Görüş Bildir
Haberler
Sakaryaspor'da Transfer Yasağı Sona Erdi

Sakaryaspor'da Transfer Yasağı Sona Erdi

Batuhan
22.01.2015 - 15:54

Sakaryaspor'un Kulüp Başkanı Selahattin Aydın, transfer yasağının sona erdiğini açıkladı.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Sakaryaspor'un Kulüp Başkanı Selahattin Aydın, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 116 bin 237 lira ödeyerek transfer yasağını sonlandırdıklarını belirterek, hafta sonu İstanbul Güngörenspor'la yapacakları maça 9 yeni oyuncuyla hazırlandıklarını söyledi.

Aydın, kulübün Rüstemler Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, TFF yetkilileriyle takımla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını, transfer çalışmaları konusunda takdir topladıklarını anlattı.

TFF'nin Sakaryaspor'dan beklentisinin yüksek olduğunu dile getiren Aydın, 'TFF'yle çalışmalarımızla ilgili görüştük ve sonucunda bize, 'yönetim olarak, Sakaryaspor'un transfer yasağının kalkmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını biliyorduk ama köklü çözüm olarak bu kadar iş yapıldığını bilmiyorduk' dediler. Sakaryaspor'dan futbolcu yetiştirme anlamında milli takıma da destek istediler' şeklinde konuştu.

Aydın, harcadıkları emeğe rağmen transfer yasağıyla karşılaştıklarını anımsatarak, taraftarsız takım olamayacağını ama art niyetli kişilere göz yummayacaklarını kaydetti.

'Taraftarlarla ilgili icra işlemini başlattık'

'Kulübe zarar veren taraftarlarla ilgili icra işlemini, rücu hakkımız olarak başlattık' diyen Aydın, şu bilgiyi paylaştı:

'Yaptığımız, Türkiye'de ilk, gerçekten içimizden gelerek yaptığımız bir uygulama değil ama bu iş bu kadar da basit bir şey değil. Toplamda 162 bin 533 lira çirkin ve kötü tezahürattan dolayı federasyona borcumuz var. Federasyon, böyle bir borcu önümüze koydu. Kendilerinden anlayış istedik ancak mevzuat gereği bu konuda bize yardımcı olamayacaklarını, ilerleyen günlerde takımımıza bir şekilde destek ve katkı sağlayacaklarını söylediler. Federasyon, Sakaryaspor'un 46 bin 296 liralık isim hakkı alacağını, 162 bin liradan düştü, federasyona 116 bin 237 lira ödeyerek transferlerin önünü açtık, 9 yeni oyuncuyla bu hafta sonuna hazırlanıyoruz .'

Aydın, yeni transferlerin takıma katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, ilk yarıyı lider bitirdiklerini ve takıma güvendiğini söyledi.

Taraftarlarla hiçbir husumetleri bulunmadığına işaret eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

'Herkes, futbolun heyecanını yaşasın isteriz ama bile bile kulübe zarar veren kişiler kusura bakmayacak, bu işin çilesine de katlanacak. Federasyondan dökümünü aldık, hangi maçlardan bu yana böyle geliyor, gerekirse daha da eskiye gideceğiz, yönetici de olsa cezanın karşılığını tahsil edeceğiz. Biz bu paraları dileniyoruz. Taraftar bilinci olanlar, 3-5 neyse bedelini veriyor, takımını destekliyor, bazıları da bilinçsizce havaya girip meşale yakıyor, taşkınlık çıkarıyor, bu işin bedeli var. Cebine güvenen varsa bu işi yapacak, neticesine de katlanacak.'

Eurosport 

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/sakary...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0