Görüş Bildir
Haberler
Saraçoğlu'nun İsim Hakkına Dev Talip!

Saraçoğlu'nun İsim Hakkına Dev Talip!

Batuhan
21.01.2014 - 10:34

Saraçoğlu'nun İsim Hakkına Dev Talip!

Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı için Fenerbahçe'ye en yüksek teklif veren şirketlerden birinin Turkcell bir diğerinin ise Red Bull olduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe yönetimi geçtiğimiz günlerde Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkını pazarlama kararı almıştı. Kulüpten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada isim hakkı konusunda yurtiçi ve yurtdışında bazı kurumlarla görüşmelere başlanacağı duyurulmuştu.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, geçen sürede Sarı-Lacivertli kulüp yerli ve yabancı birçok firmadan teklif alırken isim hakkına talip olan şirketler arasında Türkiye 'nin önde gelen GSM şirketlerinden Turkcell'in de yer aldığı öğrenildi. Sektördeki diğer rakiplerinden Türk Telekom'un Galatasaray 'ın stadının, Vodafone'un da Beşiktaş 'ın yeni inşa edilen stadının isim hakkını almasının ardından harekete geçen Turkcell'in Şükrü Saracoğlu Stadı için oldukça yüksek bir teklif verdiği ifade edildi. Kulübün Sarı-Lacivert renklerinin şirketin logo renkleriyle aynı olması da anlaşma ihtimalini güçlendiriyor.

FENER'İN RAKİBİ OLMUŞTU

İsim hakkı için Turkcell'in yabancı rakipleri de bulunuyor. Bunlardan en iyi teklif veren firmalar arasında enerji içeceği üreticisi Red Bull dikkat çekiyor. Son dönemde spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Avusturya menşeli firma Fenerbahçe'nin sezon başında Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaştığı Avusturya'nın Salzburg takımını 2005 yılında satın almış, hem takıma hem de stadına ismini vermişti. ABD'de New York Stars takımını da 2006 yılında benzer şekilde satın alarak ismini veren şirket, Alman ikinci lig ekibi Leipzig'in de kurucusu ve ana sponsoru. Şirketin ayrıca Renault'nun motor desteğiyle kurduğu Formula 1 takımı Red Bull Racing de son 4 yıldır şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor.

Öte yandan Fenerbahçe yönetimi, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın isminin değişmesiyle yıllık en az 10-15 milyon euro civarında bir gelir elde etmeyi planlıyor.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/spor/saraco...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın