Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un Akıllı Saatlerinde Parmak İzi Özelliği

Samsung'un Akıllı Saatlerinde Parmak İzi Özelliği

Ulaş
05.06.2014 - 18:32

Samsung'un Akıllı Saatlerinde Parmak İzi Özelliği

Synaptics parmak izi teknolojisi arkasındaki isim. Synaptics cephesinden gelecek seneyle ilgili önemli açıklamalar geldi. Synaptics'in CEO'su Rick Bergman Taipei'deki basın toplantısında şunları söyledi, 'Muhtemelen 2015'te giyilebilir cihazlarda parmak izi teknolojisini göreceksiniz. Küçük kavisli ekran için parmak izi sensörleri kullanılabilir.'

Her ne kadar şirket isimleri verilmese de, Samsung'un bu parmak izi teknolojisinden yararlanmak istediği yorumlanıyor. Örneğin gelecek sene Samsung akıllı saatlerinde bu sensörleri kullanabilir. Kullanıcıların kendi sağlığı ve diğer bilgilerini koruması bakımından parmak izi iyi bir güvenlik.

Bununla birlikte tamamen esnek cihazlar için süreç daha uzun. Bergman bu konuyla ilgili de şunları dedi, 'Esnek cihazlar için pazar liderleriyle çalışıyoruz. Ancak birkaç sene daha bu tür cihazları göreceğimizi sanmıyorum.'

Synaptics bu yılın 2. yarısında ilk küçük alan sensörlerini ortaya çıkaracak. Sensörler sonuçta giyilebilir cihazlar için kullanılabilecek, ama ilk olarak akıllı telefonlara ve tabletlere adapte edilecek. Şu anda Samsung Galaxy S5 ve Samsung Z, Synaptics'in parmak izi teknolojisini kullanıyor. Dedikodularda Galaxy Note 4'te alan tipi sensörlerin olacağı ileri sürülüyor. Ancak bu iddiaların şimdilik kesinliği yok. Geliştirilmekte olan alan tipi sensörler şirketin biyometrik kimlik doğrulama ve çeşitlendirme teknolojisinin bir parçası. Şirket şu anda Apple iPhone hariç akıllı telefonlardaki parmak izi teknolojisinde %90 pazar payına sahip. Synaptics henüz Apple'a kendi teknolojisini sunmadı.

Rick Bergman'ın Apple'la ilgili görüşleri olumlu. Apple'a teknolojilerini sunmak istediklerini belirtti. Şu günlerde bir söylenti var. Synaptics'in Japon çip üreticisi Renesas'ı almak istediğine dair dedikodular çıktı. Bu üretici Apple için önemli tedarikçilerden biri. Rick Bergman bu konuyla ilgili olarak, 'Spekülasyonlar ve söylentiler konusunda herhangi bir resmi yorum yapamıyoruz' dedi. Bu açıklamanın satın alma işlemini işaret ettiği yorumları yapılıyor. Parmak izi tarama teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce giyilebilir cihazlarda olması iyi mi? Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşın.

  • Teknokulis
Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0