Görüş Bildir
Haberler
Sanat Anlayışına Göre Hangi Avrupa Şehrini Gezmelisin?

etiket Sanat Anlayışına Göre Hangi Avrupa Şehrini Gezmelisin?

Kültür turizmi her zaman insanın ruhunu şenlendirmiştir. Bu sefer de sanat anlayışına göre hangi Avrupa şehrine gitmen gerektiğini söylüyoruz. Buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak sanatın hangi dalı seni daha çok cezbeder?

2. Sence aşağıdaki mimari ögelerden hangisi daha estetik?

3. Peki bir sanatçı olsaydın hangi dönemde yaşayıp eser vermek isterdin?

4. Bu resimlerden hangisini tarzı daha çok hoşuna gitti?

5. Aşağıdaki tablolardan hangisini duvarına asmak isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu resimlerden hangisi sana daha çok şey çağrıştırdı?

7. Peki aşağıdaki bestecilerden hangisi senin ruhunu daha çok okşar?

8. Bir de heykel seç bakalım.

9. Son olarak sinema diyelim. Bu filmlerden hangisi daha çok hoşuna gitti?

Berlin!

Berlin!

Verdiğin cevaplardan anlıyoruz ki sen sanat anlayışına göre Avrupa'da Berlin'e gitmelisin. Klasik sanat akımlarının modern sanatla kesiştiği bu şehir tam da sana hitap ediyor. Antik dönem eserlerini bulunduran Bergama Müzesi'nin yanı sıra birçok çağdaş sanat galerisini de bulabileceğin şehir şu dönemlerde gençlerin akınına uğramış durumdan. Çağdaş sanatın merkezlerinden biri haline gelen şehir aynı zamanda oldukça eğlenceli gece hayatıyla da dikkat çekiyor. İşte tüm bu özellikleri içinde bulundurmasıyla sanat anlayışının bize işaret ettiği şehir Berlin.

Roma!

Roma!

Adeta bir açıkhava müzesini andıran şehri müzelerine girmeden gezmek için bile oldukça zaman harcaman gerekiyor. Özellikle mimari yapılarıyla dikkat çeken şehir her sanatseverin mutlaka gezip görmesi gereken cinsten. Meydanları ve bu meydanlarda yer alan çeşmeleriyle şehir tam da sana hitap edecek cinsten. Bunların yanında Antik Roma dönemine ait birçok kalıntı da oldukça dikkatini çekecek. Tabii dünyanın en önemli resim koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapmasını da es geçmemek gerek.

Floransa!

Floransa!

Bir başka açıkhava müzesini andıran şehir olan Floransa'da seni cezbedecek oldukça fazla şey mevcut. Rönesans'ın başkentinde mimari yapılara, palazzolara hayran olmamak elde değil. Özellikle Rönesans'ın en önemli sanatçılarının en önemli heykellerine ev sahipliği yapmasıyla bu şehir gerçekten büyüleyici. Bunların yanında özellikle Uffizi'nin resim koleksiyonu gerçekten görmen gerek. Rönesans resminin en seçkin eserlerini barındıran müzedeki eserlere bakarken gerçekten hayran kalacaksın.

Amsterdam!

Amsterdam!

Renkli mimarisi ve çılgın eğlence hayatıyla her daim gençlerin gözdesi olan bu şehir tam da sana göre. Özellikle Rijksmuseum'da Hollanda Baroku'na damgasını vurmuş isim Rembrandt'ın resimlerini gördükçe şaşkınlığını gizleyemeyeceğine eminiz. Aynı zamanda çağdaş sanatın da önemli merkezlerinden biri olan Amsterdam'da senin için yapılacak oldukça fazla şey mevcut. Zaman kaybetmeden gitmeni tavsiye ediyoruz. Eğer daha önce gittiysen de bir daha gitmemek için hiçbir nedenin yok.

Viyana!

Viyana!

Verdiğin cevaplar sanat anlayışına göre bize Viyana'ya gitmen gerektiğini söylüyor. Özellikle Rokoko Sanatı'nın ön plana çıktığı şehrin esas anıldığı şey ise müzik. Birçok müzisyen yetiştiren Avusturya'nın başkenti olan şehirde müzikle ilgili ruhunu mest edecek oldukça fazla şey bulacaksın. Klasik müzik konserlerine mutlaka gitmeni tavsiye ediyoruz.

Paris!

Paris!

Sen kesinlikle Paris insanısın. Hatta sadece Paris'e gitmek değil orada yaşamalısın da. Bu şehirde sanatın her türlüsü mevcut. Dünyanın en iyi koleksiyonlarına sahip müzelerinin belki de başında gelen Louvre Müzesi'ni günlerce gezsen de bitiremeyeceksin. Bu şehir sadece plastik sanatlar alanında değil, sinema ve tiyatro dalında da en iyisi. Sanatın her türlüsünün en kalitelisini bulabileceğin bu şehir seni içine çekecek ve oradan asla ama asla ayrılmak istemeyeceksin. Sanatın her türlüsüne aşık bir insan olarak tabii ki senin yerin Paris.

Prag!

Prag!

Sen sanat anlayışına göre Avrupa'da Prag'a gitmelisin. Gotik ve Barok Mimari'nin mükemmel bir şekilde harmanlandığı bu puslu şehre hayran olmamak elde değil. Eminiz ki mimari yapıların ihtişamına bakmaktan boynun tutulacak. Çok rahatlıkla bu şehir senin için dizayn edilmiş diyebiliriz. Şehrin kasvetli havası seni içine çektikçe çekecek ve buradan vazgeçemeyeceksin.

Barselona!

Barselona!

Modern Sanatla Çağdaş Sanatın harmanlandığı bu şehir herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer. Bu şehirde Art Nouveau'yu iliklerine kadar hissedeceksin. Katalan mimar Antoni Gaudi'nin muhteşem binalarını gördükçe şaşkınlığını gizleyebilen kimse yok. Hele ki sıra şehrin simge yapısı La Sagrada Familia'ya geldiğinde aklında tek bir soru olacağına eminiz... 'Gaudi bu muhteşem yapıyı nasıl bu şekilde yapabildi?' Senin sanat anlayışının bize verdiği bilgiler doğrultusunda kesinlikle ama kesinlikle Barselona diyoruz.

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
197
59
39
17
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Avrupalı

Avrupa'nın her yeri güzeldir, eğer imkanınız varsa giderseniz hayran kalırsınız.

fafatara

Roma :)

TheJunior

Floransa! Ya ben İtalyaya BAYILIYORUM!! Zaten tarihi harikaa ülke güzell daha ne olsunn:))