Görüş Bildir
Haberler
San Antonio Şampiyon Gibi...

San Antonio Şampiyon Gibi...

Batuhan
13.06.2014 - 10:08

San Antonio Şampiyon Gibi...

NBA finallerinde San Antonio Spurs, Miami Heat'i 107-86 yenerek seride durumu 3-1'e getirerek şampiyonluğa çok yaklaştı.

2014 NBA Finalleri'nde San Antonio Spurs ile Miami Heat 4. kez karşı karşıya geldiler. American Airlines Arena'daki karşılaşmayı Spurs 107- 86 kazanarak seride durumu kendi lehine 3-1 yaptı. Spurs AT&T Center'daki bir sonraki maçı veya önümüzdeki 3 seride herhangi bir maçı kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Üçüncü maçtaki görüntüsünden farklı olarak ilk yarıda işi savunmasıyla bitirdi Teksas ekibi. Miami'yi ilk devrede 36 sayıda tutan Gregg Popovich'in ekibi soyunma odasına 55-36 önde giderek büyük bir avantaj yakaldı. İkinci devrede ritmin Spurs aleyhine bozulur gibi olduğu anlarda Popovich seri molalarla duurmu toparladı ve San Antonio farkı gittikçe açmaya başladı. Miami hücumda LeBron James'in katkı bakımından yalnız kalmasıyla ivme kaybetti.

Spurs'ün 38'lik yıldızı Tİm Duncan maçı 10 sayı ve 11 ribaunt ile bitirerek NBA play-off double-double rekoru kırdı. Duncan play-off kariyerinde 158 double-double sayısı tutturarak bu alanda efsane Magic Johnson'a ait olan rekoru eline geçirdi.

3- maçın yıldızı Kawhi Leonard 20 sayı, 14 ribaunt, 3 top çalma ve 3 bloka ile yine ön plana çıktı. Tony Parker 19 sayılık katkı verirken Patty Mills 14 sayı ile önemli benç katkısında bulundu. Boris Diaw ise 8 sayı, 9 ribaunt ve 9 asistle Spurs'ün gizli kahramanlarındandı.

Hücumda Spurs'ün agresif savunmasını kıramayan Heat'te LeBron James'in 28 sayı ve 8 ribauntluk performansı yeterli olmadı. Chris Bosh 12, Dwyane Wade ise 10 sayı üretti. James Jones ise 11 sayı kaydetti ve bunların hepsini son çeyrekte üretti.

San Antonio Spurs ile Miami Heat arasındaki serinin 5. maçı AT&T Center'da oynanacak. Spurs maçı kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

CNN TÜRK

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/nba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0