daha da sakinleştiğini ifade eden Sarıyıldız şöyle konuştu: “İki gencimizi toprağa vereceğiz, durumu ağır olan bir gencimiz daha var. Halkımız çok öfkeli ve ayakta. Bu öfkeyi örgütlü ve bilinçli şekilde kontrol etmeye çalışıyoruz.”

CİZRE'DE İŞYERLERİ AÇILMADI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde önceki gün 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylardan bugün de gerginlik devam ederken, esnaf işyerlerini açmadı.

Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hüda-Par yanlıları arasında önceki gün çıkan olaylarda, oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile 19 yaşındaki Yasin Özer ile Nur Mahallesi'ndeki evine gitmek isterken kurşunların hedefi olan 15 yaşındaki Barış Dalmış yaşamını yitirmişti. Cizre Devlet Hastanesi'nde ön otopsileri yapılan 3 kişinin cenazeleri, dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YDG-H ve YDG-K yaptığı yazılı açıklamada, saldırının arkasında devlet olduğu belirtildi.

Çatışmalar önceki gece de devam ederken, Cizreli gençler sokak başlarında ateşler yakarak nöbet tuttu. Kültür Merkezi'nin çevresinde çok sayıda zırhlı araçlarla konumlanan polis ve Özel Harekat Timleri ise, gece saatlerinde mahallenin sokaklarında nöbet tutan yurttaşların üzerine ateş açtı. Açılan ateş ile Zeki Alar (32) ve ismini öğrenilemeyen bir kişi daha yaralandı. İsmi öğrenilemeyen gencin arkadaşları tarafından kendi imkanlarıyla tedavi edilirken, göğsünden aldığı kurşun ile ağır yaralanan Zeki Alar ise önce Mardin Devlet Hastanesi kaldırılırken, yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a kaldırıldığı öğrenildi.

Fırın ve eczaneler dışında, dünden beri esnafın kepenk açmadığı ilçede, gergin bekleyiş sürerken, önceki gün olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'ne hakim tepelere, zırhlı araçların konuşlandırıldı. İlçe merkezindeki stratejik noktalarda polis zırhlı araçlarla sık sık devriye görevi gördü. Gazetemiz baskıya girdiğinde HDP ilçe binası önünde toplananlar, ise yaşamı Yasin Özer'in cenazesinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesini bekliyordu.

Faruk Ayyıldız, Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/100840/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0