Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD'le Etkin Mücadele Edilmedi, Büyümesine Göz Yumuldu'

'IŞİD'le Etkin Mücadele Edilmedi, Büyümesine Göz Yumuldu'

Onedio Medya
12.10.2015 - 22:43 Son Güncelleme: 13.10.2015 - 09:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN International'a konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hükümeti eleştirdi. 'IŞİD’e karşı etkili bir mücadele yürütülmedi. IŞİD’in büyümesine göz yumuldu' diyen Demirtaş IŞİD'in, devlet desteği olmadan bu tür saldırıları gerçekleştiremeyeceğini öne sürdü.

Demirtaş, Ankara'daki katliama ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 'Tarihimizin en barbarca terör saldırılarından biri ile karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar  98 arkadaşımızı kaybettik. Yüzlerce yaralı var. Tetikçilerin, ve bombacıların kimlikleri ile ilgili bir açıklama olmadı. Bunların hepsi IŞİD barbarlık terör örgütü ile bağlantılı güçler olarak ifade edildi. Ama arakasındaki güçler destekleyenler ortaya çıkarılmadı. Derin bir araştırma yapılmadı. Hükümetin çok ciddi ihmalinin siyasi sorumluluğunun hatta devlet içerisinde buna benzer eylemleri yapması için bazı kesimlerin  göz yummuş olduğuna dair çok ciddi kaygılar taşıyoruz. Bu kaygılarımızı taşımakta haklıyız.' 

'Çok rahat bir şekilde Türkiye'de faaliyet gösterdiler'

Demirtaş, 'IŞİD maalesef hükümetimiz tarafından Türkiye 'de faaliyet yürütürken çok ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmadı. Çok rahat bir şekilde Türkiye'de faaliyet gösterdiler. Suriye'ye eleman gönderdiler. Bugün çok büyük bir fatura olarak karşımıza çıkıyor. Bu daha çok IŞİD bağlantılı bir terör saldırısına benziyor ama hükümetin de çok ciddi siyasi sorumluluğu ve devlet içerisinde de alınmış bir destek olduğunu düşünüyoruz' açıklamasında bulundu.

'IŞİD'e karşı etkili bir mücadele hiç bir zaman yürütülmedi'

Demirtaş, 'IŞİD'e karşı etkili bir mücadele hiç bir zaman yürütmediler IŞİD'i ciddi bir tehlike olarak görmediler. Türkiye'de IŞİD hücrelerinin varlığı biliniyor olmasına rağmen bunlara karşı etkili operasyonlar, engellemeler yapılmadı. Suriye'de IŞİD'in büyümesine göz yumdular' dedi.

'Devlet içerisinden alınmış bir destek olduğunu düşünüyoruz'

'Devlet içerisinden alınmış bir destek olduğunu düşünüyoruz'

Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin Demirtaş, 'Soruşturma yapmayan polisler Diyarbakır emniyetindeki şube müdürleri emniyet müdür yardımcılığına getirildiler. Terfi ettiler. Kesinlikle devlet içerisinden destek alarak yapıyorlar' iddiasında bulundu.

CNN International yayınına buradan erişebilirsiniz...

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0