Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un "Kıvırma" Hayali MWC 2014'te!

Samsung'un "Kıvırma" Hayali MWC 2014'te!

Burak Taşçı
21.02.2014 - 09:14 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 10:54

Samsung'un "Kıvırma" Hayali MWC 2014'te!

Samsung, 'kıvrık' ekrandan sonra gerçek anlamda kıvrılabilen ekranlar için hazır (gibi...)

Samsung iki yıl önce bir basın toplantısı sırasında kıvrılabilir ekrana sahip bir telefon tanıtıp bir de bu telefon üzerinde video oyunu çalıştırarak büyük heyecan yaratmış ancak kısa süre sonra açıklama yaparak kıvrılabilir ekranlı telefonların üzerinde biraz daha çalışma yapmak gerektiğini, bu teknolojinin henüz piyasaya sürmeye hazır olmadığını vurgulamıştı.

O günden beri gerçek anlamda kıvrılabilir, katlanabilir ekranlı bir cihaz görmeyi hayal eden kullanıcılar, şimdilik sadece 'eğimli ama kıvrılamayan' ekranlı Galaxy Round ile tanışabildiler. Önümüzdeki hafta düzenlenecek MWC 2014 etkinliğinde ise, bu konuda önemli gelişmeler görebiliriz. Samsung'un katlanabilir ekranlı bir tablet tanıtmaya hazırlandığı ancak tabletlerin deneysel aşamada olduğu ve piyasaya sürülmeye hazır olmadıkları konuşuluyor.

Deneysel ürünleri çok seven Samsung'un bu ürünlerle fuarlarda heyecan yaratmaktan keyif aldığını da biliyoruz. Dolayısıyla MWC 2014 'te gerçekten de böyle bir ürünle karşılaşabiliriz ancak onu satın alıp kullanma imkanımız bir süre daha olmayacak gibi görünüyor. Samsung ve diğer teknoloji üreticileri, kıvrılabilir ekranların kullanıcıların elinde kolayca deforme olabileceğini, biraz fazla baskı uygulanan ekranların kolayca kırılabileceğini ve yeterinde dayanıklı olmadığını düşünüyorlar. Bu sorunun da yıllardır aşılamıyor olması teknolojinin bir noktada sıkışıp kaldığını ortaya koyuyor.

Samsung geçen yıl içinde Galaxy Round isimli, kıvrık ekranlı bir telefon çıkarmıştı ancak bu sabit bir kasa içine kilitlenmiş hafif iç büke bir ekrana sahip bir telefondu. MWC 2014 sırasında bükülebilir ekranlı cihazlar göreceğimiz kesin ama bunların satışa çıkıp çıkmayacağı oldukça şüpheli... 

Chip

Kaynak: http://onedio.com/haber/samsung-un-ki...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung Bükülen Tablet mi Yapacak?

Bükülebilen ekran teknolojisine Samsung da katıldı

Samsung, Mobile World Congress etkinliğine bükülebilir ekran teknolojisiyle damga vurmak istiyor. Samsung ‘un daha önce başvurduğu ve 90 derece bükülen ekran patenti tablet cihazlara aktarılacak. Büyük çığır açacak olan cihazın ekranın bükülmesi istenmeyen kırılmaların da önüne geçeceği için büyük talep görebilir.

Kaynak: http://www.teknogram.com/samsung-buku...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın