Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonluk Yolunda Dev Adım: Galatasaray 0-1 Beşiktaş

etiket Şampiyonluk Yolunda Dev Adım: Galatasaray 0-1 Beşiktaş

Enver K.
07.05.2016 - 15:07 Son Güncelleme: 09.05.2016 - 00:51

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, lider Beşiktaş'ı konuk etti. Beşiktaş, Mario Gomez'in 77. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazanarak çok önemli bir galibiyet aldı. Puanını 76'ya yükselten Beşiktaş maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçti. Öte yandan Mario Gomez'in gol attığı sırada sahaya giren bir taraftar tartışma konusu oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maça dair bilgiler

  • Galatasaray bu mağlubiyetle 45 puanda kaldı ve Avrupa umutlarını iyice azalttı.

  • Beşiktaş, kalan 2 maçında 1 galibiyet 1 beraberlik alması durumunda şampiyon olacak. (Fenerbahçe tüm maçları kazansa bile)

  • Mario Gomez, Demba Ba’nın Beşiktaş tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunu egale etti (27 gol).

  • Beşiktaş, en son 2010-11 sezonunda Galatasaray'ı ligde iki maçta da yenmeyi başarmıştı.

  • Bu sezon derbilerden 9 puan toplayan Beşiktaş, 02-03 sezonundan bu yana en çok derbi puanı topladığı sezonu yaşıyor (02-03, 12 puan).

  • Galatasaray en son 2010/11 (1B 3M) sezonunda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı dört derbiden de galibiyetle ayrılamamıştı (2B 2M).

  • Galatasaray'ın ligde iç saha maçlarındaki 14 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

  • Bu sezon hiç derbi kazanamayan Galatasaray en son 4 sene önce aynı durumu yaşamıştı.

OptaCan

Beşiktaş'ın attığı gol sırasında sahada bir taraftarın bulunması tartışmaları beraberinde getirdi.

Beşiktaş'ın attığı gol sırasında sahada bir taraftarın bulunması tartışmaları beraberinde getirdi.

Kurala göre sahada olan kişi oyuna müdahale etmediyse gol geçerli sayılır.

Maça damga vuran taraftarın tişörtünde 'Kilis sahipsiz değildir, Kilis için yastayız. Daha ne kadar çocuk ölecek!' yazıyordu.

Teknik direktör açıklamaları

90' Maç sona erdi

90' Maç sona erdi

Galatasaray 0-1 Beşiktaş

Topla oynama: %56 - %44

Pas yüzdesi: %83 - %81

Toplam şut: 11 - 19

İsabetli şut: 1 - 10

90+3 | Muslera da Beşiktaş ceza sahasında

Galatasaray son dakikalarda gol için yüklendi. Sarı kırmızılı takımın sol kanattan kullandığı kornerde Muslera da Beşiktaş ceza sahasına kadar çıktı. Ancak topu savunma karşıladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arena'da yaşanan ilginç olay!

Arena'da yaşanan ilginç olay!

Beşiktaş atak yaptığı sırada siyah beyazlı takımın yarı sahasına giren bir taraftar, orta noktada yere yattı. Bu arada sahanın diğer tarafında oyun durmadı ve Mario Gomez Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü attı. Siyah beyazlı futbolcular sevinç içinde birbirlerine sarılırken, güvenlik görevlileri sahaya giren taraftarı dışarı çıkardı.

⚽ Gol! 77' Mario Gomez

⚽ Gol! 77' Mario Gomez

Beşiktaş üst üste pas yaptı, Cenk'in soldan çevirdiği topta Gomez boş kaleye topu gönderdi.

74' | Galatasaray'ın ilk isabetli şutu

İnanılmaz bir fırsat kaçtı! Sinan'ın ara pasında Emre ceza sahasında bomboş kaldı, şutunu attı, Tolga ayaklarıyla çıkardı.

