Görüş Bildir
Haberler
Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır?

Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
15.10.2021 - 11:03

Salatalık maskesi pek çok kişinin tercih ettiği cilt bakım tarifleri arasında yer alır. Yüksek oranda su içeren salatalık, nemlendirici etkisi ile bir hayli popülerdir. Gerek beslenme gerekse cilde doğrudan uygulama ile kırışıklık, sivilce ve akne gibi birçok cilt sorununda etki eden salatalık maskesi nasıl yapılır? Genç ve sağlıklı bir cilde kavuşmanın en kolay yollarından biri olan salatalık maskesi tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz. Peki, salatalık maskesi nasıl yapılır? İşte salatalık maskesi tarifi ile karşınızdayız…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok kişinin sahip olduğu cilt sorunlarına karşı evde çözüm önerileri son derece rağbet görmektedir. Hem ekonomik ve doğal, hem de etkili olmaları nedeniyle evde cilt bakım tarifleri kadın ve erkekler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Bu doğal uygulamalar arasında en çok araştırılan maske tarifi ise salatalık maskesidir. Muazzam bir antioksidan kaynağı olan salatalık, folik asit ve C vitamini gibi besinler içerir. Bu özellikler salatalık maskesini iyi bir cilt maskesi olarak karşımıza çıkarır. Evde salatalık maskesinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız, sizinle paylaşabileceğimiz birden fazla salatalık maskesi tarifimiz var. Peki, salatalık maskesi nasıl yapılır? İşte cevabı…

Sivilceler İçin Salatalık Maskesi

Sivilceler İçin Salatalık Maskesi

Malzemeler

1 adet orta boy salatalık

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hazırlanışı

Salatalığın kabuğu soyulur ve krem kıvamına getirilir. Ardından yulaf ezmesi eklenir. Bal ilavesi de yapılarak macun kıvamı alması sağlanır. Hazırlanan bu karışım cilde uygulanır, 15 dakika sonra ılık su ile cilt temizlenir.

Kırışıklık İçin Salatalık Maskesi

Kırışıklık İçin Salatalık Maskesi

Malzemeler

1 adet salatalık

1 yemek kaşığı aloe vera jeli

Yapılışı

Salatalık püre kıvamına getirilir. İçine 1 yemek kaşığı aloe vera eklenir. Cilt üzerinde 30 dakika bekletilir ve nazikçe durulanır. Haftada 2 defa uygulayarak ince çizgilerde azalma sağlayabilirsiniz.

Canlandırıcı Salatalık Maskesi

Canlandırıcı Salatalık Maskesi

Bu maske ile cildinizin canlanmasını sağlayabilir ve kuruluk şikayetlerini azaltabilirsiniz. Bunun için bir adet salatalık ve birkaç adet nane yaprağını robottan geçirmelisiniz. Daha sonra 1 yumurta beyazını karışıma ekleyerek maske krem kıvamı alana kadar karıştırmalısınız.  Ve son olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. Dilerseniz dekolte bölgenize de uygulayabilir, kuruduğunda temizleyebilirsiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın