Görüş Bildir
Haberler
Saldırı Sonrası Dünyadan Türkiye'yle Dayanışma Mesajları...

Saldırı Sonrası Dünyadan Türkiye'yle Dayanışma Mesajları...

Emre Ordu
29.06.2016 - 03:12 Son Güncelleme: 29.06.2016 - 18:27

Havalimanındaki saldırı sonrası pek çok ülkeden Türkiye'ye dayanışma mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama saldırıyı kınadığını söyledi, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin öldüğü, 239 kişinin yaralandığı saldırı sonrası birçok ülke ve uluslararası kuruluştan Türkiye'ye taziye ve dayanışma mesajları geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Atatürk Havalimanı’ndaki canlı bomba saldırılarında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. 

Obama, saldırı nedeniyle üzüntülerini dile getirdi ve saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.

İsrail'den taziye ve şifa dileği

İsrail'den taziye ve şifa dileği

İsrail tarafından yapılan açıklamada, 'İsrail, dün İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen ve birçok masum insanın hayatını kaybetmesine yol açan çirkin saldırıyı en sert şekilde kınamaktadır. Türk hükümetine, Türk halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletir; yaralananlara acil şifalar dileriz' ifadesi kullanıldı.

"Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz"

"Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov da, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. 

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz.'

"Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız"

"Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız"

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında saldırıya değindi. Tusk, 'Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız' diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise ''İstanbul'dan gelen haberle şok oldum. Düşüncelerim Türkiye'deki insanlarla beraber'' değerlendirmesinde bulundu.

"Art arda yaşanan saldırılar Türkiye'deki durumu daha da zorlaştırıyor"

"Art arda yaşanan saldırılar Türkiye'deki durumu daha da zorlaştırıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, 'Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor' dedi. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası büyük şaşkınlık yaşadığını, İstanbul'daki konsolosluklarının seferber olduğunu belirtti.

"Türk hükümeti ve halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim"

"Türk hükümeti ve halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim"

İtalya Başbakanı Matteo Renzi

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, 'Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim' dedi.

Belçika Başbakanı Charles Michel, 'Düşüncelerim İstanbul havalimanındaki terör saldırısı kurbanlarıyla beraber. Bu çirkin şiddet eylemini kınıyoruz' ifadelerini kullandı.

"Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek"

"Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek"

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, 'Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek' ifadesini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da 'İstanbul'daki terör saldırısı yüzünden tiksinti ve dehşet içindeyiz. Teröre karşı komşularımızı ve dostlarımızı destekliyoruz' değerlendirmesinde bulunuldu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığınca Twitter üzerinden yapılan açıklamada ise Bakan Bert Koenders'in, mevkidaşı Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, saldırıyla ilgili taziyelerini ilettiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır, Katar ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nden kınama

Mısır, Katar ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nden kınama

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği 

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yayımladığı yazılı açıklamada,'Mısır, İstanbul'da Atatürk Havalimanını hedef alan saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor' ifadesine yer verdi.

Mısır halkının bu zor anlarda Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, 'Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuyoruz' denildi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan saldırıyı kınadı. Birliğin Genel Sekreteri Ali Karadaği yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin içerden ve dışardan bazı güçlerce hedef alındığını belirtti. 

'Destekleyeni ve uygulayanı kim olursa olsun bu bir terördür' ifadesini kullanan Karadaği, Türk halkına, ülke siyasetine, ekonomiye ve topluma darbe indirmek isteyen terörle mücadelede hükümetin yanında yer alması çağrısında bulundu.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini korumak için alacağı tüm önlemlerin desteklendiği ifade edilen açıklamada, Katar'ın Türkiye'ye destek verdiği ve sebebi ne olursa olsun her türlü şiddet ve teröre karşı tutumunun net olduğu kaydedildi.

Reuters, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahriman

Teröristlerin silahını, bombasını temin edenler hemen taziyeye koşmuşlar... Lafta bizim yanımızdalar acımızı paylaşıyorlar icraatte teröristlerin yanındalar ... Devamını Gör

Ferdi Kılınç

Aynı seyi "Türkmenlere yardim" diye uydurdugunuz kılıf altinda siz de yapiyorsunuz

Rabia KILIÇ

YETER ARTIK. KINAMAKTAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ. MADEM KINIYORSUNUZ HADİ TÜM DÜNYA DEVLETLERİ BİRLEŞELİM. AMA YOK. ÇÜNKÜ SİZ BU TÜR ÖRGÜTLERE GİZLİ DE... Devamını Gör

Derya Dincel

Yüzsüzlüğün böylesi. Bu terörün ortaya çıkmasına destek olanlar her türlü yardımda bulunanlar gelmiş şimdi formaliteden özür diliyorlar. Yersen.