68' | Muslera'nın kalesinde devleştiği dakikalar

Tosic çok uzaklardan şutunu gönderdi, Muslera güçlükle topu kornere çeldi. Sosa korneri paslaşarak kullandı, İsmail ortaladı, Atiba şutunu gönderdi, direk dibinde Muslera mükemmel çıkardı. Bir korner daha. Sosa korneri kullandı, top arka tarafa sekti, Quaresma da arka alandan kesti, Sosa şutunu attı, top yan ağlarda kaldı.

58' | Sosa net pozisyondan faydalanamadı

Yine inanılmaz kaçtı! Gomez sağ kanattan yerden çevirdi, yine Sosa bomboş kaldı ve yakın mesafeden topu dışarı gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

52' | Önce Galatasaray sonra Beşiktaş tehlike yarattı

Galatasaray etkili geldi! Podolski'nin bıraktığı topta Sneijder ceza sahası içinde önce çalımını attı, sonra şutunu çekti, top savunmadan döndü. Sonrasında gerçekleşen Beşiktaş atağında Quaresma çalımlarla ceza sahasına girmek istedi ancak istediğini yapamadı.

48' | Galatasaray kalesinde tehlike

Quaresma'nın ortasında Muslera çıktı, Hakan ters bir kafa vuruşu yaptı, top kaleye paralel bir şekilde uzaklaştı.

46' | İkinci yarı çok hızlı başladı

Yasin sol kanattan hızla ilerledi, ortasında savunmaya çarpan top Sneijder'ın önünde kaldı, Hollandalı yıldız gelişine vurdu, top üst ağlarda kaldı. Bu pozisyonun hemen sonrasında ise Beşiktaş tehlikeli geldi. Oğuzhan'ın pasında Sosa ceza sahasında bomboş kaldı ancak aceleci davranınca şutu dışarı çıktı.

İlk yarı sona erdi | Galatasaray 0-0 Beşiktaş

İlk yarı sona erdi | Galatasaray 0-0 Beşiktaş

Topla Oynama %56/%44

Toplam Şut 4/8

İsabetli Şut 0/5

Başarılı Pas 233/176

İlk yarıda iki takımın da tehlikeli pozisyonları vardı. İlk 45 dakikada 5 sarı kart çıktı. Galatasaray'da Podolski ve Sabri, Beşiktaş'ta ise Tosic, Olcay ve Marcelo kart gören isimler oldu.

42' | Mario Gomez'in sert şutunu Muslera çıkardı

Bu kez Beşiktaş etkili geldi, sağ kanattan Gomez şutunu attı, Muslera müthiş çıkardı, dönen topa Quaresma sol ayakla vurdu, top farklı şekilde dışarı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35' | Podolski'nin şutu az farkla dışarda

Emre Çolak topu kaptı, Galatasaray kontratağa çıktı. Lukas Podolski'nin vuruşu Marcelo'ya çarpıp az farkla dışarı gitti. Galatasaray adına tehlikeli bir pozisyondu.

26' | Olcay'ın şutunu Muslera çıkardı

Beşiktaş gole çok yaklaştı! Gomez'in ara pasında Olcay sol kanattan şutunu attı, Muslera topu kornere çeldi.

14' | Arena'da gerginlik

14' | Arena'da gerginlik
14' | Arena'da gerginlik

Arena'da saha karıştı! Tosic ve Emre birbirine girdi. Tüm futbolcular o bölgeye akın etti. Pozisyon sonrası Tosic ve Sabri sarı kart gördü.

7' | Yasin Öztekin net fırsattan yararlanamadı

Galatasaray inanılmaz bir gol kaçırdı! Podolski ile duvar pasına giren Yasin, Tolga ile karşı karşıya kaldı ancak şutu yandan dışarı çıktı.

5' | İlk tehlike Beşiktaş'tan

Olcay sol kanattan topu ceza sahasına indirdi, Sosa müsait pozisyonda vurdu ancak top Muslera'da kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1' | Mücadele başladı

İki takım arasındaki 92 yıllık rekabette, Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında 120-106, gol sayısında da 477-443 üstünlüğü bulunuyor.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 337 maçın 120'sini Galatasaray, 106'sını Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 477 golüne, siyah-beyazlılar 443 golle karşılık verdi.

