Görüş Bildir
Haberler
Sanal Gerçeklikte Hareket Özgürlüğü: Moveo [SXSW 2016]

Sanal Gerçeklikte Hareket Özgürlüğü: Moveo [SXSW 2016]

Sanal gerçeklik deneyimini fiziksel hareket özgürlüğüyle buluşturan Moveo, serbest rotasyonlu sanal gerçeklik simülatörü olarak tanımlanıyor.

Sanal gerçeklik teknolojisi Oculus, Gear VR gibi gözlüklerin piyasaya çıkması ve Cardboard'un yaygınlaşmasıyla daha da bilinirlik kazandı. Önceden sanal gerçeklik içinde geliştirilen konular deneysel bir değer taşıyorken günümüzde bu konuların içeriği değer yaratıyor. Ve konu sanal gerçekliği deneyimleme biçimine geldiğinde Krush ile birlikte yeni bir boyutu karşılıyoruz.Görüntülü konuşma uygulaması Oovoo ile kendini duyuran geliştirici Krush'ın son ürünü Moveo, serbest rotasyonlu sanal gerçeklik simülatörü olarak tanımlanıyor ve deneyim sırasında eksenlerden bağımsız hareket etmenizi sağlıyor. Böylece sanal gerçeklik içindeki hareket alanımız başımızı oynatmaktan çıkarak bedenimizin farklı açılara ve ivmelere kavuşmasını sağlıyor.

Serbest rotasyonlu sanal gerçeklik simülasyonu tamlaması hayatımızda yeni bir kavram olsa da sunacağı farklı etkileşim teknikleriyle SXSW'ten yaratıcı zihinlere ilham olarak düşüyor.

Kaynak: http://bigumigu.com/haber/sanal-gerce...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın