Görüş Bildir
Haberler
Sakallı Olan Her Erkeğin Hayatını Kurtarıp Bir Üst Seviyeye Taşıyacak Altın Değerinde 14 Tüyo

Sakallı Olan Her Erkeğin Hayatını Kurtarıp Bir Üst Seviyeye Taşıyacak Altın Değerinde 14 Tüyo

Bumblesnuff Crimpysnitch
24.01.2017 - 15:40 Son Güncelleme: 24.01.2017 - 15:45

Sakallı ve gururlu! Sakallı olmanın bir erkeğe kattığı cazibe elbette tartışılmaz. Fakat unutmayın, bahçedeki çimlerin bile belirli aralıklarla biçilmesinin şart olduğu bir dünyada, yüzümüzdeki kıymetli kılların da bakıma ve sevgiye ihtiyacı var.

İşte o sakallı bayların hayatını kurtaracak 14 tüyo:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cesur olun

İlk tavsiye budur. Uzatırken de, şekil verirken de, kırpma vakti geldiğinde de cevval olun. Sakalların ahengi için şarttır bu.

2. Yıkayın!

Çoğu erkek sakallarını yıkamaz. Duşa girildiği vakit kafadan sakallar da temizlenir diye düşünür. Yanlış! Sakallarınızı da saçlarınız gibi şampuanlamalısınız.

3. Kurutun!

Yıkandıktan sonra kurutulmayan sakallar en olmadık şekle girip sizi mutsuz edebilir. Kurutma işlemini yapmadan dışarıya adımınızı atmayın.

4. Tarayın!

İyi bir şimşir tarak edinip sakallarınızı prensesler gibi taramayı ihmal etmeyin. Hatta yanınızda taşıdığınız bu tarakla bunu gün içinde fırsat buldukça uygulayın.

5. Kırıkları almayı ihmal etmeyin.

Elektronik bir şekillendiriciyle belirli aralıklarla sakallarınızı kırpmalısınız. Yoksa kırılan sakallarınız çirkin bir görüntü oluşturacaktır. İyice uzatmak istiyorsanız dahi bunu yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu çizginin altındaki her şeyi kesin.

6. Bu çizginin altındaki her şeyi kesin.

Eğer uzatmaya karar verdiyseniz, bu çizginin altındaki sakallar kötü bir görüntü oluşturmaktan başka bir işe yaramayacaktır. O noktayı sürekli temiz tutun ve geri kalan kısımların daha canlı ve güçlü durmasını sağlayın.

7. Islak sakalınıza müdahale etmeyin.

Sakallar ıslandığında olduğundan daha uzun hale gelirler. Bu haldeyken sakallarınızı kesip kırpmaya çalışırsanız, istediğinizden fazlasını kesebilirsiniz.

8. Sağlıklı beslenin.

8. Sağlıklı beslenin.

İyi bir beslenme, vücut sağlığınıza iyi geleceği gibi sakalınıza da iyi gelecektir. Sakalların nüvesi olan keratin için onu tetikleyen biotin ağırlıklı (B vitamini) bir beslenme programına sahip olmanız, sakallarınızı daha sağlıklı yapar.

9. Uykunuzu ihmal etmeyin.

Sakallarımız yalnızca biz uyurken uzar. O yüzden düzenli bir uyku, sakallarınızın olmazsa olmazıdır.

10. Yemek yerken dikkatli olun.

Uzun sakal ve bıyıklar, ağzımıza götürdüğümüz yemek parçalarına fazla düşkündür. Çok ciddi bir yemek esnasında sakalınızda sallanan bir parça yemek hiç de iyi bir manzara oluşturmaz. Yemeğinizi ufak lokmalar halinde yiyin, gerekirse fazladan peçete talep edip ağız bölgenizi temiz tutun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bakım kürlerine açık olun.

11. Bakım kürlerine açık olun.

Temizliğin yanında kullanacağınız bir sakal kürü ya da badem yağı gibi bakım ürünleri sakalınızı güzelleştirip sağlıklı hale getirecektir. Dermatoloğunuza danışın.

12. Sabırlı olun.

12. Sabırlı olun.

Sakal, eğer onunla barışık olursanız yıllar boyunca sizinle olacaktır. Öyle ki, bir noktadan sonra yüzünüzün bir parçası haline gelecek ve ondan ayrılmak aklınızın bir köşesine bile düşmeyecektir. Uzayana kadar sabredin. Bakımlarınızı ihmal etmeyip temiz tutun. Gerekli kıvama geldikten sonrası kolay ve keyiflidir...

13. Olmuyorsa, vazgeçin.

13. Olmuyorsa, vazgeçin.

Bazı insanlar sakal konusunda genetik olarak şanssızdır. Onların sakalları bölük pörçük ve güçsüz çıkar. Bu sizin için de geçerli olabilir. 

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, bu tarz bir sakalın güzel bir hale gelmesi zordur. Üstelik bu sakallar uzadıkça daha da felaketleşir. Yani olmuyorsa, bırakın. Sakalsız da olur.

14. Aldırmayın.

14. Aldırmayın.

Tıpkı 20-30 yıl öncesine kadar erkeklerin saç uzatması bir tabuyken, bir süre öncesine kadar da sakalı uzatmak bir tabuydu. Sakalınızdan dolayı size garip yakıştırmalar yapan insanlara aldırmayın. Kendinize yakıştırıyorsanız yolunuza devam edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
400
76
70
32
27
23
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Peina

Şimdi ben bunu neden okudum :(

Dogan K.

Kirli sakal en iyisidir gençler. O yüzden yıkamayın sakalınızı......

Çağdaş Oğan

sabah erkenden kalkıp tıraş olun, paşa paşa işinize gidin...