Ligde de Galatasaray önde

Ligde de Galatasaray önde

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 115 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde 115 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 43, Beşiktaş ise 31 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 144, siyah-beyazlılar 120 gol attı.

Beşiktaş son 11 maçta bir kez kazanabildi

Beşiktaş son 11 maçta bir kez kazanabildi

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 11 derbiden sadece sonuncusunu kazanabildi.

Rakibi karşısında 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla galip gelen siyah-beyazlılar, daha sonraki 10 maçta 7 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi. Beşiktaş, bu sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbiyi 2-1 kazanarak, uzun süren hasretine son verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'da hedef Avrupa, Beşiktaş ise avantajını korumak istiyor

Galatasaray'da hedef Avrupa, Beşiktaş ise avantajını korumak istiyor
  • Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, rakibini yenerek, kötü geçirdiği sezonda Avrupa kupalarına katılım iddiasını sürdürmek istiyor. UEFA'dan aldığı Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını yeni sezonda çekmek için ligde ilk 5'e girmek veya finale yükseldiği Türkiye Kupası'nı kazanmak zorunda olan sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da taraftar desteği altında oynayacak.

  • Lig lideri Beşiktaş, derbiden galibiyetle ayrılarak, Fenerbahçe ile giriştiği şampiyonluk yarışında yakaladığı 3 puanlık avantajı kalan 2 haftaya taşımak amacında.

Maç öncesi yaptığımız ankette çıkan sonuç;

Maç öncesi yaptığımız ankette çıkan sonuç;

Maç öncesi bilgiler;

  • İki ezeli rakip Süper Lig’deki 116. randevusuna çıkacak. Bugüne kadar Galatasaray 43, Beşiktaş 31 galibiyet aldı; 41 maç berabere bitti. 

  • Galatasaray, evinde oynadığı 58 maçta Beşiktaş’ı 24 kez yendi. Beşiktaş’ın ise 13 galibiyeti var (21B).

  • Ligin ilk yarısındaki derbiyi Beşiktaş kazanmış ve Galatasaray karşısındaki 10 maçlık galibiyet hasretine son vermişti (3B 7M).

  • Galatasaray, evinde 28 Kasım 2010’dan (1-2) bu yana Beşiktaş’a yenilmiyor (4G 1B). Başka bir deyişle, Galatasaray, Arena’da Beşiktaş’a hiç yenilmedi.

  • Galatasaray, Ocak 2011’den bu yana Arena’da ligde Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 13 defa oynadı ve bunların dokuzunu kazandı (2B 2M).

  • Galatasaray, evinde Nisan 2012’den bu yana derbi kaybetmiyor. Galatasaray, evinde oynadığı son beş derbinin dördünde gol yemedi.

  • Bu sezon ezeli rakiplerine karşı oynadığı üç maçtan iki puan çıkartabilen Galatasaray, en son 2010-11 sezonunda oynadığı dört derbiden de galibiyetle ayrılamamıştı (1B 3M).

  • İlk yarıdaki Galatasaray maçından 2-1’lik galibiyetle ayrılan Beşiktaş, en son yine 2010-11 sezonunda sarı kırmızılı ekibi iki maçta da yenmeyi başarmıştı.

Son 5 maç;

Son 5 maç;

Karşılıklı maçlar;

Karşılıklı maçlar;
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
108
38
18
15
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Beşiktaş şampiyon oluyomuş.En kötü Galatasaray hem Türkiye Kupası hem de Süper kupa alıp feneri boş gönderiyomuş...Ulan ne gülerim var ya

Sena

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON!

Erhan Tiğrek

burası kasıyor msn var mı

Jim Burns

Dürüst olalım lütfen hiçbir Galatasaray taraftarı bu maçı kazanmayı canı gönülden istemiyor. Tebrikler Beşiktaş.