Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi Finalini Sakatlıklar Vurdu

Şampiyonlar Ligi Finalini Sakatlıklar Vurdu

Fatih
21.05.2014 - 21:20

Şampiyonlar Ligi Finalini Sakatlıklar Vurdu

Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde iki takımda sakatlıkları devam eden yıldız futbolcuların sağlık durumuma ilişkin belirsizlik sürüyor.

Real Madrid'in orta sahadaki İspanyol oyuncusu Xabi Alonso'nun kart cezalısı olması nedeniyle final maçında yerini Asier Illarramendi'nin alması bekleniyor. Sakatlığı devam eden Pepe, Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo'nun ise finale yetiştirilmesine çalışılıyor.

Teknik direktör Carlo Ancelotti, 'Durumu şüpheli futbolcular sadece Pepe ve Benzema' ifadesini kullansa da ligin son 3 karşılaşmasında oynamayan ve halen takımla antrenmanlara çıkmayan Cristiano Ronaldo'ya ilişkin basına aktarılan iyimser havanın gerçekçi olmadığı iddia ediliyor.

Sağlık durumuna ilişkin açıklamalar yapan Ronaldo ise 'Daha iyi durumdayım ve eminim cumartesi günü oynayacağım. Finalde sahanın en iyisi Ronaldo olacak' şeklinde konuşuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 12 yıldır kazanamayan Real Madrid'in Atletico Madrid'i yenmesi durumunda söz konusu turnuvadan 10. kez zaferle ayrılacak olması nedeniyle kulübün risk alarak Portekizli yıldızı sahaya sürebileceği belirtiliyor.

Real Madrid'in 24 Mayıs Cumartesi günü Lizbon'da oynanacak final maçına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

Iker Casillas, Raphael Varane, Sergio Ramos, Daniel Carvajal, Fabio Coentrao, Asier Illarramendi, Sami Khedira, Luka Modric, Angel Di Maria, Gareth Bale ve Cristiano Ronaldo.

Atletico Madrid cephesi

Avrupa'nın en önemli kupasında 2. kez final oynama şansını 40 yıl aranın ardından yakalayan Atletico Madrid cephesinde ise golcü oyuncu Diego Costa'nın sakatlığı öne çıkıyor.

Kas problemi yaşayan ve normal şartlarda 15 günlük bir iyileşme süreci bulunan Diego Costa'nın finalde oynaması, 'mucize' olarak gösteriliyor. Buna rağmen teknik direktör Diego Simeone, takımın önemli oyunculardan Costa'nın iyileşmesini son ana kadar bekleyeceklerini vurguluyor.

Costa'nın iyileşmesi için farklı yollara da başvuran kulüp yönetimi, Brezilya asıllı İspanyol oyuncuyu daha önce Robin van Persie ve Frank Lampard gibi futbolcuları özel tedavi yöntemiyle kısa sürede iyileştirmesiyle ünlenen Farmakolog Marjana Kovacevic'in Belgrad'taki kliniğine gönderdi.

Barcelona maçında kalça kemiğine aldığı darbenin ardından sakatlanan milli futbolcu Arda Turan'ın oynama olasılığı ise daha yüksek olarak gösteriliyor.

Takımla olmasa da sahada fizik kondisyon çalışmalarına başlayan Arda'nın finalde forma giyebilmesi için kulüp doktorları yoğun bir çaba sarf ediyor. Türk doktor Burak Kunduracıoğlu da bizzat Madrid'e gelerek Arda'nın tedavisinde kulüp doktorlarına yardımcı oluyor.

Kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma ihtimali bulunan Atletico Madrid'de teknik direktör Diego Simeone'nin olası ilk 11'inde şu oyunculara yer vermesi bekleniyor:

Thibaut Courtois, Juanfran, Miranda, Diego Godin, Filipe Luis, Mario Suarez, Gabi, Koke Resurreccion, Arda Turan, David Villa ve Adrian Lopez Alvarez.

Bu arada, İspanyol basınında yer alan uzman görüşlerine göre, kas ağrısı gibi ciddi sağlık problemleriyle uğraşan Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Atletico Madrid'den Diego Costa gibi yıldız oyuncuların oynatılmaması gerektiği, buna rağmen maçın önemi nedeniyle kulüplerinin risk alarak bu oyuncuları ilk 11'e sokabileceği belirtiliyor.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın