Görüş Bildir
Haberler
'Soysuz Araplar' İfadesi Tepki Çekmişti: Leman Sam Hakkında Suç Duyurusu

'Soysuz Araplar' İfadesi Tepki Çekmişti: Leman Sam Hakkında Suç Duyurusu

Şanlıurfa Barosu, Leman Sam'ın sosyal paylaşım hesabında yaptığı paylaşımdan dolayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa Barosu, sanatçı Leman Sam hakkında sosyal medya paylaşımında 'soysuz Araplar' ifadesini kullanarak “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere verilen suç duyurusu dilekçesinde 'Şüphelinin yapmış olduğu paylaşımda kullandığı 'soysuz Araplar' ifadesi açıkça, bir halkı ırkından dolayı aşağılama suçunu oluşturmaktadır. Diğer taraftan her ne kadar Türk Ceza Kanununda bu şekilde tanımlanmamış olsa da, bu ifade açık ve tartışmasız bir biçimde nefret suçuna da vücut vermektedir' denildi.

Twitter'in 'nefret söylemi yasağına aykırılıktan ötürü' bahse konu paylaşımı sildiği belirtilen dilekçede, Sam hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve re’sen tespit edilecek diğer suçlardan' soruşturma başlatılarak kamu davası açılması talep edildi.

Ne olmuştu? 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın