Görüş Bildir
Haberler
Sarı Lacivertliler Liderliğe Yükseldi | Fenerbahçe 1-0 Feyenoord

Sarı Lacivertliler Liderliğe Yükseldi | Fenerbahçe 1-0 Feyenoord

Mustafa Boztepe
29.09.2016 - 17:43 Son Güncelleme: 30.09.2016 - 02:06

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçında temsilcimiz Fenerbahçe, evinde ağırladığı Feyenoord’u Emenike’nin golüyle 1-0 mağlup etti. Bu skorla puanını 4’e yükselten temsilcimiz grupta liderlik koltuğuna oturdu. Grubun diğer maçında Manchester United, Zorya’yı 1-0 mağlup ederek ilk puanlarını aldı. Grupta Feyenoord 3, Zorya 1 puana sahip. Sarı lacivertli temsilcimiz, grubun 3. maçında 20 Ekim'de Manchester United deplasmanına konuk olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Advocaat: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

Advocaat: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maç sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Hollandalı hocanın açıklamaları şöyle;

“Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum.  Saha içerisindeki mücadelemiz, çalışmamız son derece iyiydi. Feyenoord’a oynama fırsatı tanımadık. Oynamayı biz başardık. Maalesef sadece 1 gol atabildik. 2 veya 3. golü atacak fırsatları yakalamıştık. İkili mücadeleleri kazandık. Zaten bunları kazanırsanız maçı da kazanma şansınız artıyor. Oyuncularımın çalışma gayretinden dolayı çok mutluyum.

Futbolun parçasından biri sertlik. Her iki takım da maçı kazanmak istiyor. Her iki takım da mücadele etti. Rakibin sertliğinin altından hakem de iyi çıkmayı başardı.“

Maça dair bilgiler

Maça dair bilgiler
  • Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla oynadığı son dokuz maçın sadece birini kaybetti (4G 4B); son yedi maçın altısında gol yemedi.

  • Jeremain Lens bu gece 7 çalım attı. Avrupa Ligi'nde bu sezon bir maçta daha üstüne çıkan yok (Younes ve Perrotti ile).

  • Emmanuel Emenike, son üç resmi maçında beş gole katkıda bulundu (üç gol, iki asist).

  • Ligde 7 maçta 21 puan toplayarak yoluna kayıpsız devam eden Feyenoord, grubun ilk maçında Manchester United'ı yenmişti.

  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında iç sahada oynadığı son 7 maçı kaybetmedi (6G 1B), bunların son beşini de kazandı.

Fenerbahçe 4 puanla liderliğe yükseldi

Fenerbahçe 4 puanla liderliğe yükseldi

Maçtan dakikalar

Maçtan dakikalar

Fenerbahçe 1-0 Feyenoord

Topla Oynama %46/%54

Toplam Şut 12/8

İsabetli Şut 2/4

Başarılı Pas 245/321

Korner 6/2

Faul 5/14

Ofsayt 2/1

İçeriğin Devamı Aşağıda

81' | Feyenoord Fenerbahçe kalesini yokluyor

Bilal hızlı çıktı. Ceza sahasına etkili girdi. Vuruşunda Volkan uzandı ve gole izin vermedi. Terence Kongolo sol çaprazdan ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı. Volkan yine topa sahip oldu.

78' | Lens kaçırdı!

Bilal köşe vuruşunu kullandı. Volkan çıktı ve aldı. Lens'in önüne bıraktı. Lens çok hızlı çıktı ve rakiplerini geçti. Ceza sahasında sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Top az farkla auta çıktı.

72' | Skrtel çizgiden çıkardı

Skrtel çizgiden çıkardı! Feyenoord çok tehlikeli geldi. Ceza sahasında Jörgensen topla buluştu. Volkan'ın üstünden topu aşırdı. Skrtel çizgide mutlak golü önledi.

65' | Fenerbahçe yine Josef ile tehlikeli geldi

Hasan Ali sol kanattan ceza sahasına gönderdi. Souza penaltı noktasından vuruşunu yaptı. Top üstten auta çıktı.

62' | Lens ortaladı, Josef dışarı vurdu

Lens sağ kanatta 3 kişinin arasından çıktı. İçeriye Souza'ya gönderdi. Souza'nın ceza sahası içinden vuruşunda top auta çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

58' | 2. gole çok yaklaştık

Temsilcimiz gole çok yaklaştı. Sağ kanatta Lens'in ortasında Sow kafayla indirdi. Ozan'ın şutunda top savunmadan döndü. Dönen topa Sow, rövaşata ile vurdu. Top savunmaya çarptı ve çizgide kaleci topu kontrol etti.

55' | Lens'in şutu kalecide kaldı

Hasan Ali baskı yaptı ve orta alanda topu kaptı. Topuk pasında Lens sol çaprazda topla buluştu. Lens'in şutunda top kalecide kaldı.

51' | Feyenoord gole yaklaştı

Mehmet Topal, Volkan Demirel'e çok riskli bir pas attı. Kuyt kayarak araya girdi. Volkan son anda topun kaleye gitmesini engelledi.

50' | Van der Wiel kaleciye takıldı

Lens sol kanatta Hasan Ali'yi hareketlendirmek istedi. Savunma kayarak araya girdi. Sonrasında baskı sonucunda top yine kapıldı. Sağ çaprazdan Van der Wiel ceza alanına girdi. Şutunda top kalecide kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46' | İkinci yarı başladı

İlk yarı sonucu

İlk yarı sonucu

Fenerbahçe 1-0 Feyenoord

Topla oynama: %49-%51

Pas yüzdesi: %71%76

Toplam şut: 4-2

İsabetli şut: 1-0

44' | Kjaer vurdu top barajda kaldı

Orta alanda kapılan topta Lens çok hızlı çıktı. Kongolo, Lens'i arkadan indirdi ve sarı kart gördü. Temsilcimiz tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Kjaer'in vuruşunda top barajda kaldı.

34' | Feyenoord tehlikesini Volkan erken sezdi

Feyenoord çok hızlı çıktı. Ceza sahasına gönderilen ara pasta Volkan çıktı ve topu uzaklaştırdı.

GOL! (18') Emenike | Fenerbahçe 1-0 Feyenoord

GOL! (18') Emenike | Fenerbahçe 1-0 Feyenoord

Feyenoord'da Kuyt çıkarken topu kaybetti. Lens'in yaptığı müdahalede top Ozan'da kaldı. Ozan'ın pasında Emenike sağ çaprazdan düzgün bir vuruş yaptı. Top yerden sol direğe çarptı ve ağlarla buluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1' | Maç başladı

Sarı Lacivertliler, A Grubu'nda oynadığı ilk maçta Ukrayna ekibi Zorya Luhansk'la deplasmanda 1-1 berabere kalmış ve UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamamıştı. Feyenoord ise ilk maçında İngiliz devi Manchester United'ı mağlup etmeyi başarmıştı.

İLK 11'LER

  • FenerbahçeVolkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Josef, Lens, Sow, Emenike.

  • Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Berghuis, Toornstra, Jorgensen.

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 209 müsabakada boy gösterdi. Bu karşılaşmalardan 76'sını kazanan Fenerbahçe, 43 kez rakipleriyle berabere kaldı. Fenerbahçe, 90 mücadelede ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 44. maç

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar 43 maça çıktı.

Sarı-lacivertliler, statü değişikliğiyle 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda yaptığı 43 maçta 23 galibiyet elde ederken, 13 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

İç sahada 6 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında yaptığı son 6 maçı da kaybetmedi.

Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekiplerinden Monaco ile Kadıköy'de yaptığı maçı 2-1 kazandı. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bu sezonki ikinci iç saha maçını ise UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla yaptı. Fenerbahçe, bu müsabakadan da 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç öncesi bilgiler

  • Fenerbahçe, Feyenoord’la 2002-03 Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşmış ve iki maçı da kaybederek elenmişti (0-1, 0-2).

  • Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla oynadığı son sekiz maçın sadece birini kaybetti (3G 4B). Sarı lacivertliler, Hollanda ekiplerine karşı oynadığı son altı maçın beşinde gol yemedi.

  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı son 14 maçın sadece ikisini kaybetti (7G 5B).

  • Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi gruplarında oynadığı son altı maçın dördü berabere bitti (2G).

  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında iç sahada oynadığı son altı maçı kaybetmedi (5G 1B), bunların son dördünü de kazandı.

  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında evinde oynadığı son dokuz maçın altısında gol yemedi.

  • Feyenoord, bu sezon lig ve Avrupa’da oynadığı dokuz maçı da kazandı. Hollanda ekibi bu maçlarda 26 gol atarken sadece üç gol yedi.

  • Feyenoord, bu sezon deplasmanda oynadığı üç resmi maçı kazanırken hiç gol yemedi (toplam yedi gol attı).

AA, OptaCan, AMK Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
63
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Kafa

Başarılar Fenerbahçe !

Melih Işık

Beşiktaşlı olarak Fenerbahçeye başarılar diliyorum. Ülke puanını yükseltmek için iyi bir fırsat.

Murat Bademci

Bende bir Fenerli olarak Umarım Beşiktaşa Devler Liginde Başarılar Dilerim Umarım gruptan çıkarız ve Adımızı Duyururuz neden ki bu takım tartışması