Görüş Bildir
Haberler
Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasında Patlamamış Malzemeleri Taşıyan Kamyonda Patlama: 3 Asker Şehit Oldu

Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasında Patlamamış Malzemeleri Taşıyan Kamyonda Patlama: 3 Asker Şehit Oldu

Batuhan
09.07.2020 - 12:40

Sakarya'nın Taşkısığı köyünde havai fişek fabrikasının malzemelerini taşıyan kamyonda patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada '3 jandarma personeli şehit oldu, 6 personel yaralı' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya'da geçen cuma Hendek'deki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bu kez de havai fişek taşıyan bir kamyonda patlama meydana geldi.

Muhtardan ilk açıklama

Muhtardan ilk açıklama

Olay yerinden medyaya açıklama yapan Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, olay öncesinde jandarmanın kontrollü patlama yapılacağını duyurduğunu ve halkı uyardıklarını söyledi. Orman içinde daha önce taş ocağı açılan ancak artık kullanılmayan bölgede kontrollü patlama yapılmak istendiğini ancak olay yerine gittiklerinde malzemeyi taşıyan aracın parçalandığını ve yaralı asker ve siviller gördüklerini belirten Bektaş, çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini anlattı.

Asker kontrol yaparken patlama meydana geldi

Asker kontrol yaparken patlama meydana geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de tam taşınma anında aracın durduğu ve askerin kontrol yaptığı yerde patlama olduğunu söyledi. Yüce 3 askerin şehit olduğunu ve yaralılar olduğunu söyledi.

"Kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandı"

"Kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandı"

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise 'Sakarya'daki patlama, havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların, kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandı.' denildi.

Açıklamanın devamında, 'Sakarya'daki patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır.' ifadeleri yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay sonrası patlamanın yaşandığı yerden ilk görüntüler 🎥

Dün Meclis'te verilen 'Sakarya'daki patlama araştırılsın' önergesi reddedilmişti

AKP'nin önergeye verdiği yanıt ise, 'Patlama sonrası çevre güvenliği dahil bütün tedbirler alınmış, patlamadan etkilenen bütün vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde sağlık, psikososyal destek, bütün hizmet ve yardımlar ivedilikle ulaştırılmıştır.' olmuştu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Patlamanın araştırılması için verilen önerge "çevre güvenliği de dahil her türlü tedbir alındı" denilerek reddedilmişti değil mi? Yatacak yeriniz yok sizin.

pofudukpofyumak

Yazık.. Çok yazık.. Hiç bir denetim yok, hiç bir güvenlik önlemi yok.. Yazık değil mi, daha geçen gün fabrika patlamasından dolayı çok üzüldük, şimdi de bu..... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Rabbim sehitlerimizin ailelerine sabirlar versin, yine kimse sorumlulugu almayacak, daha yeni akp ve mhp denen hain olusum patlama sorusturulsun onergesini r... Devamını Gör